1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po naprawie

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez damiano193, Grudzień 26, 2009.

  1. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam tydzien temu naprawiłem RODA w profesionalnym sklepie,działała tydzień,powiedzieli zeby katowac i zobaczyc czy bedzie okej(dali 3miesieczna gwarancje)
    i teraz podczas gry co 15 minut sie zacina ,daje restart wtedy zawiesza się na logu i piszczy cos w niej w srodku,po czym po kolejnych resach pojawia sie ROD i 0102 to samo co wczesniej.
    Tylko mam pytanie czemu potem znowu się włącza ?
    i znowu działa 15 minut po czym to samo co wyżej.
    Ma roda a po restarcie znowu działa 15 minut i tak w kołko!
    jezli jest rod to czemu mi sie nie swieci ciagle jak poprzednio ze wogole sie nie wlaczala tylko od razu rod,a tutaj dopiero po kilku restartach sie wyswietla.
    Juz sam nei wiem co mam robic.Połupie konsole siekiera i wrzuce do internetu,przesle jeszcze na emaila microsoftowi.
    Kupilem sprzet za 1700 zł i takie hece normalnie dziadostwo nad dziadostwami nikomu nie polecam !
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. slashbeast

    slashbeast Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pewnie naprawili to w przez docisniecie i uzyli opalarki do pozbycia sie zimnych lutow.

    Zaplac komus kto Ci gpu i cpu przelutuje cyna z olowiem.
     
  4. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    no tak ale on powiedział zeby go uzywac bo pewnie poszli po njmniejszej linii oporu ,i powiedzieli ze jak cos sie bedzie dziac to beda dalej działac
    oni robia reballing i takie inne 200zł zapłaciłem,mowili ze w skrajnym wypadku wymienią płytę główna.
    Tylko dziwi mnie czemu konsola sie zalacza po czym lapie roda i po 15 minutach znow działa i znow sciny.
    Da sie to wogole naprawic tak ze nigdy rod nie powroci czy nie ma szans
    i lepiej kupic nowa konsole ?
     
  5. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów

    hahahaha
    reballing to nie jest wygrzanie płyty opalarką czy czymś innym
    oni na 100% nie robią reballingu
    wciskają tobie kit
     
  6. Godzilla

    Godzilla Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Chorzów
    Sprawdź czy kręcą się wiatraczki.
     
  7. karo7384

    karo7384 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 16, 2009
    Posty:
    75
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to, to by chyba słyszał, nie? A jak ci nie działa to wyrzuć ją przez zamknięte okno i kup jaspera :pP Albo oddaj do innego serwisu.
     
  8. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Musza to robić.Mają renome i zapłaciłem 200zł
    Cos w tym ejst skoro kazał katowac i powiedział ze jak sie bedzie cos dziac to zeby oddać.
    Widocznie teraz będą dalsze poczynania prowadzone.
    Wszystko się kręci tylko przy kazdej ścinie jest w niej pisk ,taki zgrzyt.
    Konsola sie załącza ale po chiwli zawiesza i po restarcie ROD 0102.
    Po chwili odczekania znow sie wlacza i tak w kółko
     
  9. nordeq

    nordeq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2007
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk (tripcity)
    Nikt nie zrobił Ci reballingu tym bardziej za 200zł ;) Objawy masz typowe przy traceniu kontaktów procesora. Konsola sie nagrzewa - klocek się odkształca - traci połączenie - wyłączasz stygnie i znów jest okey.
    Ciekawe czy przykręcili Ci radiatory śrubami ;)

    Życzę powodzenia i wszystkiego dobrego
     
  10. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    pewnie znasz jakis "serwis", ktory to robi czy gdzies uslyszales to madre slowo i poprostu bezmyslnie powtarzasz ?

    damiano193:
    Oddaj amatorom na reklamacje jak nie umieja naprawic to niech ci kase oddadza bo 200 za wygrzanie bez sprawdzenia to zdeka smieszne
     
  11. damiano193

    damiano193 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 23, 2009
    Posty:
    71
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jutro zawiozę,sklep nie jest amatorski bo przerabiaja konsole i slyszalem o nim duzo dobrego,moze czegos niedopatrzyli-tak mi napisali.
    Za 200 zł mowie najdrozej ale moze cos zrobia a tu klops.
    ostatni raz do nich wiozę nastepnym razem jak sie zepsuje porabie ja siekiera i wrzuce na youtube -autentycznie .Przesle microsoftowi na emaila :)
    dzieki wszystkim za pomoc,postaram sie poinformowac po naprawie czy jest dobrze.
    Co musieliby zrobic aby to działało?to im powiem ze maja mi to zrobic,place rzadam :)
     
Wczytywanie...

Poleć forum