1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po przeróbce Lite-on

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Damian Laga, Grudzień 7, 2008.

  1. Damian Laga

    Damian Laga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam problem. Niedawno zrobiłem przeróbke. Facet wymienił mi napęd Lite-on na jakiegoś Samsunga. Problem polega na tym że jak dotąd żadna gra ("kupiona" , porzyczona, nagrana własnoręcznie) nie działa mi albo chwile pochodzi i wyskakuje żeby przeczyścić płytkę. denerwuje mnie to już trochę bo jednak troche za nią zapłaciłem. Prosze o porade. Gościu mówił że napęd jest wrażliwy i polecił mi dokładne i wolne nagrywanie płyt. Ale wkurza mnie to że pożyczam gry od kumpli u których śmigają bez problemów a ja mam takie problemy. Prosze o porade jak w tym przypadku mam sobie nagrywać bądź kopiować gry i jakiego sprzętu do nagrywania używać. Nagrywałem na swoim laptopie chyba z niezbyt dobrą nagrywarką( jakaś dziwna nazwa, napewno nie jakaś nie znana) HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N Ata Device. z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Bananera

    Bananera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemanko Damian,
    W piątek też przerobiłem sobie konsole z LiteOna na Hitachi. Mam dokładnie to samo co Ty tylko nie wiem czy też masz wrażenie że płyta obciera o coś. Nie wiem czy to trefny napęd, może silniczek w napędzie. Chodzi jak stary Ursus. Wydałem już na konsole 1000zł i na razie w nic sobie nie pograłem. Już powoli zaczynam powątpiewać że coś z tego będzie. Dołączam się do pytania Damiana.
    Pozdrawiam,
    Arek
     
  4. Damian Laga

    Damian Laga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No Właściwie to mnie też coś tam "cyka".
     
  5. Bananera

    Bananera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc ktoś nam pomoże? Czy te forum jest tylko po to żeby było i niepotrzebnie robiłem przelew na rozwój forum?
     
  6. Mr.Hankey

    Mr.Hankey V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Luty 12, 2008
    Posty:
    105
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Pomóc to Wam powinien typ, który podmieniał napędy, bo ewidentnie coś spieprzył... Mam w tej chwili w domu dwie konsole jedna 8 miesięczna z napędem BenQ i 2 nówka Lite-On z napędem Samsunga i muszę przyznać, że Samsung chodzi lepiej od osławionego BenQ! Nie dość, że jest wyraźnie ciszej (w obu prędkość jest ustawiona na x8) to jeszcze zdecydowanie szybciej doczytuje tekstury (Gears Of War, GTA 4). Podstawowe pytanie na jakie płyty nagrywacie, i jaką prędkością? Niektóre napędy są dosyć "wybredne" i trzeba im zwyczajnie podpasować z nośnikiem. A jeśli to nie pomoże to radzę zgłosić się do fachowca wymieniającego napęd...
     
  7. Bananera

    Bananera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja wypalałem z prędkością 2x na Verbatimce i Philipsie. Na orginałce jest to samo, ale przynajmniej działa. Nie mam pojęcia co robić tym bardziej że na spotkanie z fachowcem muszę znów poświecić cały dzień bo to 120km drogi w jedną stronę;/
     
  8. siasin

    siasin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a regulacja lasera ??
     
  9. Bananera

    Bananera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja jeszcze tego nie robiłem. Ale wydaje mi się że nie w tym problem tkwi. Ten silniczek (chyba on) "ryczy" jakby miał z 4000 motogodzin wyśmigane. Mam chęć wywalić xpudełko przez okno. Zaraz wpakuje stary napęd i będę dalej bankrutował tym razem na oryginałkach. ;/
     
  10. don84

    don84 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 27, 2008
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Miasto Łódź ;)
    ja posiadam Xsa przerobionego z Liteona na Samsunga i napęd działa bez zarzutów. może ten gość co wam przerabiał zrobił cos nietak? najprościej będzie jak spakujecie konsole i się do niego wybierzecie.Tym bardziej że na konsole wydaliście niemałe pieniądze
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dokładnie wsadził zuzyty naped i tyle. myslisz ze skad biora te napedy .... to same uzywki. wyslyłaj konsole do goscia na jego koszt niech ci wymienia naped na cos co na sie uzywac i tyle.
     
  12. Damian Laga

    Damian Laga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Byłem u fachowca z tym problemem. Zarzucił mi kilka swoich gierek i musze powiedzieć że wszystkie chodziły, przynajmniej pierwsze logo albo jakies napisy bo gosciu szybko wymieniał płytki , nie czekał aż się 'rozkręcą'. Mówił że napęd jest "wrażliwy", bo musi czytać 'kopie zapasowe' i zatępować poprzedni napęd. Ale ja chce poprostu żeby mi działało wszystko tak jak innym. Chyba kupie inny napęd i poprostu zrobie wszystko od nowa. Chyba tak można?
     
  13. Bananera

    Bananera Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzwoniłem dzisiaj do majstra i za kilka dni jadę wymienić napęd. Zobaczymy co będzie. Najwyżej wstawię starego liteona jak było oryginalnie. Będzie działało jak podmienię z powrotem napędy?
     
  14. Damian Laga

    Damian Laga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jade w sobote prawdopodobnie po to , żeby wymienić napęd. Nawet oryginalne gry ,które jak dotąd działały bez zarzutów robią to samo co piraty. Więc na 99% wynika to z winy napędu. Dam znać jak będzie po prawie.
     
  15. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    Dam Ci dobra rade.. 1. gościa za fraki i na Twoich oczach niech montuje nówke napęd
    2. nie odpalaj x'a w takim stanie szybciutko mogą wyskoczyc Ci Rody i
    wtedy ani ten fachowiec ani serwis Ci już nie pomoga
     
  16. Damian Laga

    Damian Laga Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Problem rozwiązany:} W moim przypadku była to wina napędu. Fachowiec wymienił mi na nowy i wszystko gra. Tamten napęd wysyła do reklamacji, a ja zabieram się do nadrabiania strat:). Na pierwszy ogień Fable 2. pozdr...
     
Wczytywanie...

Poleć forum