1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po przeróbce na LT 3.0 "odczytaj dvd"

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mazureq89, Grudzień 12, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie.
    Mam problem po przeróbce mojego Xklocka na LT 3.0. Jakakolwiek orginalna płyta i starsze gry strasznie długo się odczytują, a następnie pojawia się komunikat "Odczytaj DVD". Nowe zaś płyty nagrane na nagrywarce ihas pokazuje uruchom grę, ale nie wyświetla się nazwa ani obrazek tej gry, oraz po wykonaniu tej czynności pojawia się na chwilę czarny ekran, a później wraca mi do menu głównego. Wczoraj przed flashowaniem na przeróbce LT 2.0 gry działały poprawnie. Dodam jeszcze, że mam Xbox Fat a napęd Liteon DG-16D2S, przeróbkę robiłem Dosflashem 2.0, a dashbord jest najbardziej aktualnym.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    czytanie ze zrozumieniem sie klania panie moderatorze... wyraznie jest napisane ze robil to sam
     
  4. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sam przerabiałem konsole, klucza użyłem tego samego co ostatnio i przedostatnio i jeszcze dawniej :p. A co do lasera możliwe, że coś się stało przez przeróbkę? Wczoraj jeszcze wszystko czytał.
     
  5. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    przez przerobke niekoniecznie, ale moze przy skrecaniu jakies kabelki wypadly lub cos w tym stylu, albo go uszkodziles
     
  6. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napędu nie rozkręcałem bo nie było takiej potrzeby, podłączenia sprawdzałem kilka razy, zasilanie, też jest poprawnie podłączone i nie zdarzyło mi się go podłączyć odwrotnie (nawet nie wiem czy dałoby radę ze względu na konstrukcje wtyczki).
     
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    Wgraj lt 2 i zobacz jak chodzi
     
    1 osoba to lubi.
  8. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Lt 2 chodzi. Gry się odpalaja bez problemu. Czy to możliwe że to wina przeróbki dosflashem ?
     
  9. wolak

    wolak Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 25, 2011
    Posty:
    98
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    albo może gry były na grane na LT 2.0
     
  10. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gry orginalne też nie działały jak napisałem to na początku.
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Może wgrało się coś z błędami, miałem takie przypadki zanim przerzuciłem się na lizarda360.
    Jedyne gdzie jeszcze mogłeś strzelić pomyłkę to przy wyborze cfw nie pod ten model napędu.
     
    1 osoba to lubi.
  12. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    Pytanko :)

    Klucz wyciągałeś probem ??
    I powiedz czy wrzuciłeś ten pliczek:
    LTPlus-0251-v3.0.bin


    Pozdro !
     
  13. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Klucz mi kiedyś kolega wyciągnął jakimś probem czy innym ustrojstwem, jak już wspomniałem nie była to pierwsza przeróbka. Jedynie co mogłem coś nie ogarnąć to firmware, które wziąłem ze stronki iXtreme.net, chociaż wybrałem to od Liteonów na wersje Fat konsoli. Mam prośbę może ktoś mi podesłać swój już sprawdzony firmware pod ten napęd będę bardzo dźwięczny tu gdzież wdzięczny.
     
  14. AHC

    AHC Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 11, 2010
    Posty:
    357
    Polubienia:
    37
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polkowice
    ściągnij z tego linka paczkę i tam masz plik:
    LTPlus-0251-v3.0.bin

    skopiuj go na pulpit i przy flashowaniu wskaż ręcznie w jf


    iXtreme LT+ 3.0 Download



    pozdro!
     
    1 osoba to lubi.
  15. mazureq89

    mazureq89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ehh rzeczywiście coś poszło nie tak, dwa razy flashowałem poszło źle, za 3 razem się udało no cóż. Temat do usunięcia/zamknięcia. Dzięki za naprowadzenie mnie na właściwą drogę :p
     
  16. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zamykam
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum