1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po przeróbce xbox 360 slim

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez Larsson, Październik 27, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Witam wszystkich. Pewna osoba przerobiła mi mojego xboxa slima (windbond) na LT+ 2.0 i nastąpił pewien problem. Gre czyta przepięknie przez maxymalnie 10 minut :( Potem napęd zaczyna delikatnie harczeć, skakać. A jak próbuje zgrać na pendrive to na 20% się zacina :( Co może być problemem? i jak temu zaradzić? GG: 20067264
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. yago13

    yago13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    246
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Polska
    płyta porysowana , źle nagrana, inna niż Verbatim Wybieraj.
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Sprawdź inną grę, spróbuj zainstalować. Jeżeli inne płyty działają okey, to kolega nade mną udzielił ci poprawnej odpowiedzi. Wina nośnika.
     
  5. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    ZAWSZE VERBATIM'y NAGRYWANE 1x !!! ZAWSZE !!! NIC INNEGO.
     
  6. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    i ani jednej ryski nie mają, ani jednej.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    AD1. Nagrywamy prędkością 2,4x lub 4x. Wolniej nie znaczy lepiej, spaliłem takim sposobem już kilka płyt.

    AD2. Zobaczy czy ta płyta działa u kolegi, i czy inne gry chodzą normalnie czy też mają zwiechę ? (nie odpowiedziałeś)
     
  8. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Żadna z 10 gier nie działa. U kolegów dwóch działają wszystkie te same. Daje 1x nagrywanie, ale i tak wyskakuje 2,4x także z tym spoko.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Jeśli żadna nie działa, a przed przeróbką działała to znaczy że flash jest źle wgrany, albo napęd do wymiany. Reklamuj u tego fachowca?!
     
  10. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Właśnie flash dobry bo pare razy próbował. Raczej coś z napędem jest uwalone. Fachowiec ma niby temu zaradzić ten co to robił :/ Ale powiedział, że wina nie musi stać wcale po jego stronie. Według niego napęd nie jest uwalony. Kuźwa i nie wiem co mam robić. A bulić 250zł za napęd z wysyłką z USA jakoś mi się nie uśmiecha :(
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Kolego, jesli napęd działał zanim oddałeś do przeróbki, a teraz ma problem nawet z oryginalnymi grami, to "fachowiec" coś zesrał i powinien to naprawić albo napęd odkupić. Może przewiercił za bardzo ? Nie wiem....

    Może niech ci wgra OFW do napędu i przetestuj konsole na jakiejś oryginalnej grze czy będzie to samo
     
  12. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Zgrywa grę max do 90% na dysk. Cholera nie wiem co to może być bo do tego momentu czyta pięknie. Musi coś z tym zrobić bo tak być nie może. Musze czekać na jego odpowiedź
     
  13. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Kolego, banalnie głupie pytanie zadam(przepraszam), a próbowałeś grać normalnie z płyty bez instalacji ?
     
  14. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Oczywiście, że próbowałem. Po 6 minutach wywala gre. No max 10 minut.
     
  15. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No to moim zdaniem odpowiedź jest jasna. Jeśli przed przeróbką było wszystko okey, a teraz masz takie problemy to prawdopodobnie poszło coś nie tak podczas przerabiania. Widziałeś jak ci tą konsole specjalista przerabia ? czy zostawiłeś sprzęt i odebrałeś ? (może twój napęd jest teraz w jakimś innym X-boksie ? nie no śmieje się :D)
     
  16. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Stary to wcale nie jest śmieszne. Właśnie gnój mi zrobił na "za godzinę przyjedź po konsole", ale koleś w sumie w porządku. Gorzej jak chip zrypał albo cały napęd. Nie no, ale wtedy to konsola w ogóle by nie czytała. Pogrzebie coś jeszcze w tym napędzie w poniedziałek albo w środe dopiero :/
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Pogrzebiesz ale chyba wacikiem do uszu, kurz zbierzesz i pająki przegonisz. W napędzie nic nie naprawisz, rozbierając go i wlepiając ślipia, przegryzając pajdą chleba i zastanawiając się czy go śturchnąć śrubokrętem, uderzanie o podłogę też nie przyniesie efektów. Jeśli twój "magik od slimów" tego nie naprawi, to proponował by iść do jakiegoś innego serwisu, ale takiego przez duże S! Zrobić kalibracje lasera, pokazać im to, oglądną i ci powiedzą czy napęd jest uwalony po przeróbce czy nie. Jeśli tak to idziesz jeszcze raz do tego Magika, i grzecznie poproś o nowy napęd podpierając się niezależną opinią z serwisu, a jak nie to łamanie nóg w kolanach.

    Chyba każdy się ze mną zgodzi, że twój przypadek jest naprawdę niezwykły i na 99procent z winy fachowca-flashera. Nie pomożemy ci telepatycznie na tym forum, tym bardziej że sam nie uprawiasz sztuki fleshowania. Zrób jak mówie to będziesz wiedział na czym stoisz.
     
  18. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Napisałem teraz do serwisu swój problem. Mam serwis niedaleko więc może coś zaradzą. Ale ten magik-fachowiec się wybrania, mówi że to nie jego wina być może, mówi, że po promocyjnej cenie 80zł mi zrobił flash, a ja marudze. Broni się tym, że jak wychodziłem to konsola działała. Fakt, ale tylko 1 minute grania sprawdzał. A później napęd już nie działa, nie czyta. Skacze laser tak jakby. I dlatego cholera nie wiem co robić. Nie wiem
     
  19. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Zrobił ci drilla za 80 zł ? to chyba ćwiczył na tobie (ciekawe czy on też czyta teraz nasze posty) Fachowiec ładnie się wytłumaczył, aczkolwiek 80 zl za zepsucie napędu to trochę sporo, ja bym ci go zepsuł za 30 zł :D i to nie wiertarką, a młoteczkiem.

    Naszła mnie jedna refleksja, czytając zagraniczne fora i ich równie zagraniczne tutki, znalazłem info że przy flashowaniu powinno się wypinać taśmę z lasera, żeby nie uszkodził się podczas flashowania. Nie wiem ile w tym prawdy i czy to nie jest dmuchanie na sopel lodu, ale może coś w tym kierunku ?
     
  20. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Normalnie robił po 150zł, ale że załatwiłem mu tylu klientów to zrobił mi za 80zł. Sam nie wiem co mogą mi niby w tym serwisie zaradzić. Pojade, a jak tam zaszczekają 100zł to bez sensu :/ a czekać kiedy ten będzie dostępny to też nie jest za fajnie :( Jak miałem 1.91 to ********** wszystko chodziło tylko, że tacka za mocno się wysuwała, potem wgrał za darmo 2.0 i "niby naprawił" problem z tacką. Ale tak naprawił, że napęd pracuje przez chwilę.
     
  21. Larsson

    Larsson Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 25, 2008
    Posty:
    62
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    WAŁBRZYCH
    Oddałem do serwisu, zobaczymy co mi powiedzą w poniedziałek.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum