1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po 'regulacji' lasera w Liteonie...Filmy chodzą, a gry widzi jako filmy ;|

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez fryc88, Sierpień 9, 2009.

  1. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    Drażniło mnie, że niektóre kopie gorzej odczytywał, dziś nagrałem sobie Monopoly i kicha, w ogóle nie ładowało gry - tj. pokazywało się 'Zagraj w grę' ale bez nazwy i loga gry, a po wciśnięciu A, coś ładowało i wywalało komunikat przeczyść szmatką ble ble ble.
    Jako, że miernik zostawiłem w pracy - postanowiłem bardzo inteligentnie na ślepo wyregulować laser :D No i przekręciłem bardzo delikatnie w prawo - brak rezultatu, potem do początkowej pozycji - było jak wcześniej, potem cofnąłem trochę w lewo - i kicha. I teraz, albo uszkodziłem laser, albo nie trafiłem w początkową pozycję...

    I tak - wkładam oryginalną płytkę z filmem Killer-ów 2-óch - działa spoko, bez najmniejszych problemów. Wkładam kopię z grą GRID - widzi ją jako film (tak jak byśmy włożyli do peceta lub odtwarzacza DVD). Gdy wkładam oryginał Kung Fu Panda/Lego Indiana Jones/GTA 4 - coś mieli i wyskakuje 'Otwórz napęd'.
    Myślę, że gdybym laser spalił, to by w ogóle nie odczytywało nawet filmów...

    Miernik odzyskam dopiero jutro, ale noc przede mną i chciałem jeszcze pograć w coś innego niż Hexic HD -.- Jakieś propozycje co z tym zrobić, czy już zamawiać napęd z allegro?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zaku666

    zaku666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2008
    Posty:
    263
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    jaka masz wersje softa?
     
  4. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    A co ma do tego wersja softu?
    Jeśli ma to jakiekolwiek znaczenie to ixtreme to 1.6. Wcześniej wszystko śmigało, wczoraj coś nie poszło tylko -.-
     
  5. sebolek

    sebolek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 19, 2008
    Posty:
    443
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Legionowo
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    No wiem tyle, przecież mówiłem że to ustawiałem.
    Ale w tym artykule nawet nie jest napisane jaki napęd jest opisywany. W moim liteonie ustawienie CD mam na 0,7kOhma, natomiast po ustawieniu 2,9 na DVD dalej gier nie odczytuje...

    Edit:

    No nic, przed chwilą metodą prób i błędów ustawiłem, działa lepiej niż wcześniej, a monopoly jak się okazuje jest źle nagrane. I niepotrzebnie grzebałem w tym wszystkim -.- Temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum