1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po sflashowaniu samsung'a Ixtreme 1.61

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Gonzo Ziomal, Grudzień 14, 2009.

  1. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, otóż mam pewien błąd.

    Ostatnio przeflashowałem swojego X'a (napęd samsung) iXtreme 1.61. Wszystko poszło pięknie, zmontowałem xbox'a, niby wszystko gra, a obojętnie jaką płytę włożę pojawia się komunikat "Zagraj w gre" - nie widzi konkretniej gry, odpalam, po czym wywala błąd o wyczyszczeniu płytki. Próbowałem z różnymi grami, które wcześniej chodziły, np. GTA IV, Gears of War 2 oraz z nowymi - Forza 3, DLC do GTA IV, Assasin's Creed 2, i za każdym razem jest to samo. Activate iso mam działający, lecz po włożeniu gry z wave 4 wyskakuje dokładnie to samo co wcześniej. Prawie wszystkie gry mam nagrane na verbatimkach, przed flashowaniem nie było problemów...

    Zastanawiam się co jest nie tak - czy źle został napęd przeflashowany, czy może trzeba skalibrować laser? Oryginalne gry działają...

    Nie mam pojęcia jaki wcześniej miałem iXtreme (konsola była flashowana jakieś 2 lata temu, nikt mi nie powiedział jaki soft).


    Prosiłbym pilnie o pomoc!
    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    UP.

    Czy ktoś orientuje się co jest nie tak?

    Edit: Dzięki, moderatorze ;).
     
  4. shibby20

    shibby20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2009
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    a jak wczesniej uruchamiałeś np assassina? stosowałeś activate.iso? jak nie to znaczy ze gry były patchowane na niższy wave. Teraz jak masz 1.61 musisz te gry odpatchować.
     
  5. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie o to chodzi, że dopiero niedawno ściągnąłem te nowe gierki - assasinka 2, forze 3, i gta, po sflashowaniu. Wcześniej odpalałem gierki bez niczego.
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Normalnie podziwiam jak Ci sie udało wgrac ixtrima do napedu starego xboxa :).
     
  7. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiesz, nie było nigdzie napisane, że troszkę starsze napędy mogą mieć problemy z nowym softem, więc wgrałem ;). A, że akurat mój ma - huh, miałem pecha.

    Spróbuje wgrać 1.51, jakoś może jeszcze dziś albo jutro i dam znać czy chodzi.

    (Tylko, że downgrad'ując będę musiał patchować gierki wave 4 do 3, żeby odpaliły na 1.51, nie?)
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    W głownej mieze chciałbym zwrócic uwage ze piszecie w nie tym dziale.
     
  9. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zauważ że mam jeszcze rangę "świeżaka", temat oryginalnie był napisany w "Dla świeżaków", tyle, że poprosiłem moderatora by go przeniósł do działu "problemy". On przeniósł go tutaj, no i tak zostało.
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Czyli modek swieżak :) na pregiez z nim.
     
  11. Gonzo Ziomal

    Gonzo Ziomal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 1, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widocznie kliknął myszką za wysoko :D.

    Eh, prosiłbym o przeniesienie tematu do działu "problemy" (xbox 360).
     
  12. acid_rs

    acid_rs Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 30, 2008
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Ruda Śląska
    raczej wina lasera, spróbuj go wyczyścić, miałem już taki problem u klienta, najtaniej weź patyczek do uszu i wyczyść laser alkoholem, jak nie masz to pstryknij jakimś dezodorantem z alkoholem, ale nie antyperspirantem :) gra powinna sie odpalić. Jaknie to wgraj 1.6 i sprawdź te gry z płytą active iso
     
Wczytywanie...

Poleć forum