1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po wgraniu lt 2.0 Nie czyta zadnych plyt... Otworz naped...

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lfanek, Październik 29, 2011.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Konsola byla przerobiona i podczas aktualizacji z plyty fifa12 wyskczyl blad. Wyczytalem ze trzeba wgrac org fw zeby aktualizacja przebiegla pomyslnie. Klucz mialem zgrany juz wczesniej i na poprzednic cfw wszystko dzialalo. Wgralem ofw i zaktualizowal sie dash. Wgralem do napedu Lt2.0 za pomoca lizarda. Teraz jakiej gry bym nie wlozyl wyskakuje "Otworz naped". Spotkal sie ktos z czyms takim? Naped to 74850c. Zgrywalem nawet teraz klucz za pomoca PMT i jest identyczny jak ten wczesniej wiec wszystko powinno byc ok a jednak nie jest.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hidz0r

    hidz0r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie to samo ( również napęd 74850 ) tak więc podpisuję się pod pytaniem.
     
  4. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Rozwiazlem. Jezeli robisz lizardem to zaktualizuj FW lizarda i rob spoof klucza zgranego poprzez pmt po update dasha.
    Pzdr
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jesli puszczacie aktualkę z płyty to nie skończy aktualizacji ponieważ po flashu napędu nie jest w stanie odczytać kopii...
    Wystarczy wrzucić update na pena, w przypadku fify - 13146
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Ja mam podobny lecz nieco inny problem. Mam napęd Benq, dostał zawias przy aktualizacji dasha z fify 11 - ale poradziłem sobie z tym wgrywając nowego dasha 13604 z płyty.
    Z fleshowałem napęd LT+ 2.0 i nie czyta mi oryginalnych płyt ani kopii. mam informacje "To play this disc put it in an xbox 360 console" , a jak wgrałem klucz do innego Benq (z 2007) model ten sam to mam "PLAY DVD"

    Co jest grane?

    Update: Właśnie dowiedziałem się że konsola jest z 2009 roku, z którego miesiąca to się dowiem jeszcze. Listwa na tacce napędu jest biała.
    Wydaje mi się że w tej konsoli powinien być napęd Liteon np. 73450 albo 83850 v1 ?

    Czy to może być odpowiedź na moje pytanie? Po aktualizacji dasha z FIFY 2011 wywaliło spoofa z Benqu i wgrało OFW. I teraz nie odpali się żadnej płytki nawet oryginalnej ?
     
  7. wojtuśface

    wojtuśface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 24, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    "a jak wgrałem klucz do innego Benq" każdy klucz jest przypisany jednemu napędowi, nie można byle jakiego kluczu wgrywać
     
  8. AjnSztajn

    AjnSztajn Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    225
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Klucze przypisane są do konsol a nie napędów. To podstawowa różnica.
     
  9. Pindoll

    Pindoll Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 28, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ja mam podobny problem , ponieważ oddałem napęd do przeróbki i niby wszystko ok lt +2.0 wgrany . Pierwszą płytkę odpaliłem ok, chodziła, teraz jak wkładam następne to widzi je jako płyty DVD, po odpaleniu wyskakuje logo xbox 360 ( tak jakby napęd wcale nie był przerobiony ) . Jakieś sugestie ?

    PS. napęd nawet nie czyta orginalnych płyt
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Mialem takiego samego benq z identycznym problemem. Niestety nie udalo sie go rozwiazac.

    Sent from my LG-P920 using Tapatalk
     
  11. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Konsola wrocila. Raz czyta raz nie czyta. Nie mam pojecia o co chodzi. Na wczesniejszym CFW bylo wszystko ok.

    Edit:
    Da sie jakos wymusic ponowna aktualizacje z pena? Wiem ze jest jakas kombinacja przyciskow na konsoli
     
  12. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl


    Problem tkwi w Jungle Flasherze...

    Wykonaj Flash pod Dosem w programie DOSFLASH V2 i zobaczysz że wszystko będzie ładnie chodziło ;) To co napisałem jest sprawdzone więc działaj! ;)
     
  13. DateX

    DateX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2008
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nop u mnie tez wsio działa, flash oczywiście robiony DOSFLASHEM.
     
  14. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To teraz ja mam taki pomysł...aktualizacja z Fify 2011 i zawias. No więc wyciągamy klucz z napędu i wracamy do OFW z tym że flash napędu podczas zawiasu się nie dokończył a wyciągnięty klucz nie jest kompletny, bądź trochę inny niż powinien być. Dokańczamy aktualizacje z CD! bo jak zawias był na aktualizacji z płyty to może z pena nie ruszyć. Aktualizacja przebiegła pomyślnie, flas***emy do LT+2.0 a gry nie chodzą, ani piraty ani oryginalne, bo klucz jest nie poprawny. Może tak być??
     
  15. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl



    Hmmm, dobre pytanie.

    Wiele konsol do mnie przyjeżdża po błednej aktualizacji jaką chce wykonać Fifa 2012 i szczerze powiedziawszy zawsze się dało wyciągnąc poprawny klucz.

    Co masz na myśli nie pełny klucz ? Wyświetl log z JF ;)

    Odnośnie aktualizacji to z płyty może nie ruszyć po wgraniu OFW i posiadaniu Orig gry, natomiast z Pendrive'a przeważnie ruszy (o ile wrzuci się dobry Update Dasha).
     
  16. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I znowu to samo tylko teraz ciekawostka:
    xgd3 czyta tylko przy starcie ale po uruchomieniu gry jest za chwile przeczysc plyte. Jak wloze xgd3 gdy dasz sie zaladuje to wyskakuje "Nierozpoznana plyta" albo "dysk z roznymi danymi"
    xgd2 jak mu sie zeche to wczyta ale 90% plyt ktore chodzily na starszym lt maja przy ladowaniu "przeczysc plyte"
    Po prostu komedia....
     
  17. Spox_2

    Spox_2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2010
    Posty:
    162
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    www.serwis.kielce.pl


    Flash za pomocą Dosflasha i problem z głowy. Jak wina PCB to czeka Cię wymiana.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum