1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po wymianie lasera- pierw stukanie, a teraz nie czyta w ogóle.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Andrzej Gidzgier, Styczeń 15, 2014.

  1. Andrzej Gidzgier

    Andrzej Gidzgier Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1


    Problem przedstawiony na filmiku.

    Wszystko robiłem według instrukcji, odpalam płytkę...słychać takie stukanie jak na filmiku i wyświetla się Nierozpoznany dysk.

    Wyjąłem, otworzylem, sprawdziłem czy taśmy dopiąłem dobrze, czy o czymś nie zapomniałem, skręciłem...i już teraz nie czyta w ogóle, po 5 sekundach od włożenia płyty wyświetla się Otwórz napęd.

    Co może być nie tak?
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Grudzień 24, 2014
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12089
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zworka antystatyvzna odlutowana

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Sprawdź biały plastik, który utrzymuje laser na prowadnicach.
    Być może niewłaściwie go przymocowałeś lub wsadziłeś za małą/za dużą śrubkę.
     
  5. Andrzej Gidzgier

    Andrzej Gidzgier Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zworka odlutowana. Musi to być super dokładnie? Zwykła lutownicą nieporecznie troche było. Cyną z tego co zauważyłem były połączone takie 3 styki, i te 3 styki są widoczne dobrze jako 3 oddzielne styki.

    Biały plastik przymocowany dobrze.
     
  6. Andrzej Gidzgier

    Andrzej Gidzgier Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpiąłem napęd z otwartą obudową, i widzę że w ogóle laser się nie świeci. Stary tak samo, więc pewnie uszkodziłem tasiemkę, którą strasznie źle się wkłada. Jutro podrzucę gdzieś napęd do serwisu w Łodzi, bo popsułem z tego wniosek nawet nową tasiemkę którą zamówiłem :p

    PS. Czy tasiemka powinna wchodzić dosyć ciężko w styk na płytce? Bo mi wchodzi lekko, praktycznie wsuwam ją bez wysiłku. Zupełnie inaczej jest w styku przy laserze, gdzie trzeba się trochę napocić by ją wsunąć. Może coś nadpsułem przy wtyku?
     
Wczytywanie...

Poleć forum