1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem po wymianie napedu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Konrado87, Październik 5, 2012.

  1. Konrado87

    Konrado87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wolin
    Siemka, siemka

    Kupiłem sobie drugą konsole premiuma z 2008 (nowy dasboard) roku gdyż pierwsza niestety wysiadła (E74) w tej kupnej konsoli był napęd Philips DG-16DS2 jako, że jest on bez flasha to sobie zamontowałem napęd Benq z lt 3.0 ze starej konsoli. Odpaliłem konsolkę bez internetu włożyłem grę F1 2012 wyskoczył komunikat, że do odpalenia gry jest wymagana aktualizacja, no to podłączyłem kabelek od internetu i konsola się zaktualizowała. Po aktualizacji konsola nie rozpoznaje płyt z grami - tzn pojawia się napis uruchom grę jednak włącza się tylko na pięć sekund czarny obraz i wywala do interfejsu

    mam oryginalną Fife 11 i the Darkness i w obydwu przypadkach teraz pojawia sie komunikat "otwórz DVD"

    w czym problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    844
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    musisz przenieść klucz napędu ze starego do nowego
     
  4. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No bo w każdym napędzie jest klucz DVD który musi odpowiadać kluczowi w płycie głównej. Nie można sobie podmieniać napędów jak ci pasuje.
    Najlepiej zanieś do serwisu i wgraj tam LT3 i po kłopocie. Możesz również poprosić żeby do BenQ też ci wrzucił LT3 z kluczem z Liteona i wtedy masz 2 napędy które będą działały w konsoli.

    Jeżeli chcesz sam przerobić to w dziale LT na forum masz opisy i tutoriale jak to zrobić.
     
  5. Konrado87

    Konrado87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wolin
    Dzięki, brzmi skomplikowanie ale spróbujmy

    napęd philipsa nie był nigdy przerabiany, jak się zabrać do wyciągnięcia klucza z philipsa ?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Problem po wymianie napedu

    Nie ty musisz odczytac klucz z liteona 16d2s 8wgrac fw do,niego lub wgrac ten klucz do benq. Poradniki sa do forum

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. Konrado87

    Konrado87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wolin
    ok, ale czy do odczytania klucza z nieprzerobionego liteona wystarczy sam program JungleFlasher czy trzeba bawić się z probe v3 ?

    mógłby ktoś napisać jak się zabrać do tego bo nie chcę sobie zepsuć obu napędów - na forum znalazłem poradniki do już zmodyfikowanych liteonow...
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odp: Problem po wymianie napedu

    Trseba miec probe, nie ma znaczenia czy prserobiony czy nie. Pmt hack uzywa sie do odczytu klucza z 16d2s

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  9. Konrado87

    Konrado87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wolin
    probe nie mam... no to pozostaje mi wysłać napęd do kogoś na flashowanie. Dzięki wszystkim za porady
     
  10. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    moznna bez probe kabelek zasilajacy przerobic
     
    1 osoba to lubi.
  11. Konrado87

    Konrado87 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wolin
    w jaki sposób mogę ten kabelek przerobić ?
     
  12. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
Wczytywanie...

Poleć forum