1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem poczatkujacego...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez sharkje, Luty 9, 2012.

  1. sharkje

    sharkje Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Jestem swiezy w uzytkowaniu konsoli xbox 360. Postaram sie w skrocie opisac moj problem. Zakupilem konsole 23.12.2011r. Tydzien temu postanowilem ja przerobic, w tym celu zanioslem ja do goscia, ktory sie tym zajmuje, a on powiedzial, ze moja konsola ma nowy naped, na ktory nie ma jeszcze przerobki i zaproponowal mi chipa MATRIX czy jakos tak. Po tygodniu czekania odebralem konsole, w miedzy czasie kupilem HDD 2,5" samsung 500GB USB, po czym dalem kumplowi HDD co by mi ponagrywal gry. Po podlaczenu HDD do konsoli, gry nie chca sie uruchamiac. Dodam ze sa w pliku ISO. Moje pytanie brzmi, czy musze jakos skonfigurowac HDD pod konsole, czy potrzebuje jakis programow do przekonwertowania - uruchomienia gier na konsoli? Jesli tak to prosilbym o podanie nazw tych programow, jak i ewentualnego wytlumaczenia jak skonfigurowac HDD. Za pomoc z gory bardzo dziekuje.Dodam ze jestem totalnym laikiem w tych sprawach.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    z tego co sie orientuje to kosola nie bedzie widziala dysku samsunga. Wspolpracuje tylko z dyskami WD i to tez nie ze wszystkimi(jest gdzies na forum lista modeli), pozatym taki dysk jeszcze trzeba przerobic programem (program do znalezienia w dziale download)
     
  4. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    NIe nie nie stop. Piszesz o zupełnie innej bajce. Musisz pobrać xbox backup creator wypakować pliki z iso i w takiej formie pokazać je W FSD ścieżka do folderu z grami, lub zrobić programem iso2god i także wskazać w FSD
     
  5. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A to nie jest tak, że musi mieć JTAGa żeby gry były uruchamiane z dysku bez rozruchu płyty?;)
     
  6. sharkje

    sharkje Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli rozumiem, ze nei musze specjalnie przygotowywac HDD pod konsole? Wystarczy ze normalnie sformatuje go pod windowsem w FAT32 i to wszystko? Potem rozpakowuje gry z ISO i gry beda dzialac?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nie, bo autor ma cos innego;)

    up
    same gry sie nie wykryja. poczytaj ten temat o problemach musisz zainstalwac.freestyledash i dashlaunch


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  8. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Hmm a jeśli mam dysk 250 kupiony specjalnie na xboxa na allegro (coś koło 200) zł to nie obejdzie się bez JTAGa jeśli chcę grać w gry nie nagrywając płyt?;) Szukam jakiegoś rozwiązania które pozwoli mi zaoszczędzić na płytach :D ;)
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jtag nie jest mozliwy na obecnych konolach alternatywa rgh, to co posiada aitor

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  10. qjam

    qjam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2011
    Posty:
    110
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Moja jest z lutego 2011 ;)

    P.S.
    Jak możesz to zajrzyj do mojego tematu "Kilka pytań o aktualizacje i LT 3.0" ;)
     
  11. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    No to zawsze możesz zrobić RGH
     
  12. sharkje

    sharkje Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    juz wiem ze zrobic tak:

    - sciagam sobie fsd, xexmenu i dashlaunch
    - uruchamiam xexmenu i wgrywam fsd
    - instaluje dashlaunch

    Teraz mam takie pytanie- co mam zrobic z grami wiekszymi niz 4GB? Jak mam je wgrac na HDD? Jest taka mozliwosc?
     
Wczytywanie...

Poleć forum