1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem podłaczenia x-boxa do sieci lokalnej...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fire, Lipiec 9, 2011.

  1. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich.Mam problem zwiazany z x-boxem.Próbowałem podłaczy moja konsolke(x-box 360 Slim)do jednostki centralnej przez kabel crossowany ethernet do modemu zaintegrowanego bodajze pod płyte głowna.Komputer mam podłaczony pod druga siec lokalna 4.Modem dostałem od dostawcy internetowego i wszystko działa git,lecz gdy chce xboxa podłaczyc pod mój zaintegrowany modem to wyskakuje żółty trójkąt z wykrzyknikiem i komunikat "możesz nie mieć dostępu do internetu lub do niektórych zasobów sieciowych. Ten problem wystąpił ponieważ siec nie przypisała adresu sieciowego do tego komputera". Pod spodem jest napraw jak to wciskam to nic nie daje.Prosze o pomoc...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Chyba nie wiesz co robisz, modem od dostawy czy karta sieciowa od dostawcy, nie ma zintegrowanych modemow w plycie glownej
    Od kogo masz neta i w jaki sposob jest on podlaczony do kompa ?
     
  4. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet ''ynet'',a podłaczonego mam przez karte sieciowa od dostawcy.Xboxa chcę uruchomić prze drugi już wbudowany slot z tyłu komputera znajdujacego sie obok wejsc na usb.Jednak jak już wczesniej napisałem pojawia mi się problem,który opisałem wyżej.

    Więc co powinienem zrobić w tym wypadku?Jak oczywiście można to chciałbym wyjasniena jak powinienem postępować w ty wypadku od początku do samego końca.
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Uslugodawca dal ci karte sieciowa bo mac adres karty ktora ma jest wpisany w serwerach twojego uslugodawcy i tylko ta karta ma dostep do sieci, musial bys sklonowac (przepisac mac adres) z karty sieciowej do konsoli, to najprostszy ale nie zalecany sposob bo moga i raczej wystapia konflikty IP z reszta do tego potrzeba switcha, drugi sposob to udostepnienie neta za pomoca twojego kompa ale musisz ustawic inna podsiec dla konsoli niz masz od strony usługodawcy, tzreci sposob to kupno routera i od niego wyprowadzenie neta, oczywiscie po ówczesnym ustawieniu takiego routera
     
  6. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To najlepszy sposób wydaje mi sie narazie drugi.Od czego miałbym zaczać?
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
  8. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W tym poradniku nie ma mojego dostawcy.Czy mogę dostosować się np.:Neostrada TP?
    I drugie pytanie,ale inny już temat.Słyszałem,że nie warto przerabiac konsoli,ponieważ nie bedzie działała usługa xbox live?Czy przerobienie ma jeszcze jakieś wady,bo w sumie rzecz biorąc to gry na xboxa te nie najnowsze już mozna kupic za przyzwoita cenę.
     
  9. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oczywiscie ze nie ma bo twoj to maly osiedlowy dostawca, mozesz uzyc ustawien z tp, xbl dziala po przerobce ale mozesz dostac bana
     
  10. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Acha dzięki serdeczne za pomoc:)
     
  11. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wczoraj pisałem już na ten temat,lecz dalej mam z tym proble.Dostałem wczoraj taki oto poradnik Konfiguracje Xbox Live | Artykuły .Postąpiłem według niego.Choć nie było mojego dostawcy sieci,więc postąpiłem według wskazówek neostrada tp.Problem jest w tym,że jedna wtyczka kabla crossowanego podłaczonego do konsoli nie świeci.Konsola nie może połaczyc sie z netem w moim komuterze.Do karty sieciowej dołaczonej przez dostawcę ''ynet'' mam normalnie podłaczony kabel zwykły ethernet.Z slotu z tyłu komputera,który miałem już od samego poczatku,gdy go zakupiłem idzie kabel crossowany do konsoli,który zakupiłem oddzielnie.Nie ma już nawet tego żółtego trójkacika w którym był wykrzyknik.Wyglada,że wszystko chyba jest git,lecz w połaczeniu lokalnym 5 do której chce podpiac konsole ip oraz maski podsieci w Stan:połaczenie lokalne 5 nie ma,zakładka OBSŁUGA.W TCP/IP wpisałem wszystko ręcznie tak jak w poradniku,ale może powinienem wpisać w IP koncówce 192.168.0.2 a nie 0.1 bo mam dwa połaczenia lokalne 4 i 5.Natomiast w konsoli powinienem chyba też tą koncówke zmienić na 0.3.Sam już nie wiem co robie żle.PROSZĘ O POMOC
     
  12. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłby mi ktoś pomóc w związku z moją sprawą?
     
  13. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłby mi ktoś pomóc w związku z moją sprawą?
     
  14. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dwa połaczenia lokalme 4 i 5.Do 4 jest podłaczony ynet,zaś do 5 kabel crossowant ethernet,który idzie do konsoli.Drugi jego koniec nie świeci.Niby postąpiłem według poradnika,który jest wcześniej.Co mam zrobić.Czy każda karta sieciowa musi mieć inną końcówke Ip?Połączenie lokalne 4 np.0.1,połaczenie lokalne 5 np.0.2,natomiast xbox np.0.3?
     
  15. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W kompie mam kartę sieciową zintegrowaną z płytą na której jest jedno wejście.Do tego wejścia chcępodpiąć xboxa kablem crossowanym.Dostałem od dostawcy drugą kartę sieciową,do której mam podpięty internet''ynet''.Co mam zrobic by konsola współpracowała z komputerem?Postąpiłem według poradnika,który tu otrzymałem.wszystko zrobiłem,chyba jak należy,lecz gdy mam właczona konsole to stan połaczenia do którego jest podłaczona konsola nie ma Ip,podsieci.W protokole internetowym wpisałem jak w poradniku,lecz zastanawiam sie dlaczego dalej koncówka podpieta do konsoli nie swieci?Czy nie powinienem wpisać przypadkiem w kartę sieciową zintegrowaną z płytą do której mam podpieta konsole IP z koncówka 0.2.W karcie sieciowej,która dostałem mam już z ta koncówka IP 0.1.Może to sie ze soba kłoci?jak myslicie?
     
  16. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy jest tu ktoś na tym forum?Czekam i czekam i doczekac się nie mogę:confused:
     
  17. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dobra chłopaki słuchajcie coś tam pokombinowałem i wyszlo mi tak:
    TO OCZYWIŚCOE W XBOXIE
    wybierz zródło:
    brak komputerów pc na liście

    znajdz podłaczenie do sieci komputery.przed wybraniem tej opcji poczekaj 30 sekund na wyswietlenie komputera.

    w karcie dołaczonej od dostawcy do której mam podłaczony internet mam tak wpisane Ip 192.168.0.1 i maska 255.255.255.0
    karta sieciowa zintegrowana z płytą ma ip 192.168.0.2,maska 255.255.255.0,brama domyslna 192.168.0.2,Podstawowy serwer DNS: 194.204.152.34,Zapasowy serwer DNS: 217.98.63.164 do niej mam podłaczona konsole
    natomiast konsola ip 192.168.0.3,maska 255.255.255.0,brama domyslna 192.168.0.2,Podstawowy serwer DNS: 194.204.152.34,Zapasowy serwer DNS: 217.98.63.164 CO DALEJ???
     
  18. fire

    fire Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 9, 2011
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wyskoczyło mi cos takiego:wprowadzony serwer dns nie zmienił nazwy serwerów xbox live i witryny xbox.com.wyłacz router(nie mam)lub modem,włacz go ponowniei odczekaj 30s.

    router lub modem moze nie pprzepisywac automatycznieustawien serwerów dns.mozesz spróbowac recznie wprowadzic ustawienia dns.co mam robic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum