1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Podłączenia Xbox360 Do Internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Honda, Lipiec 2, 2010.

  1. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam od ok. 2 dni próbuje ustalić jak podłączyć konsole "XBOX 360" do internetu przez kartę sieciową [Wejście Ethernet]gdyż router mam na dachu [WTF..] a telewizor i Xbox-a jak i komputera mam samym dole i gdy podłączyłem to tak jakby na teście na xbox-sie pisało żebym sprawdził czy kable są dobrze wsadzone [Sprawdzałem i Były dobrze wsadzone] Pomówiłem Próbę i dalej to samo więc nie wiem.Zarzucam Screeny z Mojego Połaczenia Lokalnego Co I Jak Mam Poustawiane

    SCREENY -

    [​IMG]
    [​IMG]

    Mam Internet Radiowy SpeedTest : [​IMG]

    Proszę O Dokładne Wyjaśnienie Będę Wdzięczny
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. patryk147369

    patryk147369 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  4. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam Pytanko Czy Kabel Ma Byc krosowany ?
     
  5. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Honda musisz udostępnić połączenie internetowe dla XBoxa 360.
    Nie nie musisz miec krosowanego.
    patryk długosć kabla ma raczej male znaczenie ale lagi moga byc
     
  6. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na drugim screenie widać ,że nie mogę go udostępnić nie wiem dlaczego opcja tak jakby jest wyłączona :( proszę niech ktoś powie jak włączyć opcje udostępniania połączenia internetowego
     
  7. sysek

    sysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łorsoł
    co to za windows? home?
    i kabel musi być krosowany.
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Nom, prawda. Kabel musi być krossowany. Pozwala podłączyć komputer-komputer, natomiast niekrossowany komputer-router. Założę się że masz nie krossowany. Kup skrossowany kabel rj45 lub switch.
     
  9. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Macie racje nie mam krosowanego właśnie myślałem ,że dlatego nie działa bo pisało ,że nie ma jakby podłączonego kabla do konsli (na teście) lecę po krosowany jak najszybciej się da :) po "DZIĘKUJE" Dla was [Windows XP Pro] Na screenie nr 2 rozwiązałem problem
     
  10. sysek

    sysek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 26, 2009
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łorsoł
    hm.. bo wiem, że ta opcja chyba była wyłaczona w home, ale w pro? ja miałem tę opcje.
     
  11. Piotrek ELO

    Piotrek ELO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2010
    Posty:
    1039
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    PC
    Po podłączeniu konsoli z kartą sieciową w komputerze należy uruchomić właściwości TCP/IP połączenia lokalnego, z którego będziesz korzystał (Panel Sterowania -> Połączenia sieciowe -> Połączenie lokalne (lub inna, nadana przez Ciebie nazwa) -> Właściwości -> Właściwości TCP/IP) i wpisać w nowym oknie poniższe ustawienia:

    * Adres IP: 192.168.0.1
    * Maska podsieci: 255.255.255.0
    * Brama domyślna: 192.168.0.1
    * Preferowany serwer DNS: 194.204.152.34
    * Alternatywny DNS: 217.98.63.164


    Wpisanie adresów DNS nie jest konieczne.

    [​IMG]


    astępnie w opcjach połączenia internetowego wchodzimy w zakładkę „Zaawansowane” i w „Udostępnianiu połączenia internetowego” zaznaczamy wszystkie dostępne opcje. Jeśli posiadasz aktywną Zaporę Windows lub korzystasz z innego firewalla, to musisz wszystko odpowiednio na własne potrzeby skonfigurować lub całkowicie wyłączyć. Przykładowo źle ustawiony firewall może spowodować, że NAT będzie ustawiony na Strict lub Moderate (szczegółowe informacje na ten temat znajdziesz na końcu artykułu).

    [​IMG]


    Xbox 360
    Konsola powinna wykryć ustawienia automatycznie. Jeśli jednak nie zadziała w ten sposób to w „Network Settings” ustawiamy wszystko ręcznie (opcja „Manual”) według następującego schematu:

    * IP Address: 192.168.0.2
    * Sunet Mask: 255.255.255.0
    * Gateway: 192.168.0.1
    * Primary DNS Server: 194.204.152.34
    * Secondary DNS Server: 217.98.63.164


    Jeśli w karcie sieciowej nie podawałeś adresów serwerów DNS, tutaj również tego nie rób.

    [​IMG]
     
  12. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A To do krosowanego kabla ?
     
  13. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    @Piotrek Elo
    Podaj zrodlo bo znam ten poradnik i z tego co pamietam to nie jestes jego autorem.

    @Up
    Tak
     
  14. Honda

    Honda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to tylko kupie krosowany kabel i GRAM.THX za odpowiedz
     
Wczytywanie...

Poleć forum