1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Problem]Podłączenie Xbox do internetu prze router.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sweet1111, Listopad 22, 2011.

  1. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witajcie mam pewien problem szukałem odpowiedzi bardzo... długo i nie mogę
    Próbuje podłączyć go tym samym kablem co mam do kompa przez który mam internet ,ale nie po prostu xbox nie chce się połączyć
    próbowałem konfigurować takimi ustawieniami jak mam na komputerze i automatycznie ,i nic to nie dało.Mój router to AirRDAA-81
    Powiem jeszcze ,że nie mam hasła do routera ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. dymekk208j

    dymekk208j Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2011
    Posty:
    199
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Koszalin
    Podaj jakie masz ustawienia w komputerze, jeżeli dawałeś identyczne to nie ma możliwości żeby zadziałało.
     
  4. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    re

    Tak dawałem te same ustawienia i nie byłem pewien bo słyszałem ,że nie będzie działać

    IP:172.16.1.181

    Jeśli jeszcze coś potrzeba piszcie.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  6. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    AirRDAA-81 to access point, jak masz neta osiedlowego to ustawienia on dziedziczy z serwera dhcp dostawcy internetu i ten ma filtrowanie mac adresu
     
  7. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    re

    Nie to nie osiedlowy mieszkam w mieszkaniu jednorodzinnym ,a jak tutaj raz przyjechali od internetu to wchodzili na ten AP z tego komputer.Jak miałem inny AP to coś tam konfigurowali i musieli wpisać hasło a na google chrome pisało czy zapisać hasło to dałem tak i mogłem normalnie wchodzić ,ale tera nie mam dostępu do tego AP gdyż nie znam hasła ;/.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    AP jest twój czy dostawca internetu ci dał ?
    Jak internet jest dostarczany do twojego domu, radiowo, kablowo ?
     
  9. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Internet jest dostarczany radiowo ,a o to pytanie pierwsze to nie wiem wiele bo nie znam się na sieci ;s
     
  10. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    A jaki masz transfer i ping? Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test
    Radiówki przeważnie nadają się tylko do przeglądania neta etc. O grze praktycznie nie ma mowy jeśli jakość połączenia jest słaba.

    Co do połączenia to pewnie musisz zadzwonić do dostawcy i powiedzieć że chcesz nowy sprzęt podłączyć i podać mac adres karty sieciowej konsoli
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Access Point (AP) czyli AirRDAA-81 to dał ci dostawca ?
    Wiec jak radiowo ustawienia sieciowe dziedziczysz od dostawcy, sam adres AP także może być zmieniony lub zablokowany abyś nic nie zmieniał w nim
    Zadzwoń do dostawcy i powiedz ze chcesz połączyć xboxa do sieci, podejrzewam ze będą chcieli mac adres konsoli lub sami przyjdą i ustawią
     
  12. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    albo wpisz maca pc to xboxsa
     
  13. Sweet1111

    Sweet1111 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Brudsien dziękuje tobie za pomoc jak i wam wszystkim.
     
Wczytywanie...

Poleć forum