1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Problem] Podłączenie XBOXA

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maslakgit, Grudzień 13, 2013.

  1. maslakgit

    maslakgit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mój xbox 360 nie ma wejścia hdmi więc standardowo trzeba podłączyć. No i teraz problem bo w TV mam same wejścia HDMI i SCART.
    Problem w tym że mam przejściówkę z tych okrągłych wtyczek (bo ich też nie ma w TV) do SCART. Tylko tutaj kolejny problem bo mam TV na ścianie i nie mieści się przejściówka wraz z kablami pomiędzy ścianę a telewizor.

    Może wy coś wymyślicie? Jedynie mam po boku wejście HDMI, a reszta na przeciwko ściany ;/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Co to za telewizor skoro ma HDMI i Scart a nie posiada Component albo chociaż Cinch..

    Posiadasz wejście VGA w TV czy tylko te co napisałeś? (Najlepiej podaj model TV)
    Skoro tylko te co napisałeś (co jest dziwne) to według mnie raczej metody innej nie ma.
     
  4. Krzychu1987

    Krzychu1987 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2013
    Posty:
    461
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. maslakgit

    maslakgit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Model TV
    Philips 32PFL3088H
    I kątowa wersja być może by weszła. Tylko gorzej jak kupię a nie wejdzie :D

    Wysłano za pomocą Tapatalk
     
  6. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jak chcesz podłączyć niby wtyczkę kątową?
    Skoro kabel jest, który "idzie" od xboxa jest taki:
    [​IMG]
    A przejściówka o której mówisz jest taka:
    [​IMG]
    Może dałoby się jakoś podłączyć, ale trzeba kombinować.
    np. coś takiego:
    http://allegro.pl/rozgaleziacz-euro-scart-wtyk-2-gn-euro-dwojnik-i3762252688.html
    Podłączasz do gniazda EURO w TV (jeżeli się zmieści) i później kabel od xboxa podpinasz w to wejście na tym rozgałęźniku i powinno być ok.
     
    1 osoba to lubi.
  7. maslakgit

    maslakgit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No ale nie ma przejsciowki scart (tak jakby przedluzka) ktora idzie w dol ? Tzn nie na wprost do sciany tylko od tv w dol

    Wysłano za pomocą Tapatalk
     
  8. Pixel

    Pixel Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2013
    Posty:
    3371
    Polubienia:
    854
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wątpię, żeby taka była. Jedyne rozwiązanie to chyba takie jak napisałem.
     
  9. maslakgit

    maslakgit Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zobacze pozniej czy miesci sie zwykly scart a jesli nie to po prostu nie bede sie meczyl i zamienie sobie tv z drugiego pokoju. Dzieki za pomoc ;)

    Wysłano za pomocą Tapatalk
     
  10. makaon

    makaon Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
  11. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Zamień ten telewizor, ale na taki co ma wejście component, lub dsub ( vga ), bo na przejściówce scart obraz będzie fatalny.
     
Wczytywanie...

Poleć forum