1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem połączenia pc i xbox 360 POMOCY !!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Patrolek PL, Styczeń 21, 2010.

  1. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Witam,
    otóż mam taki problem:
    Mam viste i jak podłączam x-a przez kabel Ethernet (krosowany) to komputer go wychwytuje ale gdy próbuje nawiązać połączenie to wyskakuje na x-ie
    błąd że nie można odnaleźć IP z PC. Mam laptopa i modem USB Play Online (kiedyś miałem TP Neostrade kabel do Liveboxa i działało) a teraz mam problem. Błagam pomocy bo chce se pograć na XLive a nie moge wszystkiego już próbowałem.
    Proszę o szybką odp. i pozdrawiam,
    Patrolek PL
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli nie masz zainstalowanego na PC windows media center ( czy jakoś tak ) to konsola nie będzie widziała PC . Ale to nie powinno być problemem . W połączeniach ustaw tak :
    konsoli ustaw
    tak :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    wpisywanie bramy nie jest konieczne a czasem nawet przeszkadza . Spróbuj połączyć się online np. ściągnij jakieś demo czy spróbuj zagrać w jakąś grę online , powinno działać , choć nie wiem jak to wygląda na "internecie przenośnym" . Ponieważ do połączenia online wymagane jest łącze szerokopasmowe .
     
  4. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Mam zainstalowane windows media center.
    A powiedz mi jak sie zmienia te ustawienia na kompie w viście?
     
  5. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    W trayu ( prawy dolny rog ekranu) sa 2 monitorki z kula ziemska. Wiebierasz Centrum sieci i udostepniania", wybierasz swoja karte sieciowa i "Wyświetl stan">Wlasciwosci>"Protokol internetowy w wersji 4(TCP/IPv4" ,zaznacz i znow wlasciwosci i jestes w domu. :D

    Pozdrawiam
     
  6. Patrolek PL

    Patrolek PL XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    422
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    W-wa
    Nie wiem jak to zrobić mam ten zas*any system po angielsku !! :mad:
    Dlaczego w "Network" jest ikonka Xbox 360 a jak klikne to sie włącza Windows Media Player ?!

    EDIT:

    Znalazłem coś takiego http://www.allegro.pl/item883647409_router_huawei_d100_wi_fi_lan_adapter_box_krakow.html
    I oto pytanie czy dało by się za pomocą tego połączyć XLive za pomocą Ethernet??
     
Wczytywanie...

Poleć forum