1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem polączenia xbox 360 z kinem domowym.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vrell, Listopad 14, 2011.

  1. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , posiadam xbox 360 elite , tv LG 26 led , kino domowe Sven audio hd 1225, 5.1 (ukranskie poniewaz takie juz tu bylo w tym domu).Xbox podlaczony jest do tv przez kabel HDMI , kino domowe podlaczone jest kablem scart do TV. Próbowałem podlączyc Xboxa do dvd przez kabel optyczny ale to nic nie daje..proszę o pomoc.DvD nie posiada wejscia HDMI.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a sprobuj tv kablem optycznym połączyc z kinem i wtedy w kinie ustaw wejscie z optyka a na tv wyjscie na kino:)
     
  4. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  5. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
  6. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez próbowalem i nic...;x
     
  7. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Na pilocie powinieneś mieć źródła dźwięku,spróbuj poprzełączać i sprawdź czy głośniki masz podłączone prawidłowo.
     
  8. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak ogladam dvd działaja glosniki ale jak chce na xboxie glos z glosnikow to nie dziala
     
  9. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w xboxie ktore ustawic ? cyfrowe stereo / dolby digital 5.1 / dolby sigital z WMA pro
     
  10. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a w dvd mam opcje :
    *Digital Output
    -Dolby Digital(do zaznaczenia)
    -Dts(do zaznaczenia)
    *Stereo - on/off
    *Speakers Setup
    -speakers
    -Distance
    -Volume (tutaj jest ustawione all na -0 dB)
    *Pro Logic II - on/off

    tyle opcji w dvd.
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w dvd na pilocie musi byc guzik aux,input,source nie ma glosu bo na optyk trzeba przelaczyc w dvd
     
  12. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Sprawdź też czy w światłowodzie-optyku świeci się czerwone światełko na końcówce.
     
  13. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    swieca sie na czerwono
     
  14. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    aux przycisk mam na pilocie od głosnikow a od dvd nie ma.
     
  15. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Wciskaj na pilocie wszystko po kolei,oczywiście w Xboxie niech leci jakaś gra,żeby był dźwięk.

    Volume (tutaj jest ustawione all na -0 dB)-czyli masz całkowicie wyciszony dźwięk,daj chociaż na +5 db.
     
  16. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie da sie wlasnie na + :// tylko -. siedze juz nad tym z 4h i nic..
     
  17. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To bardzo dziwne.Niestety nie mam więcej pomysłów.Szkoda,że gdzieś blisko nie mieszkasz.

    Podaj jeszcze raz po kolei jak masz podłączoną konsolę do tego kina domowego.
     
  18. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    czy głośniki mają swoje wejście optyczne by móc je podączyć bez udzialu dvd?
     
  19. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Głosniki własnie nie maja swojego wejscia.Xbox do tv HMDI , Xbox optycznym do DVD , DVD do tv SCART. Próbowalem w opcjach cos przestawiac i ****. Ale ma głosnikach mam taki przycisk AUX i 5.1CH. To jest jakby przestawianie kanalu na jakim ma byc bo slychac jak sie przestawia.Próbowalem tak i tak i lipa...
     
  20. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    To ja już naprawdę nie mam pomysłów.Popytaj w okolicy,może ktoś zna się na takim sprzęcie,bo tak na odległość to ciężko coś doradzić tym bardziej,że próbowaliśmy już tylu możliwości.Napisałeś,że Xboxa masz podłączonego kablem optycznym do dvd,ale jak ? Poprzez oryginalny kabel od Xboxa z wyjściem optycznym czy też poprzez wyjście optyczne w telewizorze ?
     
  21. vrell

    vrell Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2011
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kupiłem kabel wczoraj (nie orginalny) w sklepie i podlączylem go do xboxa i dvd.
     
Wczytywanie...

Poleć forum