1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem połączenia z siecią! Proszę o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kania341, Październik 27, 2013.

  1. kania341

    kania341 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Już 2 tydzień próbuje podłączyć swojego xboxa do usługi live, przeczytałem masę poradników i podobnych tego typu rzeczy. Posiadam router Cerberus p6341, który znajduje się w piwnicy, od niego wychodzi kabel który zakończony jest jakby takim pudełeczkiem do którego podłączam kabel prosty i komputer się bez problemu łączy z internetem, niestety xbox już nie. Nie widać żadnego ruchu na DSL liście żeby jakiś inny adres MAC w ogóle próbował się podłączyć. Próbowałem ustawiać już wszystko na xboxie ręcznie tak jak mam w komputerze (IP, adres mac itp ) i to też nie przynosiło skutków. Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  4. eXtrim

    eXtrim Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    821
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Może w ruterze masz włączoną opcję ręcznego dodawania adresów MAC?
     
  5. kania341

    kania341 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie, sam dodaje, iphone bez problemu się połączył i nie potrzeba było dodawania adresu MAC, w xboxie pokazuje mi że błąd adresu IP, zrobiłem tak jak na filmiku i dalej nic
     
  6. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    @up Jeśli masz ip w komputerze np. 192.168.0.132, to wtedy zmień ostatnią cyfrę.
    Musisz posprawdzać w ustawieniach routera jakiś wolny adres ip, np.
    Komp1 192.168.0.132
    Komp2 192.168.0.133
    Komp3 192.168.0.134

    i powiedzmy w Xboxie ustawiasz np.
    192.168.0.135
     
  7. kania341

    kania341 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to już również przerabiałem, dodawałem też nowe IP adresy i ustawiałem taki w xb (192.168.1.100 - adres routera)
     
  8. oxygen

    oxygen Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2013
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wyżej dobrze piszą ja jeszcze napisze ci o ręcznym ustawieniu adresu na sztywno

    Windows start / programy/ akcesoria/ wiersz poleceń

    wpisz ipconfig masz dane ip adres podsieci brama i dns

    podmień
    według wzoru

    przykład


    PC
    IP - 192.168.1.104 patrz ipconfig
    Podsieci 255.255.255.0 patrz ipconfig
    Brama 192.168.1.1 patrz ipconfig
    DNS 192.168.1.1 patrz ipconfig

    XBOX adres ip , podwyższasz ip o tyle, ile masz urządzeń podłączonych pod router + 3 np : pc i telefon, trzeci będzie xbox

    IP dajesz + 3 ip PC czyli np 192.168.107
    Maska podsieci 255.255.255.0 patrz ipconfig
    Brama 192.168.1.1 patrz ipconfig

    pierwszy dns
    192.168.1.1 patrz ipconfig
    drugi dns to samo
    192.168.1.1
     
  9. kania341

    kania341 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wszystko to próbowałem, również nic nie pomagało
     
  10. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wejdź w ustawienia sieci, w drugą zakładkę i przywróć ustawienia fabryczne sieci
     
  11. kania341

    kania341 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ustawienia fabryczne sieci również nie pomogły !
     
  12. SuperSlimek

    SuperSlimek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 5, 2013
    Posty:
    64
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No to nie wiem.
     
Wczytywanie...

Poleć forum