1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem połączenie Wi-Fi

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Troy1991, Listopad 23, 2010.

  1. Troy1991

    Troy1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    Po pierwsze witam wszystkich :)
    A więc tak, Mam problem z połączeniem xboxa slim za pomocą wi-fi z moim routerem. Mam zabezpieczoną sieć WPA (Personal ?) poprzez hasło oraz Adres Mac. Hasło i Adres Mac mam na bank dobrze wpisane mimo to zaraz po włączeniu testu sieci wyskakuje błąd. Powinien mi na automacie znaleźć IP, DNSy itp. tak jak na komputerze, komórce, palmtopie niestety tak się nie dzieje. Jestem Świeżakiem w sprawach xboxa więc mam nadzieje że ktoś mi pomoże :)

    Raport Stanu błędu gdy ręcznie wpisywałem DNSy IP itp.

    W: 0000 - 0000
    X: 8000 - 001D
    Y: 0000 - 0000
    z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF

    Natomiast gdy wszystko na automacie:

    W: 0000 - 0000
    X: 8000 - 0011
    Y: 0000 - 0000
    z: 0000 - 0000
    ID: FFFF - FFFF
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    albo wyłacz filtrowanie po adresie MAC w routerze albo dopisz adresa MAC X'a do zatwierdzonych dresów w routerze.
     
  4. Troy1991

    Troy1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    Wpisałem adres mac. Niestety wyłączenie filtrowania nie wchodzi w grę ;/
     
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    dlaczego?

    w routerze dodaj adres MAC konsoli do zaufanych.
     
  6. Troy1991

    Troy1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    Mój staruszek twierdzi że samo hasło na wi-fi nie wystarcza. A ja niestety póki tu mieszkam i ciągnę jego neta nie mam za bardzo nic do gadania.
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to wytłumacz mu że zabezpieczenie sieci WPA jest słabe. najlepsze jest WPA2. poza tym średnio uzdolnionemu hakerowi złamanie blokady adresów MAC zajmie jakieś 15 min.

    Generalnie chodzi o to byś na 5 min wyłaczył filtrowanie adresów MAC, poczekał az konsola prawidłowo się połaczy z netem. Następnie dopisał adres MAC konsoli do reguł filtru i z powrotem właczył filtrowanie MAC. inaczej router cię nie przepuści. jeśli jesteś w miarę biegły to zajmie ci to 5-7 min.
     
  8. Troy1991

    Troy1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    No spoko wiem ocb. jutro się tym zajmę tylko powiedz mi jak wyłącze filtrowanie to mi nie pousuwa listy "zaufanych urządzeń" ? Aktualnie mam 12 a nie chce mi się tego przekopiowywać :p
     
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    tego nie wiem. zależy od routera i jego firmware. ale myśle że nie bo wyłączasz opcję filtru MAC a nie zmieniasz lub usuwasz regułe. na wszelki wypadek zapisz sobie gdzieś te adresy.
     
  10. TrueUser

    TrueUser Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    242
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ostrów Wlkp.
    Nie usunie listy wyjątków dla adresów MAC. Tylko twardy reset lub ręczne usuwanie może to zrobić.
     
  11. Troy1991

    Troy1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lębork
    Dobra poradziłem sobie trochę inaczej. :)
    Podłączyłem Xa kablem do routera, pobrałem aktualizacje (Nowy Dash) o dziwno zaczął mi pokazywać całkiem inny Adres Mac wpisałem go w routerze i działa. Ale i tak dzięki wam za pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum