1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

[Problem] Pomocy! Czerwona dioda w Xbox 360 Slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez locarno, Styczeń 26, 2014.

  1. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Mam taki problem ze swoim Xboxem 360 slim. Model z 2010-10.
    Dostałem go kilka dni temu od znajomego.
    Po włączeniu świeci się chwilę zielona dioda, a chwilę później czerwona dioda i nic więcej. Nie ma obrazu po kablu HDMI oraz po kablu AV-chinch. Nic się nie wyświetla. Zasilacz sprawny.

    Macie pomysł co to za błąd ? (RROD ?)

    @EDIT
    Sprawdzałem napięcia w zasilaczu i są normalne (zasilacz sprawny)
    Konsole nie posiada dysku (ma tylko 4gb wbudowanej pamięci)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    1 osoba to lubi.
  4. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sync+ eject

    Za 1 razem świeci=4 diody
    za 2=1 diody
    za 3=4 diody
    za 4=4 diody

    Sprawdzałem 2 razy. Czyli wychodzi, że jest to błąd 0100 . Dobrze odczytałem ?
     
  5. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3703
    Polubienia:
    1110
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Czyżby zimne "kulki" pod GPU ?

    Zaczekaj, niech się jeszcze ktoś wypowie...
     
    1 osoba to lubi.
  6. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok.

    Czyli muszę wykonać reballing ?

    Na wielu innych forach pisze, że to są zimne luty pod GPU, CPU lub RAM.
    A w spisie błędów pisze tak:

    Zostawię konsolę włączoną na 1h, może się uruchomi.
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    W Twoim przypadku to luty pod xcgpu bądź uszkodzony układ. Naprawa 100-200zł zależenie od rozległości uszkodzeń.
     
    1 osoba to lubi.
  8. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    100% to GPU ?
    A inne ukłądy (RAM itd. ?)

    Co powiecie na podgrzanie układów opalarką ? (taki domowy sposób) ?
     
  9. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Wrzuc go do pieca, płyta przynajmiej nie będzie się wyginała....


    Daruj sobie takie metody, chyba że dalej chcesz w koszta lecieć.
     
    1 osoba to lubi.
  10. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No w sumie tak, szkoda ryzykować.

    Między czasie rozkręciłem xboxa, i zmieniłem pasty. Po dociskałem układy. Po tym odpaliłem rozkręconą konsolę (bez napędu i WI-FI), jednocześnie dociskając układy odpowiadające za grafikę i obraz. I konsola odpaliła na kablu AV i na HDMI
    Obraz był nieczysty i było dużo fioletowych kwadratów itd. (zakłócenia)

    Po niedługim czasie doszłem do wniosku, że winowajcą jest układ, a raczej mostek.

    PSB
    X817692-002
    B-A0

    Uciskając go i dotykając obraz się zmieniał. Nawet udało mi się zrobić, że był idealnie czysty bez zakłóceń.
    Po drodze, potraktowałem ten układ zmrażaczem i gorącym powietrzem z suszarki + naprężyłem płytę.

    Odpalam, po AV-działa
    Odpalam, po HD-działa

    Chodzi normalnie (gier nie odpalałem jeszcze) tylko menu.
    Stukałem w płytę i działało. Ale wystarczyło lekko inaczej nagiąć płytę główną, i obraz zniknął (zwiecha)
    Chyba kulki pod układam źle stykają.

    Czyli nic nie wskóram ? Rebbaling ?
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    miałeś zimne luty pod gpu, a po dociskaniu jest duża szansa że ukruszyłeś pady na płycie i przy ściąganiu układu po prostu odpadną. Szmelc
     
  12. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli to nie jest wina:

    X817692-002

    ?

    GPU lekko docisłem przy wymianie pasty, a później na włączonym xboxie dociskałem radiator (ale lekko)
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Smietnik do utylizacji

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  14. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jeśli kupie cały nowy układ i dam go wlutować ?
     
  15. Alberos15

    Alberos15 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2014
    Posty:
    28
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zobacz jeszcze date produkcji konsoli jak starsza poniżej 2008 roku to tylko na wyrzucenie . Sam miałem w grudniu taką konsole i taki sam bład wymieniłem na Japsera i zero problemów
     
    1 osoba to lubi.
  16. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czytaj uważnie pierwszy post:

     
  17. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    To że naprężasz płyte w jednym miejscy nie znaczy że w innym nie pracuje. Słuchaj się bardziej doświadczonych którzy się tym zajmują bo dla Ciebie to jest pierwszy przypadek, dla nas kolejny, ameryki więc nie odkryjesz.... xcgpu. Jeżeli nie pozrywałeś padów które znajdują się na płycie głównej to płyta jeszcze do odratowania. Jeżeli pozrywane to nowy układ Ci tu nie pomoże, tylko utylizacja.
     
    1 osoba to lubi.
  18. gawior

    gawior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2013
    Posty:
    26
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Tak kończy się dłubanina osoby bez wiedzy wyobraźni.
    Koledzy mają rację z tym, że z "niedużego" problemu mogłeś zrobić poważniejszy i kosztowniejszy problem, czyli cała płyta do kosza, bo nikomu w serwisie nie będzie chciało się bawić jak pozrywałeś pady ( punkty lutownicze pod układem ).
    Tak czy inaczej musisz to zanieść gdzieś, gdzie odlutują układ i ocenią co tam na broiłeś.
     
    1 osoba to lubi.
  19. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie dzisiaj byłem w reballingu. Przelutowany został mostek X817692-002 oraz układ graficzny. Dalej czerwone światło.
    Teraz już nawet na stukanie i dotykanie mostka nie reaguje tak jak wcześniej.

    Dziwi mnie trochę to, że mostek X817692-002, dość się grzeje niż w sprawnym XBOXIE, bo sobie porównywałem. Mostek nie powinien się tak grzać ?

    Możliwe jest to, że pod nóżki mosta dostał się jakiś kurz, czy paproch i spowodował zwarcie ? Podobno SLimy nie padały na RROD.
     
  20. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Mostek walniety juz jest jak sie grzeje. Slimy też padają w roznym stopniu

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
    1 osoba to lubi.
  21. locarno

    locarno Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Temat trochę stary, ale powiem wam czego się dowiedziałem.
    Konsola wcześniej leżała długi okres czasu w szafie. Po włączeniu jej zaczął pokazywać się czerwony krąg.
    W serwisie powiedzieli mi, że pod mostek dostał się pyłek kurzu który spowodował zwarcie. Reballing nic nie pomógł. Jestem zmuszony kupić nowy mostek.
     
Wczytywanie...

Poleć forum