1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem - port 3074

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez MM314, Kwiecień 22, 2009.

  1. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    tak więc opisze moj problem, co blokuje porty? Siec mam tak, modem dzieli sie na dekoder tv i router, z router'a idzie do pc kablem a do laptopa przez wifi nastepnie mam podłaczonego xbox'a 360 do laptopa przez ethernet kablem krosowanym i udostepnianie w karcie sieci berzprzewodowych. Xbox widzi internet ale wywala bład ze są zablokowane porty (3074), na laptopie w firewall'u jest udostepniony port 3074 a na routerze sa właczone v.sv na ten port 3074 udp i tcp, tak wiec gdzie leży problem ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie wiem jaki masz router ale:
    Port 3074 jest wykorzystywany do Protocol Information and Warning,

    Jezeli twoj router obsluguje UPnP (universal plug and play).. Najlepsza metoda wtedy bedzie jezeli zapomnisz o przekierowaniu portow, Ustawisz Xboxa na Automatyczne ustawianie sieci i wlaczysz UPnP na routerze, to ustawi Xboxa na OPEN NAT i powinien problem zniknac.
    Jezeli to nic nie da, to podepnij X do laptopa tak jak masz, ustaw adres IP na Automatyczny, wylacz Firewall windowsowski (calkiem), sprawdz czy dziala, jezeli tak to wgraj jakikolwiek inny, z tymi windowskimi zawsze sa problemy.
    Moze cos ci to da....
     
  4. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    zrobiłem jak mowiłeś, ale dalej wywala bład.. jutro spróbuje wgrać nowszy soft do router'a a.. i router to d-link DI-524
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12070
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Odblokuj te porty i będzie dobrze
    to są porty Xbox 360 •UDP 88•UDP 3074•TCP 3074
     
  7. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    ile mam mowić że są odblokowane.. podejrzewam że to przez dostawcę netu..
     
  8. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    a kogo masz za dostawce? Wiem bo mam netie aster i neo ,i na wszytkich dziala.
    Rzuc okiem na to, jak dokladnie przekierowac porty na tym routerze zeby dzialal xbox live:
    Port Forwarding for the Dlink DI-524
     
  9. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    dostawca dialnet (dialog)
     
  10. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    znalazlem jeszcze cos takiego, zupelna odwrotnosc tego co ci napisalem wczesniej, ale w tej sytuacji trzeba sprobowac wszystkiego :p
    "

    This subject should be either under DSL Hardware (D-Link) or DSL General, but anyway, here is what you have to do.

    Info from: D-Link Support - DSL-504T

    What ports to open for Xbox and Xbox 360
    Xbox Live communication requires the following ports to be opened:

    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074
    support.microsoft.com/kb...74/en-us?sd=xbox

    The below steps are for firmware 2.0 and above.

    Step 1 Set up your Xbox with static IP address. For example:
    IP Address: 10.1.1.2
    Subnet Mask: 255.0.0.0
    Default Gateway: 10.1.1.1 (your router's LAN address)
    Primary DNS: 4.2.2.2 (or whichever your ISP is using)
    Secondary DNS: 202.129.64.198 (or whichever your ISP is using)

    Step 2 Open your web browser and enter the IP address of the router (10.1.1.1). Enter user name (admin) and your password (admin).

    Step 3 Add LAN Client (Xbox) into the router before you can open any ports. Go to Advanced > LAN Clients. Type in the IP address of the Xbox (e.g. 10.1.1.2). You can specify the name of this workstation under Host Name (e.g. Xbox). Click Add and then Apply.

    Step 4 Go to Advanced > Virtual Server.

    Step 5 Select the 'User' Category and click on Add button below.

    Step 6 Enter the name for this entry under Rule Name (e.g. XboxLive). Then select the necessary protocol (TCP or UDP). Specify the necessary port number in all fields including the Port Map.
    You will need to enter the following ports:
    UDP 88
    UDP 3074
    TCP 3074

    Click Apply when done.

    Step 7. Go to Advanced > Virtual Server and under LAN IP select your LAN Client (which we added in Step 3). Select 'User' Category and you should see the rule which you have created in Step 6. Select it and then click on Add > to move it to Applied Rules section. Click Apply.

    Step 8 To save the new settings into the router's memory go to Tools > (System) > Save & Reboot. Click on Save & Reboot button. The router will save the settings and restart"
     
  11. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
  12. vantom

    vantom Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2008
    Posty:
    100
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
  13. MM314

    MM314 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2009
    Posty:
    87
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Legnica
    dzieki za pomoc. powalcze z tym i jak coś dam znać :D
     
  14. DeejayRobertuse

    DeejayRobertuse Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Dostałeś najprawdopodobniej bana tak jak moja konsola którą już kupiłem zbanowaną ;-/ Zobacz na Y kod błędu, jeżeli koło litery Z będzie kod 8015 190D to masz bana ;-(
     
Wczytywanie...

Poleć forum