1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem... prosze o pomoc

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez plejer, Marzec 3, 2010.

  1. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    http://i49.tinypic.com/2i6g7l.jpg
    juz kilka razy mialem takie bledy ,dwa razy sie nagralo dobrze i wiekszosc razy sknocilem plyty
    i czym najlepiej nagrywac gry?
    prosze o pomoc - mam ixtreme 1.6
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    Obraz jest dobry , a gre nagrywasz imgburnem , tylko musisz sie przed tym zabezpieczyc , czyli : musisz miec active.iso albo musisz spatchowac gre na swoj wave
     
  4. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    To nie jest błąd :) Wszystko ok. To ze Ci gry nie chodza, to nie jest przez to :)
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Błędy ? Obraz gry jest poprawny . Może te gry co nie działają miały wave 4 lub wyższy lub były paczowane ? I dlatego IX 1.6 nie może odpalić gry ? Jaki komunikat sie pokazuje po włożeniu takiej płyty ?
     
  6. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    czyli np przez co nie moga mi chodzic gry??:rolleyes:
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czyli np. bo mają wave 4 , 5 lub 6 lub wcześniej były już spaczowane do np. wave 2
     
  8. gozdzikowa

    gozdzikowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Płock
    pisalem Ci , widze ze jest to dirt2 ,wiec musisz wlozyc active.iso przed wlozeniem gry , ablo spatchowac gre
     
  9. Jizah

    Jizah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mogą nie chodzić przez to że ta przeróbka którą posiadasz nie czyta wszystkich wave'ów i musisz np spaczować grę przed odpaleniem
     
  10. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    A na co mu activate.iso jak ma grę z wave3 a konsola IX 1.6 ?

    PS to do gozdzikowa
     
  11. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    pisalo roznie najpierw odpalalo gre normalnie (ladowala sie ) i potem wyskoczylo mi okienko zeby przeczyscil plyte miekka sciereczka ( zrobilem to) i znow w kolko to samo...
    za drugim razem pisalo ze "nie mozna odtworzyc pliku":)
     
  12. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Dirt 2 ma Wave 3 ...

    abgx360 - Verified

    Jeśli masz IX 1.6 to nic nie musisz patchować...Każdy Ci powie,że najlepiej nagrywać IMGBurnem na Verbatimach najlepiej prędkością x2.4 ..

    Update..Jak masz wyczyść płytke to musisz nagrać IMG na Verbku x2.4 i zobaczyć..Ponatto jaką masz nagrywarkę?I jak stara jest konsola..Może laser już troche dojechany...
     
  13. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Więc jeśli tak to powodem może być wyeksploatowana nagrywarka , słabej jakości płyty , płyta nagrała się z błędami lub zabrudzony laser w konsoli .

    UP nie każdy ja powiem inaczej : nagrywaj tylko przez clonecd lub XBC bo to może być też wina właśnie imgburn-a jeśli masz do tego zainstalowanego na kompie jeszcze daemonatools to się nie dziw skąd błędy na płytach ..
     
  14. anchelutte

    anchelutte Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    @player jezeli masz ixtreme 1.6 to sciagaj gry, nie uzywaj abgx tylko 360 Waves Patcher zobacz jaki ma Wave i zrob sobie wave 3 i nagraj Clone CD.

    Uzywalem Imgburn ale przewaznie mialem bledy a Clone CD uzywam juz od dluzszego czasu i zadnej plytki juz nie psuje.

    activate.iso to jest utrudnienie i niepotrzebne czasochlonne manewry.
     
  15. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    To fakt DT może powodować problemy (tzn sterownik SPDT) ale to bardzo rzadki przypadek..Niektórzy właśnie nagrywają na CloneCD ale zdecydowana większość na IMG :p

    Co by nie było to spróbuj na Verbatimie x2.4 ... Ponawiam pytanie o to jaką masz nagrywarkę?Jak nagrasz na Verbku i dalej będzie to samo to spróbuj u kolegi i jak wtedy będzie lipa,spróbuj użyć płyty czyszczącej lasera to ostatnia deska ratunku jak nie to bardzo prawdopodobna jest wymiana napędu bo poprostu się troszke zużył :D ..

    Pozdr.
     
  16. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    wlasnie tez sie zastanawiam czy to wina nagrywarki, bo kilka razy mialem z nia problemy ...ale kilka gier i tak sie przegralo...
    a laser napewno nie jest zuzyty poniewaz konsole mam od konca stycznia:D
     
  17. scofield997

    scofield997 V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2009
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdzieś w Mazowieckim
    Więc nagrywarka...To,że wypaliła kilka gierek dobrze to nie oznacza,że jest z nią wszystko w porządku :)
     
  18. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    jeszcze mam jedno pytanie ,
    nie wiem dokladnie jakie mam ixtreme czy 1.6 czy 1.61 konsole przerabialem pod koniec stycznia bierzacego roku, iz nie wiem na jaki wave mam patchowac obrazy plyty;] :)
    z gory dziekuje za szybki odzew:confused:
     
  19. Jizah

    Jizah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    na wave 3 i na pewno będą działać
     
  20. plejer

    plejer Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    kielce miasto rapu
    no i znow mam nastepny klopot :confused:
    nagralem gre clonecd predkosc 2.4 na werbku (plik iso)
    wrzucam do napedu iksa i wyskakuje okno jak bym wlozyl pusta plyte ...
    na kompie sprawdzalem i gra sie rzeczywiscie nagrala
    a no i zwrocilem uwage ze gra wczesien skonczyla sie nagrywac czyli (86%)a nie doszlo do 100:confused:
     
  21. adam372

    adam372 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 30, 2009
    Posty:
    429
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    polska - lubelskie
    Nagrywasz plik *.dvd, nie *.iso. Inaczej na sztywno musisz ustawić Layer Break w programie nagrywającym na 1913760.
     
Wczytywanie...

Poleć forum