1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem "przeczysc szmatka"

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez kizior_6, Kwiecień 12, 2009.

  1. kizior_6

    kizior_6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wilamowa
    Nagrałem "ImgBurn" Fallout 3 na płytke verbatim prędkością 2.4, sprawdziłem programem "abgx360", niby wszystko dobrze było. Gram jakieś 10 minut i wyskakuje błąd płyty, wyczyść miękką szmatką i coś tam coś tam. wychodzi mi do menu, ok włączam grę jeszcze raz i dalej gram- 10 minut i znów, próbowałem zgrać grę na HDD ale przy 71% pisze żeby wytrzeć i tak 2 razy przy 71% się zatrzymywało, co zrobić żeby nomalnie chodziło? Nagrać jeszcze raz?:(
    Prosze o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. zimak666

    zimak666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
    Spróbuj nagrac jeszcze raz może pomoże:)
     
  4. Wicher

    Wicher Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2008
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Radom
    musisz nagrać jeszcze raz ... płyta do śmieci :(
     
  5. kizior_6

    kizior_6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wilamowa
    Ok, dzięki- tylko że nagrać ten sam plik, czy nowy ściągać znów??
     
  6. baxito

    baxito Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2009
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kwidzyn
    Nagraj ten sam, nie musisz ściągać nowego :)
     
  7. kizior_6

    kizior_6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wilamowa
    Ok, jak kupie płyty i nagram to napisze czy poszło, dzięki za pomoc!
     
  8. Jazzhoo

    Jazzhoo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 28, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tez czasami tak mam w niektorych tytulach tylko, ze nie zawsze w tym samym momecie gry. czasami jest tak, ze gra siadzie, ale po restarcie już jest ok!
     
  9. Mati_2006

    Mati_2006 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagraj jeszcze raz ale na kompie nic nie rób tez tak miałem jak przy nagrywaniu miałem włączone gg
     
  10. kizior_6

    kizior_6 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wilamowa
    Nagrałem jeszcze raz i wszystko chodzi, dzięki chłopaki !!
     
  11. zimak666

    zimak666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdynia
  12. mlocus

    mlocus Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam mam tki sam problem i próbowałem już chyba wszystkiego już 5 płytek poszło a za każdym razem inna gre próbuje nagrać i nie wiem co robić pomocy
     
  13. nervin

    nervin Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 6, 2008
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hehe ja tez mam to samo. Ale mam taka historie: w 2008 zrobilem kopie zapasowe :) ponad 40plyt i nigdy z nimi nie mialem problemu i kilka dni temu znajomy oddal mi moja konsole, wiec zdobylem nowe tytuly, zrobilem wczoraj kopie 5gier (taka sama metoda jak zawsze) i zadna nie chce sie uruchomic.. Xbox widzi plyte, nawet pokazuje tytul gry, ale kiedy ja uruchamiam wyskakuje blad 1.wyczysc szmatka.. 2. ponownie uruchom konsole. I nie wiem o co cho... Te wczesniejsze kopie uruchamiaja sie nadal bez problemu tylko z tymi nowymi cos nie tak.. POMOCY :)
     
  14. berbecios

    berbecios Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 1, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam podobny problem co kolega. Proszę o pomoc. Próbowałem wszystkiego i nie wiem co jest źle.
     
  15. Sblade86

    Sblade86 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    153
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Wg. mnie to wina tego że nie każda płyta jest "dobra" ewentualnie nagrywarka płata figle ja w takich przypadkach jesli w grze pojawia sie taki komunikat to sprawdzam czy zgra się na dysk bo tak to wiekszosci przypadkow gra sie zawieszala (tzn.ten irytujący komunikat ze szmatką...) moze tez być wina źle ściągniętych plików itp. a jak gra sie nie chce zapisac na dysk i ten wyżej opisany błąd... to szukam innego źródła.
     
  16. dragunov

    dragunov Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 20, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mój 1-miesięczny Xbox (czyli praktycznie nówka) ma ogromne problemy z odczytem płyt wypalanych z prędkością x2.4, cały czas wywala błąd "ze szmatką" i nie ma szans wrzucić takiej gry na dysk. Natomiast płytki wypalone x4 działają idealnie, żadnych zwiech itp. Moja nagrywarka to Pioneer DVR 216D (również nowiutka), a płyty to Verbatim'y (choć na Emtecach jest dokładnie to samo).

    Także jak macie takie problemy, to spróbujcie wypalić płytę z prędkością x4.
     
  17. lunarred2

    lunarred2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 26, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    lodzkie
    Pamiętajcie o tworzeniu pliku textowego z LayerBreak w przypadku gdy nie macie go ustawionego na stałe. Objawami jego braku najczęściej jest to iz płyta wydaje się dobrze nagrana konsola nawet ja widzi w menu lecz po włączeniu wyskakuje error. Poza tym dobrze sprawdzajcie speed nagrywania, gdyż czasami chodź ustawimy na x2,4 lub x4 to przy danym nośniku, mogą być one w praktyce nie dostępne i program automatycznie wypali z największa możliwa prędkością. Niestety nawet verbatime verbatimowi czasem nie równy:p
     
  18. rob bmw3

    rob bmw3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    B P
    Wcześniej nagrywałem x2,4 i czasem wyskakiwał ten tekst "wyczyść szmatką" teraz na nowym kompie nagrałem na x6 i wszystko OK.
    Moim zdaniem zależy to od jakości nagrywarki co idzie w parze z jakością nagranej płyty.
     
  19. Bejita

    Bejita Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja nagrywam na verbatimach a nagrywarkę mam nawet nie wiem jaką w laptopie samsunga i wszystko pięknie działa :p
     
  20. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    Bylo juz miliony razy...

    wina nagrywarki
    wina plytki
    wina napedu w x360
    zle nagrana


    Kosz
     
Wczytywanie...

Poleć forum