1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem przy kopiowaniu gier z PC na HDD ISO2GOD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez andi1234, Listopad 16, 2014.

  1. andi1234

    andi1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Jestem nowym użytkownikiem XBOX360 z RHG.
    Mam Problem z kopiowaniem gier z PC na dysk zewnętrzny 1TB, przekopiowałem kilka gier programem ISO2GOD i było O.K.
    Przy kolejnych grach wyskakuje mi błąd Net.Framework - za mało miejsca na dysku
    Net.Framework zaktualizowałem do 4.5, miejsca na przekonwertowanie (Rabuild Path) jest też wystarczająco.Gdzie szukać problemu ??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Wyskakuje ci tak jak chcesz skopiować grę z dysku ma dysk czy jak ustawiasz w programie żeby samo przenosilo ?
     
  4. andi1234

    andi1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ustawione w programie, żeby samo przenosiło. Tylko wybieram grę i daję convert, po jakimś czasie wyskakuje błąd.
     
  5. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    No właśnie u mnie to samo było ale pomogło to że najpierw przerabialo a później dopiero na dysk .
     
    1 osoba to lubi.
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    przerobione gry wysyłaj na dysk Total Commanderem albo FreeFTP.
    Nie dość że szybciej to dużo wygodniej bo jeśli przerwie Ci od jakiegoś Parta to nie musisz kopiować całej gry od początku tylko od tego parta na którym Ci zwiesiło połączenie.
    komfort i wygoda
     
  7. andi1234

    andi1234 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1

    Właśnie przekonwertowałem grę na dysku PC a później przekopiowałem na HDD zewnętrzny i poszło bez problemu :encouragement:
    HDD włożyłem w kieszeń i w miejsce CD romu w lapku, różnica jest kolosalna, w szybkości kopiowania gier niż przez USB.
    A jak to wygląda w szybkości kopiowania jak napisał kolego $z0nk31 przez FTP ? (rozumiem kabel sieciowy crossover) ?
     
  8. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Zwykły kabel jak do routera no u mnie wysyła 15 mb/s to gra idzie do 10 min max
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Jak ustawiłeś taką prędkość ?

    U mnie max idzie 11 mb/sek. Obojętnie czy wysyłam na pierwszego Xboxa, czy 360, czy PS3.
     
  10. nollo

    nollo Użytkownik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 30, 2012
    Posty:
    1200
    Polubienia:
    222
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zawiercie
    Nic nie ustawialem po prostu tak u mnie jest
     
Wczytywanie...

Poleć forum