1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem przy przerobce napedu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez msx, Grudzień 21, 2011.

  1. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    witam
    dzisiaj kolega robil swoj naped wszystko dokladnie wedlug tego opisu z tej stronki ponizej i przerabial ck3 pro usb

    Liteon DG-16D4S 0401 (Slim) Unlocked PCB / Pro Kit - Step-By-Step Guide - Team Xecuter

    firmware wgraklo sie przerobka byla z lt+1.9 na 2.0 i wszystko by bylo ok tylko jak podlaczyl naped do xboxa wyskoczyly 3 czerwone kropki
    problem moze sie stal w miejscu odlaczania napedu? bo na tej stronce nie ma napisane jak odlaczyc naped po zakonczeniu flashowania czego to moze byc problem ze spalil sie naped bo tak z tego wynika?
    moze ktos napisac jak sie powinno odlaczac naped po zakonczeniu czy trzeba usb odlaczyc czy calkiem laptopa wylaczyc ?
    chce sie dowiezdziec jak to sie robi bo jutro chce sobie przerobic moj naped ale teraz sie troche obawiam, moze ktos ma opis po polsku jak sie flas***e liteona 16D4S 0401 na lt+2.0
    bo nie znalazlem na tym forum takiego opisu
    pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    odlacz usb i po sprawie-a jak twoj kolega odlaczy naped i wlaczy sama konsole to tez sa 3 czerwone kropki????
     
  4. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie ma kropek konsokla sie odpala normalnie
    jak wlozy naped i wlaczy konsole to z napedu wydobywa sie dym

    po skonczeniu nie odlaczyl usb tylko odpial naped czyli to bylo calym problemem?
     
  5. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    ciezko powiedziec moim zdaniem to nie byla wina uszkodzenia napedu-w napędzie wiercił czy ciol sciezke???
     
  6. bastek16

    bastek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    194
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bochnia
    Napewno podpiol kabel zasilajacy ta strona co powinien?
     
  7. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    pisze ze wgral FW takze kabel nie wchodzi w gre
     
  8. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nic nie wiercil i nie ciol
     
  9. skrobi2

    skrobi2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 5, 2010
    Posty:
    113
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A jest możliwość podpięcia nie tą co powinien ? :/
     
  10. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zapytam jeszcze jedno jest taki moment ze trzeba wylaczyc naped i wlaczyc na przez sekunde czy jest to czynnosc bardzo wazna zeby zdazyc go wylaczyc i wlaczyc w ciagu sekundy?
    pytam bo jutro chce flashowac swojego i troche sie juz boje podejmowac tego zeby czegos nie uwalic a consola jeszcze na gwarancjii
    dzieki za odpowiedzi
    pozdrawiam
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    nie w ciagu sekundy wtyczki odwrotnie nie wepni
     
  12. thor_666

    thor_666 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na temat przerabiania wiele nie wiem ale co mi do głowy przychodzi to jakieś przepięcie jak kolega majstrował. Możliwe też że jak robił przez podpinanie proba robionego np na com i coś grubo pomieszał to może podpiął 5V zamiast 3,3. Na co dzień naprawiam raczej telefony i laptopy ale różne cuda już widziałem co robią ludzie. Tak przychodzi mi do głowy co by kolega oglądnął dokładnie układ w napędzie obok mpx01 czy nie jest przypalony ( zmiany kolorystyki układu / bąble itp). Może przypaliło układ jak się podpinał.
     
  13. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  14. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    juz wiem co bylo przyczyna jak przerobil naped to nire odlaczyl od pradu i zakladajac obudowe od napedu zawadzil plytke i poszedl dymek
    dlastego w logach ktore podalem na innym forum nikt nic nie widzial zlego wszystko bylo ok

    nikt mi nie odpisal na powyzszy post ktory naped kupic
    w tej chwili mam 16D4S i czy jak sie spali to liteon 12D2S czy moze Benq VAD6038 bedzie ok podejdzie do mojego modelu slima?
    mam z plyta Trynity
    czytalem ze do slim podchodza tylko raczej napedy liteon(nie wiem ile w tym prawdy) dlatego pytam zeby nie kupic nie komatybilnego
    pozdrawiam i czekam na odpowiedz
     
  15. msx

    msx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2011
    Posty:
    51
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    widze ze na tym forum to najwiecej sie dowiem
    nikt nic nie odpisze tak jakby nikt nic nie wiedzial
    zakupilem liteona 12d2s bo z tego mojego 16d4s tylko zczytalem klucz i to wszystko wiecej nic sie nie da zrobic staje na stausie 08xc
    bo doczytalem sie na innych forach ze te plyty w tych napedach mozna tylko wiercic i cos tam jeszcze lutowac bo to winbond nie mxic
    nie ma innego sposobu
    a do tego juz tylko wrzuce klucz i firmware i bedzie smigac a naped 10f
     
Wczytywanie...

Poleć forum