1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem przy wgywaniu Lt.2.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukas9, Listopad 29, 2011.

  1. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Mam nastepujacy problem. Zakupiłem USB probev3.0 na Allegro, sciagłem klucz z napedu(LITEON), zapisałem, wgrałem LT+2.0, wgrało sie lecz z bledami i napęd znikł w JF i jest czysty(podłaczylem do Xboxa i nie reaguje). Probuje juz 2 dzien cos zrobic i jestem bezradny. W JF nie ma go w zadnym porcie SATA(podlaczalem pod wszystkie SATy w kompie i dalej nie ma), probowałem tez dawac INTRO / DEVICE ID i też nic. Prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sirtox

    sirtox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 21, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Czarna B.
    Podłącz napęd na włączonym kompie(według instrukcji od sprzedawcy) włącz zasilanie na usbprobe i wyłącz kompa.włącz komputer wejdz w bios i zobacz czy komputer widzi napę.jeżeli widzi to spróbuj teraz znaleźć go JF .jak w biose nie widzi napędu to go spaliłeś.jak masz klucz to nowy napęd koszyuje 115 zł na allegro i wgrasz sobie swój klucz i lt 2.0 i po problemie.
     
  4. KamileQ

    KamileQ Banned

    Dołączył:
    Sierpień 18, 2008
    Posty:
    797
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wieliczka
    Daj intro device id i wypnij i wepnij zasilanie w ciagu 1 sec i naped magicznie wejdzie w vendor.

    Wysłano z XPERIA X8 za pomocą Tapatalk.
     
  5. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kamileq co z tego ze mam to wcisnac skoro nie wykrywa mi napedu?(zreszta to robiłem i nic)
    Sirtox nie mozliwe żeby sie spalił bo nic z nim takiego nie robiłem zeby sie mogł spalic. Musze cos z tym zrobic bo mnie szlak tra.. ;(
     
  6. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Kamileq dobrze mówi. Ustawiasz port na ślepo i tak jak kamileq mówi i bedzie w vendor.
    Ewentualnie jeszcze raz spood lt 2,0 z kluczem. zakladka mtk- na slepo port jaki powinien byc lite on erase i jak wszystko dobrze zrobisz to bedzie w vendor.
    ps. ze nie widzi Ci napędu to normalne bo wykasowałeś firmware :D
     
  7. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No niby miałem w VENDOR ale nic nie mogłem pozniej zrobic :(
     
  8. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Jak nic nie mogłeś nic zrobic? JAk masz w vendor to dajesz write. sprawdza banki i gotowe. Jak nie masz aktywnego write to zapewnie nie zespoofowałeś dummy.bin z LT 2.0 Może wybierasz Lt 2.0 nie dla tego napędu?
     
  9. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Jaki plik plik dałeś do spoofa z dummy.bin?
     
  11. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chodzi ci o ten firmware który wybrałem? dałem LTPlus-025-v2.0
     
  12. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    No to dobry. Jesteś pewny że dałeś dobry port. Spróbuj na innym. Masz 4 do wyboru
     
  13. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No na każdym probowałem i nic( a mam ich chyba z 6)
     
  14. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Odłącz wszystko oprócz dysku i usb probe od sata.
     
  15. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ale chodzi ci o to by odłaczyc wszystko co jest popiete w kompie do SATA?
     
  16. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    TAK!!! Ewentualnie w menadzerze zadan zbedne programy.
     
  17. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A moze lepiej spróbowac na innym komputerze?
     
  18. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Albo pod dosem. Na pewno pójdzie
     
  19. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  20. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Zobacz w firmware napędów na tutki. Któryś jest do dosa. Ogarnij i działaj. Powodzenia
     
  21. lukas9

    lukas9 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2011
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Z tego co widze to to jets trudne, chyba ze masz jakis fajny tutek na ktorym jets krok po kroku pokazane jak to zrobic?
     
Wczytywanie...

Poleć forum