1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem przy wyłączaniu gier (zawieszanie)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LikeDrug, Czerwiec 26, 2010.

  1. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Witam, mam problem z konsolą od kiedy zacząłem zabawę z kopiami zapasowymi. Otóż gdy niedawno pobrałem i nagrałem z prędkością 2.4x na płytę verbatim Splinter Cell Conviction i włożyłem do konsoli.. pograłem chwilę i chciałem wyłączyć ją. Nacisnąłem XBOX GUIDE i wyloguj..wtedy pojawił się czarny ekran i nic...cisza. Czekałem minutę..nic..dwie..nic. Nacisnąłem znów XBOX GUIDE, usłyszałem tylko dźwięk a ekran nadal bez zmian. Postanowiłem wyjąć płytę, gdy to zrobiłem wszystko wróciło do normy, normalnie dashboard mi się pojawil i gitara. Ok, myślałem ze to tylko chwilowe.. skopiowałem gre na dysk i włączyłem ją znów a problem niestety nie zniknął. :( Mam to z trzema innymi grami nagranymi 4x na płyty VERBATIM z tym, że wszystkie mam skopiowane na dysk. To samo ma z włączaniem konsoli, jeśli płyta jest w napędzie (ta wadliwa gra, która powoduje w/w błąd) to pojawia się tylko XBOX i później czarny ekran.. wyjmuje płytę i problem znika. Mam 15 gier nagranych, 10 na 2.4x (w tym jedna jakoś nie działa jak trzeba), 5 na 4x (3 nie działają dobrze).

    Proszę o pomoc, nie mam pojęcia czemu tak jest.. czy to wina płyt? programu? (w co wątpie, 11 gier nagrałem dobrze..a tylko te jakoś złe są)
    Dziękuje z góry!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Jeżeli masz możliwość polączenia się z Xbox Live to ściągaj patche do gier, problem powinien zniknąć.
     
  4. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Niestety nie mam dostępu do XBL :( Jest jakiś inny sposób?
     
  5. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Tak możesz patche sciągać z TEJ strony.
    Sposób ich instalacji jest na forum poszukaj
     
  6. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    Odpal te same gry ale z płyty i zobacz czy to samo się dzieje
     
  7. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Napisałem wyżej, że błąd jest jak odpalam z płyty i jak z dysku na tych czterech tytułach. M.in Alan Wake, Splinter Cell .
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Uruchom gry przy odpietym dysku.
     
  9. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
  10. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Jednak wyjęcie dysku po raz drugi zadziałało.. normalnie konsola z płytą w środku się włącza i wyłącza z powrotem. Tylko.. nie uśmiecha mi się granie z płyty, jak zapobiec temu? I czy jak zaaktualizuje soft konsoli przez XBL to mi nie cofnie przeróbki tak jak to się dzieje przy konsoli PSP?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    wyczysc cache dysku i po krzyku.
     
  12. LikeDrug

    LikeDrug Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 20, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Lublin
    Chciałbym jeszcze wiedzieć jak to zrobić i byłbym zadowolony :) Wiem już chyba jaki problem jest.. ale muszę się jeszcze upewnić. Jak nie zadziała usunięcie tego cache to spróbuje inaczej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum