1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Router;/

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamilwar5, Marzec 15, 2010.

  1. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    Witam posiadam Router Dynamode R-ADSL-C4WG2,dzisiaj próbowałem przekierowac port 30000 aby móc korzystac z XLink Kai.Przeczytałem na tym forum aby wejśc na stronę portforward.com wybrac swój modem i znazleźc na liscie XLink Kai.Niestety jest problem na tej liście nie ma mojego routera jest tylko Dynamode R-ADSL-C4WG,gdy wchodzę w ustawienia routera nie ma nigdzie zakładki port forwardnig.Więc co mogę zrobic? jak przekierowac port? może mój router to wyjątek?
    Za pomoc będę wdzięczny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    na pewno gdzies tam masz port forwarding

    moze w zakladce firewall... (ja tak mam)
     
  4. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    właśnie problem w tym że nie ma ;/
     
  5. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
  6. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to jest to :)

    start port 30000
    end port 30001
    protocol - udp
    ip - swoje ip wpisujesz
    application- hmmmm chyba byle jaka nazwe wpisujesz...

    w moim przypadku (radiowy internet) nie mogę odblokować żadnego portu... muszę się zgłosić do dostawcy, ale nie chce mi się tam jechać :p

    Neo masz? Czy radio? A moze Netia?

    edit: end port daj na 30001, ale wydaje mi si, że nawet na 30000 powinno działać
     
  7. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
  8. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    spróbuj w end port dać 30001

    i powiedz mi co masz do wybory w tej zakładce Application

    edit: jak włączasz Xkai Linka to wyłącz Firewalle, Programy antywirusowe i zapore w windowsie
     
  9. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
  10. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    gdy chcę zagrac w mw 2 System Link pokazuje mi się serwer wchodzę w niego i nagle Avaiting Conection 1,,2,,3,,4 Unable Conection

    nie wiem co zrobic bardzo chciałbym pograc na pingtest.net pokazuje że mam 13 ms pinga więc powinno chodzic;/
     
  11. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Skoro widzisz serwery, to znaczy, ze jest O.K. i że Ci pomogłem, więc kliknij w dziękuję.

    Teraz pozostaje kwestia pingu. Test pingu nic Ci tu nie daje, ponieważ liczy się ping do danego użytkownika, który udostepnia pokój/hostuje grę.
     
  12. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    no tak ale wszyscy moga wejsc tylko nie ja ;/ nie wiem co robic kurde
     
  13. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak odblokuje port to dam Ci znać i pokombinujemy coś. Jutro dzwonie do dostawcy w tej sprawie... spróbuj powyłączać wszystko co może Ci jeść łącze

    btw. jaki masz średni ping do reszty użytkowników na Xlinku?
     
  14. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    jak patrzyłem kolesie mają średnio od 25 do 32ms ja mam tak różnie między 22 a 27
     
  15. kamilwar5

    kamilwar5 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    z xbox live
    teraz zapytałem się kolesia na kaiu jaki mam ping a on mówi że nie mogę się polączyc próbowałem resetowac kilka razy nic nie dalo ;/ Jeden powiedział że na Xlink Kai na neostradzie nie da sie grac czy to prawda?

    hmm,tylko czemu nie chciało mnie teraz polączyc na kaiu? Może to wina tej neostrady i starych kablów ;/
     
  16. thomasho

    thomasho Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2009
    Posty:
    303
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    skoro masz taki ping do nich to BEZ PROBLEMU powinienes sie podlaczyc... ja sie laczylem nawet przy 32ms (bywalo tak ze przez pare godzin mialem odblokowany port 30000)

    skoro konsola wykrywa Ci postawionego hosta, Twoj ping wynosi mniej niz 30 to ja juz nie wiem w czym tkwi problem skoro WSZYSTKO masz jak najbardziej OK

    EDIT: edytuj posty zamiast dodawac nowego... mozesz grac na wszystkim... wazny jest odblokowany PORT i PING

    EDIT2: pisze do Ciebie na Xkai
     
Wczytywanie...

Poleć forum