1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem rrod. Był i go zniknął!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jędrzej Błaszczuk, Wrzesień 1, 2012.

  1. Jędrzej Błaszczuk

    Jędrzej Błaszczuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnozyły, Sieradz, Poland, Poland
    Witam.
    Kupiłem niedawno używanego Xbox-a 360 Premium. Był on na serwisie Microsoft-u i podobno została zmieniona płyta główna na Jasper ( piszę podobno bo tak napisał Pan który mi go sprzedał). Xbox nie grzał się. Mało na nim grałem. Tak na dzień chodził 2h-3h. Wszystko było ok. Niestety dzisiaj wróciłem z wakacji i zamontowałem mojego xbox-a u mnie w domu i pyk zaświeciły się 3 czerwone diody, przeraziłem się :frown-new:. Zostawiłem go na 1h i włączyłem ponownie i to samo. Wieczorem chciałem go włożyć do pudełka ale dla pewności chciałem włączyć go jeszcze raz i podłączyłem go ponownie i włączyłem. Konsola włączyła się, pograłem na niej z 5 minut, wyłączyłem i włączyłem ponownie i wszystko jest dobrze :redface-new:. I mam takie pytanie czy mam się obawiać ponownego wystąpienia błędu czy to się zdarza?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    Napisac mozna wszystko. Sprawdz wejscie zasilacza- tak rozpoznasz plyte glowna (googluj).
    Co do rroda, moglbyc poluzniony kabel obrazu. odczytaj kod bledu.

    Wysłano z X8 z użyciem Tapatalk
     
  4. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    Z tego co wiem MS nie zmienia płyty głównej na inną. Wysyłasz np: falcona to dostajesz też falcona mimo tego, że wyszły już nowsze wersje.
     
  5. Famous

    Famous Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2012
    Posty:
    843
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Katowice
    no oni tylko wymieniają pastę, coś jeszcze tam robią, czyszczą i naklejają "service date"
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zwariowaleś

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. XBOX-M4ST3R

    XBOX-M4ST3R Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2009
    Posty:
    833
    Polubienia:
    69
    Punkty za osiągnięcia:
    28
  8. Jędrzej Błaszczuk

    Jędrzej Błaszczuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnozyły, Sieradz, Poland, Poland
    Sprawdziłem i moja płyta główna to Jasper. Jestem ciekaw dlaczego wyskoczył rrod ale ważne że zniknął.
     
  9. ad1

    ad1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2011
    Posty:
    920
    Polubienia:
    147
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Śląsk
    jeśli masz pewność, że to jasper to ciężko o przegrzanie.
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    no to mało wiesz
     
  11. mrowa522

    mrowa522 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2012
    Posty:
    370
    Polubienia:
    52
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Częstochowa
    To ciekawe, wysyłałem do MS falcona i dostałem też falcona mimo tego, że na rynku były już jaspery...
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Zgadza się, dostajesz taka sama płytę główną jak wysłałeś. Nawet jak wyślesz xenona to dostaniesz xenona.

    Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  13. Jędrzej Błaszczuk

    Jędrzej Błaszczuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnozyły, Sieradz, Poland, Poland
    Ja tam nie wiem jak jest przeszłość moje Xbox-a ale wiem że wejście do zasilania ma takie jak Jasper. Ale mam jeszcze jedno pytanie. Rrod dokładnie kiedy wyskakuje? Bo zawsze myślałem że jak się grzeje podczas gry tak się może stać, a moja konsola leżała ponad 24h w kartonie i to mnie zastanawia czy to był naprawdę rrod który zniknął czy był to jakiś błąd i konsola mnie tylko postraszyła.
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    RROD to jest blad ogolny konsoli, dopiero po odczytaniu kodu bledu mozesz sie dowiedziec dlaczego wyskoczyl
     
  15. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    szkoda ,że nie zobaczyłeś jaki. Płyta jasper+rrod już o ile czegoś zle nie zrobiłeś. To zły znak po kieszeni pójdzie.
     
  16. Jędrzej Błaszczuk

    Jędrzej Błaszczuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnozyły, Sieradz, Poland, Poland
    Konsola stała i ja nacisnąłem przycisk włączenia i wtedy wyskoczyły 3 diody telewizor był nie włączony więc nie zobaczyłem co to za błąd. Ale czy jest to możliwe żeby się pojawił rrod z powodu źle podłączonego kabla zasilania ?
     
  17. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    tak możliwe.
     
  18. Baloon 360

    Baloon 360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    276
    Polubienia:
    32
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Pozostaje tylko teraz grac,najprawdopodobniej nie był do końca wsadzony kabel do zasilacza .
     
  19. Jędrzej Błaszczuk

    Jędrzej Błaszczuk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czarnozyły, Sieradz, Poland, Poland
    Ok. Dzięki wszystkim za pomoc. Najprawdopodobniej musiał to być kabel bo problem już nie wrócił a grałem sobie wczoraj w Halo i konsola ani trochę się nie grzała, więc jest z nią wszystko w porządku.
     
  20. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    czasami wyskakuje rod jak jest kabel poluzowany więc na 99% to było przyczyną.
     
  21. krystek0208

    krystek0208 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzisiaj miałem podobny problem, grałem w GTA 4 po jakis 5 minutach ekran tv zrobił się chyba czerwony po wyłączeniu i wł xboxa trzy czerwone diody, próbowałem go włączać chyba z 10 razy i dalej się tylko świeciły a na tv nic. Odłączyłem postał jakieś 2 godziny i znowu działa. Ciekawe z czym problem i czy jeszcze troche pogram;/
     
Wczytywanie...

Poleć forum