1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem rrod. Potrzebuje waszej pomocy ( Zakopane, Nowy Targ )

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MaciekOne, Grudzień 4, 2011.

  1. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak wspomniałem przed chwilą pojawiły mi sie mrugające 3 czerwone lampki. Lipa straszna. Powiedzcie mi coś ogólnie o sensie naprawiania tego i czy wie ktoś gdzie można naprawić tą konsolkę w okolicach Zakopanego czyli Nowy Targ itp. Ostatecznie Nowy Sącz mam tam rodzinę więc możliwy dojazd. Niestety Kraków za daleko a boje się wysyłać xbx pocztą. Proszę o waszą pomoc i dziękuję z góry
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Napisz najpierw jaka wersja płyty głównej. jeżeli falcon lub jasper (co zadko w jasperze się zdarza) to można zaryzykować naprawę. Jeżeli zephyr/xenon to dałby sobie spokój i kupił nową konsole. Jaki kod błędu ???

    http://www.youtube.com/watch?v=4617iVzsUBc tutaj masz instrukcje jak sprawdzić kod błędu.
     
  4. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jest to jasper bo produkcja tam 10-10-2009 ii kod błędu właśnie nie wiem bo nic się nie pojawia
     
  5. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zedytowałem na youtube. ale po włączeniu konsoli naciskasz równocześnie eject od tacki i przycisk od synchronizacji padów. i tak 4 razy
    za każdym razem liczysz ile diod świeci i spisujesz. powtórz 2 razy żeby być pewnym
     
  7. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    według kodu problem z zasilaczem. sprawdz czy działa albo od kumpla pożycz.
     
  9. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  10. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    w jasperach raczej nie występuje błąd przegrzania lutów pod prockiem więc pewno faktycznie może zasilacz ci wysiadł.
     
  11. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak moge spr ten zasilacz bo bylo cos takiego dziwnego ze podpiolem zasilacz ledwo do pradu i konsola sie sama wlaczyla
     
  12. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    najlepiej odłącz wszystko i wypnij dysk z konsoli. potem bez dysku podepnij zasilacz i kabel do tv i włącz. może pomoże tylko sprawdź czy kable są dobrze dociśnięte. jak nie pomorzę to można miernikiem sprawdzić napięcie na zasilaczu.
     
  13. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    działa do innego kontaktu włożyłem i bez dysku i chodzi
     
  15. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wielkie kolego masz u mnie piwo :))
     
  16. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam szwagra w zakopanem a siostra jego jest w nowym targu więc się zgłoszę. a i teraz możesz już dysk podpiąć.
    Zgłoś wątek do zamknięcia.
     
  17. MaciekOne

    MaciekOne Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 30, 2011
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok dzięki a gdzie to zgłosić ??
     
Wczytywanie...

Poleć forum