1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem slim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Monyo, Luty 1, 2012.

  1. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Witam, grałem dzisiaj w oryginał Crysisa, mam nieprzerabianą konsole. W pewnym momencie misjii nie mogłem się poruszać, ale konsoli nie ścięlo, pomyślałem, że bug i uruchomiłem misję od nowa. Po uruchomieniu parenaście sekund i na ekranie pojawiły się cieńkie pionowe paski czarno brązowe. Wyłączyłem xboxa.

    1) RRoD?
    2) mam kabel AV od starego klocka, nie lepiej sprawdzić z HDMI (musiałbym dokupić)
    3) konsola jakoś specjalnie się nie grzeje, jest cicha nie ma spadków animacji
    4) płyta zainstalowana na HDD bez problemu więc to raczej nie jest jej wina
    5) grę odpalam z zewnętrznego dysku, może tu jest trop?
    6) Crysis wołał mi coś o tym, że telewizor nie ma odpowiedniego poziomu jasności, ale zignorowałem

    Ogólnie xboxa nie boje się odpalać bo mam długą gwarancję, ale troche zbija to z tropu, bo konsole mam od wczoraj...
    Crysisa kupiłem od gościa, był używany, wczoraj grałem przez parę godzin w gierki arcade i nic sie nie działo. Ogólnie posprawdzałbym jeszcze co i jak, ale goście akurat przychodzą, więc napiszcie mi co to może być i czy ktoś miał podobny problem. Z góry wszystkim dziękuję, tak jak zawsze w moich wątkach z pytaniami będą leciały przydatne.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdź na innej grze. Jezeli nie bedzie problemów wywal z dysku crysisa i jeszcze raz zainstaluje. Wyczyść CACHE konsoli w ustawieniach pamięci.
     
  4. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    @mlkgmk, dzięki. Mam jeszcze L.A. Noire więc coś podziałam.

    Proszę o jeszcze jakieś podpowiedzi.
     
  5. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To było jednorazowe, czy się powtarza? Żeby to był RROD to musiałyby być trzy czerwone pierścienie. Może kabel AV nie łączył i dlatego tak się przydarzyło.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    w slim na czerwono pali sie tylko srodkowa dioda, boczne nawet przy odczycie kodu bledu pala sie na zielono. kup hdmi 15zl obraz zdecydowanie lepszy, co do paskow moze byc to wadliwy gpu

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  7. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Odpalam, przez chwilę pali się zielona dioda, a zaraz potem do akcji wkracza czerwona. Odczytując kod błędu dookoła migają wszystkie zielone diody. Proszę o pomoc. Mam gwarancję MS i do tego sprzedawca zobowiązał się do oddania pieniędzy jeśli problem nie minie.

    Kiedy odczytuje kodbłędu migają 4 diody bardzo szybko i bez przerwy. Co to może być, a może po prostu coś źle robie..
     
  8. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    pamięć lub procesor (zimne luty lub wada ukryta układu). gwarancja bo szkoda nerwów
     
  9. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    W jaki sposób MS ma to zamiar naprawić. Czy nie jest to dziwne, że w drugi dzień konsola odwala takie coś, i czy nie daje to podstaw do myślenia, że już do końca swych dni konsola będzie miała ciągle takie problemy?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na początek dowiedz się, czy ci Microsoft da nową konsolę (raczej wątpię), czy tylko naprawi tą. Jeśli da nową to bierz, jeśli nie to bierz pieniądze od sprzedawcy.
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    racja, jak sprzedawca odda pieniądze to lepsze od gwarancji.

    Co do gwarancji MS to nie bawią sie w naprawy płyt głównych tylko wymieniają płyte na nową z tym że trzeba czekać.
     
  12. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Bardzo dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Co mnie zaskoczyło, bardzo miły pan z MS wyjaśnił mi co powinienem zrobić, no i są dwa wyjścia - na gwarancję i trzeba czekać 10 dni, albo kontakt ze sprzedawcą - owy dzwoni już do sieci sklepów gdzie wygrał konsolę.

    Wydaje mi się, że sprawa powinna być prosta. Gościu z MS powiedział, że takim sklepom specjalnie dają większy nakład, żeby wymieniali konsole jak coś jest nie tak, bo wiadomo, to jest też wiarygodność marki. Może sieć sklepów Empik wymieni konsolę, bo po dwóch dniach użytkowania i failu powinien (słowa pana z MS).

    Tak czy siak jestem dobrej myśli, jakby coś się zmieniało będe pisał i dalej prosił o pomoc.
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    To konsola kiedy była kupiona? Do 7 dni można oddać, nawet jak nie jest zepsuta.
     
  14. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    @adam, właśnie tu komplikuje się sprawa, gościu z MS mówił o 14 dniach, z tymże konsola została wygrana w konkursie. To już zależy od tego jacy są ludzie, którzy ten konkurs organizowali (główny salon Empik Warszawa). Już zajmują się tą sprawą. W najgorszym wypadku wyślę konsolę do naprawy i wrzucą mi nową główną..
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Skoro wygrana w konkursie organizowany przez Empik to nie ma się co martwić, bo oni muszą dbać o opinię klientów. Myślę, że raczej nie będą bawić się w wymianę płyty głównej, tylko dadzą ci nową konsolę.
     
  16. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    Przedstawiciel Empika nie odbiera telefonów ani maili, ale podobno jak już odbierze to jest dobry kontakt. Gadałem z panami z Microsoftu. Mówią, że do oddania do naprawy, a jak się nie będzie dało naprawić to wymienią na nową. Czekam aż odezwą się ludzie z Empika.

    Proszę o odpowiedzi na następujące pytania:

    W jaki sposób objawia się błąd zasilacza?
    Z tego co wiem przy niektórych błędach wyskakuje komunikat na ekranie - u mnie nie ma niczego.
    W ogóle czy istnieje kod błędu taki jaki mam? Ciągle migają 4 zielone diody, bardzo szybko, czyli powinno być coś w stylu 0000 ?
     
  17. Monyo

    Monyo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Stalowa Wola / Podkarpackie
    UP, proszę o pomoc.
     
  18. acun

    acun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proponuje kupic kabel hdmi.

    Jakość jest znacznie lepsza na prawdę warto może to wina kabla i na HDMI bedzie ok
     
Wczytywanie...

Poleć forum