1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem!(spoof)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Wasa, Październik 16, 2010.

  1. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam:D.
    W konsoli rozwalił mi się napęd Samsung MS28.Zgrałem dvd-keya(firmware) z napędu Samsung i załatwiłem od kolegi sprawny przerobiony(ixtreme1.5 lub 1.6)napęd PHILIPS&LITE-ON Fw ver:74850c=== v1.Chciałem zrobić spoofa w mojej konsoli samsunga&LIte-on ale robię coś nie tak:(.Zrobiłem już firmware(LT v1.1) z kluczem mojej konsoli i pendrive gotowego do działania:DD.Flash robię przez DosFlash.
    1.
    [​IMG]
    http://wgrajfoto.pl/pokaz/img1010/dsc02768f99a.jpg
    2.
    [​IMG]
    http://ifotos.pl/zobacz/DSC02769_sarpae.JPG
    3.
    [​IMG]
    http://ifotos.pl/zobacz/DSC02770_sarpaq.JPG

    Hmy napęd zachowuje się tak jakby był zablokowany.Bawiłem się z wysuwaniem tacki.
    co robić??:confused:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zrobiłem tak samo jak jest w tym poradniku Zrób to sam, jak zrobić - Spryciarze.pl
    i do chodzę do momentu,kiedy musimy wyłączyć i włączyć konsole i pojawia się Status:0x80(Chyba) a potem Status:0x52 staje na tym miejscu a w konsoli mruga ta zielona dioda i na pendrive tez mruga dioda.Po odczekaniu 2 minut nic się nie zmienia i nadal jest Status:0x52.
     
  4. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jest konsola wyłączona i jest status0x80 i włączam konsole zmienia się na Status:0x52 i nic się nie dzieje stoi w miejscu mogę tylko kliknąć Esc.Może zrobiło się coś z pamięcią flasz albo napęd nie działa poprawnie??.
     
  5. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    WGRAJ.org fotke,hosting zdj,upload fotek,wgrywanie zdj na aukcje oraz fora
    w tym miejscu się zatrzymuje.Po resecie konsoli mam status:0x52.użyłem dosflash1.8 i od nowa zrobiłem pendriva.Robiłem wg. filmu i nic a przerabiałem już parę razy mój stary napęd samsung.Bawiłem się jeszcze z wysuwaniem tacki i wyciągałem białą wtyczkę od zasilania napędu i po 3 sekundach wkładałem spowrotem.Konsola zaczyna mrugać od razu jak wyłączę i włączę napęd z konsoli(najpierw jest status:0x80 a po tem status:0x52).Napęd przestaje reagować(nie można wysunąć tackę)po resecie napędu ale na początku działa poprawnie.Może napęd jest zepsuty??w co wątpię napęd jest z 2009 kwietnia i był używany z 1-2 miesiące.Pomocy!!!
     
  7. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    Jak już to nie "wyciąg" tylko wyciągnij, a po drugie rewelacyjna rada aby uwalić mostek południowy. Nie należy odpinać zasilania od napędu przy włączonej konsoli.
     
  8. jarofx

    jarofx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Chełm
  9. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    raz się uda dwa się uda a na trzy będzie płacz i zgrzytanie zębami bo konsola nie działa nie wyciąga się niczego na włączonej konsoli(sprzęcie elektronicznym) no chyba że pendrive z usb i tak nawiasem co znaczy "ja-kos ja wyciagnijam :) tią białom wtyczkom i mi działo :)" oraz "mastka ne uwalilem :D" to ty napisz coś mądrego i pomyśl 3 razy zanim napiszesz coś.
     
  10. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    może się wiele stać jeśli to ostateczność to trudno ale choćby krzywe wyciągnięcie wtyczki może spowodować spięcie niby są od tego bezpieczniki itp ale rożnie bywa i to co jest w dosflashu to nie jest dos to jest coś na styl dos'u nawet cmd w windows nie jest dosem
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie jedyny, jest przecież manualne otwieranie.

    LOL to jest dos. Odpala się dosa:D
     
  12. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    I dalej nic nie idzie z tym napędem:/może spróbować manualne otwieranie??:(Pomoże ktoś??
     
  13. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zamiast zadawać pytrania działaj
     
  14. sreberko

    sreberko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2009
    Posty:
    356
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Nowy Sącz
    A może wina leży po stronie kontrolera? Jakiego używasz?
     
  15. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    Spróbuj przez Jungleflashera ja zawsze przez niego robie lite-on'y i zero błędów :) a mam kontroler nForce
     
  16. Wasa

    Wasa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Nie wiem jaki mam kontroler(9 wejść sata na płycie głównej)ale dla sprawdzenia czy nic się nie stało z kompem podłączyłem stary napęd samsung i wszystko działało mogłem wgrywać/zgrywać firmware.Problem leży w napędzie tak mi się wydaje.Chyba będę musiał zakupić nowy napęd za 120zl:(
     
  17. speedi93

    speedi93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2010
    Posty:
    118
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Jelenia Góra/Jeżów Sudecki
    podepnij naped i wgrywaj soft przez JungleFlasher przy wysuniętej tacce do połowy.... powinno zadziałać :)
     

Poleć forum