1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem system link

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kloniket, Kwiecień 12, 2010.

  1. kloniket

    kloniket Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Poszlismy do kumpla z 2 konsolami. 2 konsolki podpielismy pod 2 tv. polaczylismy kablem, ustawilem na automatyczne ip. Wlaczam modern warfare 2 na obydwoch konsolach, daje system link, daje nowy serwer wlacza sie. Druga konsola daje polacz i tu sie zaczyna problem bo 2 konsola nic nie widzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. kloniket

    kloniket Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    up moze ktos cos pomoze?
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to nie ustawiał automatycznie ip bo niby skad maja sobie to wziasc
     
  5. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Musisz na sztywno to ustawić. To nie jest tak jak łączenie z routerem. Poza tym kabel crssowany.
     
  6. kloniket

    kloniket Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli mam w obydwu ustawic recznie taki sam adres?
     
  7. Pieter029

    Pieter029 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    212
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    ok. Lublina
    niby jak taki sam ? Po pierwsze kabel którym łączysz konsolki musi być crossowany.

    W Pierwszym Xboxie wpisz:
    IP: 192.168.0.1
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    W Drugim Xboxie wpisz
    IP: 192.168.0.2
    Maska: 255.255.255.0
    Brama: 192.168.0.1

    I powinno działać :)
     
  8. kloniket

    kloniket Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki Pieter. Ostatnio myślałem, że trzeba właśnie ustawić tak ale nie miałem jak sprawdzić, a wtedy co robiliśmy to gdzieś błędnie znalazłem, że trzeba ustawić na automatyczne.
    Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Kloniket.
     
  9. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
    Sorry za wykop ale mam podobny problem. Otóż z bratem chcieliśmy pograć razem w CoD AW. Połączyliśmy obie konsolki do routera, wybraliśmy Multi > Exo Co-op. 3 razy bez problemu połączyliśmy się. Potem nagle jak ręką odjął, konsole przestały się widzieć. Sprawdziłem później na 3 innych grach, ten sam efekt. Numery IP przyznane, obie konsole łączą się z netem nawet. Lecz za grzyba nie widzą się w system link. Sprawdziłem wersje gry, te same. Nawet uaktualniłem wersje dash'a aby obie miały taką samą. Nic. Co robię nie tak? Co się mogło stać skoro dobre pół godziny działało i nagle przestało :/ Pomocy!
     
Wczytywanie...

Poleć forum