1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Tekken 6

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ghost10pl, Maj 7, 2011.

  1. ghost10pl

    ghost10pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam! Zakupiłem ostatnio xboxa arcade z 2006 r. Wiem, że to nie jest żadna rewelacja ale była niezła okazja na allegro i nie miałem więcej kasy. Przerobiłem go w sklepie. ściągnąłem 2 gry Tekkena 6 i Mortal Kombat 2011 (na nich mi najbardziej zależało ze wszystkich). Mój problem wygląda następująco. Mam napęd stary hitachi który jak mi powiedziano nie działa z AP25 (w którym jest Mortal). Tekken 6 z tego co się orientuję to nie ma żadnego AP. Po ściągnięciu i wypaleniu na płytkach marki verbatim w programie imgburn z prędkością x2,4 i x4 (próbowałem różnie nie działało mi nic), więc pojechałem z reklamacją. Xbox razem z napędem został cały wyczyszczony i działają wszystkie gry m. in. Mortal (który działać nie powinien), Fifa 2011, Crysis 2, Bionic Commando, itd. Nie działa mi tylko ten tekken. Próbowałem na 3 róznych wersjach i z ABGX i bez niego. Na płytki wydałem około 50 zł i powoli zaczynam żałować tego wszystkiego bo za tę cenę bym kupił oryginalnego tekkena ^^. Teraz nasuwa mi się pytanie czy jest jakiś lepszy sposób na nagrywanie płyt? Jakie jest najlepsze rozwiązanie, np. kupno nowego napędu i jak tak to jaki najlepiej? Aha i z tego co widziałem na konsoli widnieje napis, że laser został wymieniany, ale czy na nowy, czy na oryginalny to tego nie wiem. Tutaj dane konsoli z tego co na razie się znam:


    x360 arcade bez dysku (używam przenośnego pod USB)
    przeróbka LT ++
    napęd stary Hitachi
    Rok produkcji 2006
    Płytki Verbatim DL DVD+R

    PS. Proszę nie pisać czegoś w stylu "to kup oryginalnego i po problemie". Na razie jest błąd z tekkenem a zaraz może być z inną grą kto wie, dlatego chcę to zrobić tak, żeby wszystko działało.


    Zapomniałem dodać. Po włożeniu płytki z tekkenem na początku jest napis odczytywanie a potem od razu otwórz dysk i tak w kółko...
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PIIEETTRRAASS

    PIIEETTRRAASS Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Najprawdopodobniej jest coś nie tak z laserem w konsoli (jest już na wykończeniu) lub ew obraz gry jest uszkodzony. Jeżeli masz możliwość to weź nagrane płyty z tekken-em i sprawdź na innym Xboxie 360 ;) Wymiana lasera nie jest aż tak tragicznie droga , lecz tak jak pisałeś wcześniej gdyby była taka konieczność to na twoim miejscu zdecydował bym się na kupno innego napędu np LiteOne-a, bo napędy Hitachi do najlepszych nie należą ;)
     
  4. ghost10pl

    ghost10pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To to ja wiem już, że do najlepszych nie należą. Tekken działał na elitce od kolegi, a przed chwilą u mnie tylko na specjalnym włączeniu że tak to powiem... No a co z kalibracją lasera może to coś by dało. Jestem informatykiem to trochę się na tym znam...
     
  5. PIIEETTRRAASS

    PIIEETTRRAASS Banned

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Co do kalibracji lasera , spróbować zawsze możesz ale to i tak na długo ci nie pomoże . Na twoim miejscu spróbował bym trochę podkręcić ten laser i jeżeli to coś da to pozostaje tylko się cieszyć i grać ;) Ale już bym zaczął wtedy odkładać kasę na nowy laser lub napęd , bo laser po kalibracji już długo nie pociągnie ;)
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli juz radzisz mu wymiane napedu to napęd musi być najlepiej taki sam a skoro ze pisze że ma hitachi to ich było 9 modeli bodajze heh w tym dwa które obsługują ap.....
     
  7. ghost10pl

    ghost10pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 4, 2011
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To najlepiej jednak kupić taki sam napęd? W sklepie powiedzieli mi że najlepiej LiteOn'a...
     
Wczytywanie...

Poleć forum