1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem w podlaczeniu neta do xboxa

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez grafi, Luty 20, 2009.

  1. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam problem w podlaczeniu xboxa pod liveboxa, problem mniej wiecej wyglaqda nstepujaco: podczas gdy w konsoli dokonuje testu polaczenia z xbox live, to tuz pod koniec testu gdzie konsole sprawdza polaczenie internetowe wyskauje blad:/. Probowalem juz postepwoac wedlug instrukcji roznych poradnikow ale ciagle wyskakuje to samo, w niektorych przypadkach gdy sam wpisuje numer Ip z tych poranikow to podczas testu blad wyskakuje juz przy wyszukiwaniu IP. ponizej jeszcze zamieszczam zdjecie ktore ilustruje moment w ktorym wyskauje blad (dokladnie chodzi o miejscie w ktoryhm jest wykrzyknik):

    DSC00111.JPG | | Fotki, Zdjęcia, Obrazki Fotosik.pl

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    a podlaczasz za pomoca kompa czy routera??
     
  4. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    za pomocą routera
     
  5. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Może chodzi o przekierowanie portu?
    Albo ustawienie firewalla w shit-boxie
     
  6. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak zrobic jedno i drugie???
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Loguje się na router przez przegladarkę internetową.
    W adres wpisujesz 192.168.1.1 albo 192.168.0.1, nie wiem dokładnie jaki tam jest, potem login: admin hasło: admin
    Kiedyś widziałem chyba poradnik jak ustawic liveboxa pod xboxa, nie wiem tylko czy to było na tym forum.
    EDIT:
    Spróbuj jeszcze podłączyć samego xboxa, kompa wyłącz żeby nic innego nie było połączone z routerem.
    Ponoć przy liveboxie pomaga :p
     
  8. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a po zalogowaniu sie na ten router co dalej musze zrobic??
     
  9. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a czy jestescie moze zorientowani, co nalezy zrobic gdy wyskakuje mi ten sam blad o ktorym pisalem powyzej,ale w sytuacji xboxa podlaczam bezposrednio przez karte sieciową komputera
     
  10. amur

    amur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Rówmież jestem zainteresowany tematem , prosze o konkretny opis podlączenia xa pod liveboxa , umnie raz na ruski rok jest ok naprzykład dzis sciągnołem aktualizacja na xboxa zainstalowala sie wszystko ok a po chwili wielkie d... znowu problem z połaczeniem z live .
     
  11. grafi

    grafi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    wlasnie zapomnialem dodac: w moim przypadku rowniez na poczatku xbox sciaga jakas aktualizacje
     
  12. muciek1988

    muciek1988 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    sosnowiec
    mam pytanko mam neta z orange business Everywhere i prubuje podłączyc xboxa do netu ale ciagle wysjkakuje mi brak karty siecowej dodam ze mam laptopa i wcześniej podlaczałem go do laptopa a teraz ciagle wyskakuje mi błąd musze coś do kupić czy coś zmienic w systemie mam viste
     
  13. amur

    amur Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Umnie juz wszystko ok , podłączylem konsole bezposrednio do liveboxa zarejestrowałem sie przez konsole i utwozylem nowe konto i wszystko poszlo bez problemu terza kozystac puki mozna , bo konsole niestety tez mam przerobioną :D dodam jeszcze zeby niesugerowac sie tym testem połączenia bo na nim mam ze niby jest zle a wszystko smiga , i tu byl podstawowy błąd sugerowalem sie testem a trzeba bylo profil stworzyc
     
  14. dadas215

    dadas215 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa

    Mam podobny problem..otuz mam X podlanczonego kablem ethenet do routera z wbudowanym modemem (THOMSON) dodam ze w UPC 10mb/1mb do routera jest podlanczony laptop ale siecia bezprzewodowa gdy robie test sieci w Xboxie na adresie IP wyskakuje proba nie udana prosze pomozcie mi bo naprawde jestem fanatykiem Xa mam wreszcie neta a nie moge podlanczyc:(:(:(:(:(:(
     
  15. nakoz

    nakoz The Legend Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    827
    Polubienia:
    66
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków - Irlandia
    I musisz aż w trzech tematach o to samo pytać?????????????
     
  16. dadas215

    dadas215 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 26, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    No nie...lol ;p ale boje sie ze nie uzyskam szybkiej odp a bardzo mi zalezy....ale ju nie bede ;p POMOCY proszeeeee
     
Wczytywanie...

Poleć forum