1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem xbox live Neostrada

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rosolekkoks, Luty 28, 2014.

  1. rosolekkoks

    rosolekkoks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Zacznę od tego posiadam router TP-LINK W8901G i Neostrade 6Mb. Gdy gram w forze 4 i próbuje dołączyć do lobbu to wyskakuje taki komunikat[​IMG] wszystke porty odblokowałem tak [​IMG] ustawienie sieci w konsoli wyglądaja tak[​IMG][​IMG] i tu pytanie dlaczego tak sie dzieje i w gta online tak samo łącze sie i dobrze i zaczynam jakiś wyścig i wywala z sesji. Zdarza sie ze dobrze wszystko gra i w gta i forza.
    Z góry dziękuje za pomoc
    Linki do zdjęć
    IMG_20140228_180504....jpg | | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl



    IMG_20140228_174559....jpg | | Fotki, Zdj?cia, Obrazki Fotosik.pl

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. meciu

    meciu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Podłącze się do tematu. Posiadam takie same łącze jak Ty, tzn niby 20 mb ale na prowincji max 6 mb wyciagam no i Netia ale i tak na kablu z TP.
    U mnie robi się tak : włączam gta, inicjonowanie sesji, wejdzie i wywala rozne bledy o sieci, musze tak pare razy przechodzic z trybu fabularnego do online i po kilku-kilkunastu probach wchodzi i pozniej juz przewaznie mozna grac pare godzin bez przerywania.
    W fifie 13 mialem tak samo,podobnie robilem kilka prob,kilka rozlaczen i wywalen i pozniej juz bylo dobrze.
    Dodam ze mam taki sam router jak ty, tyle tylko ze przedtem mialem inny i bylo to samo..
    NIE MAM POJECIA O CO CHODZI... troszke jest to irytujace bo czasami to z pol godziny mi schodzi nim odpale online...
    mial ktos cos podobnego ?
     
  4. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  5. rosolekkoks

    rosolekkoks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kolego meciu a porty odblokowałeś. Jak tak to jakie?
     
  6. meciu

    meciu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jeżeli miałbym poblokowane porty to chyba w ogóle by nie chodziło prawda?
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3702
    Polubienia:
    1108
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie prawda.
    U mnie przy zablokowanych i dwóch fail'ach w teście ,Link śmiga-nie moge tylko host'ować...join'ować i grać mogę :D

    Wysłane z tapatalka
     
  8. meciu

    meciu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  9. rosolekkoks

    rosolekkoks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie wiem jak u was ale odblokowałem UPnP i pomogło w obu wypadkach
     
  10. meciu

    meciu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    odblokowałeś czyli wyłączyłeś??
    porty mam odblokowane, wyłączyłem również UPnP i nadal mi rozłącza, paranoja... komunikat np taki "Utracono połączenie z sesją ze względu na nieznany błąd sieci itd..."
    Może załatwie drugiego xboxa, przeniosę profil i sprawdze czy to samo się bedzie działo czy nie
    Jest możliwość , że to wina sprzętu tzn konsoli ??
    dodam , że od samego początku mam problemy z graniem online :/
     
  11. rosolekkoks

    rosolekkoks Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 28, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak wyłączyłem.
    Raczej mała szansa ze to wina konsoli.
    Też miałem takie podejrzanie i sprawdziłem swoją konsole u kolegi co ma internet z UPC i było wszystko dobrze.
    Proponuje ci zadzwonić do neti i wezwać pomoc techniczną w neostradzie kosztuje to 30 zł to w neti podobnie bo na 100% to wina internetu
     
  12. meciu

    meciu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Lepiej późno niż wcale. Informuje, że po wyłączeniu UPnP wszystko działa jak ta lala :)
    Dzięki za pomoc!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum