1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem xbox live

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez tomcio83, Sierpień 1, 2014.

  1. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Witam.
    Mam mały problem gdy mam podłączony internet w ixię nie mogę uruchomić żadnych gier ani z płyty ani z HDD gdyż po uruchomieniu gry wyskakuje czarny ekran. Jak odłączyć internet w konsoli, bo teraz wyłączam routera ale nie jest to rozwiązanie dobre bo wtedy nigdzie nie ma neta w domu. Dodam że jak wylacze router to gry się uruchamiają. Z góry bardzo dziękuję za porady dotyczące rozwiązania problemu
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wyloguj sie z profilu na czas uruchomienia gry. Ewentualnie rozlacz się z siecią na konsoli. Problem znany powinien zostać usunięty.
     
    1 osoba to lubi.
  4. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Wylogowałem się z profilu. Puki co działa, a jak już gram to mogę się zalogować z powrotem czy znowu zamarznie konsola ??
     
  5. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    jak chesz wylaczyc internet w konsoli, klikasz przycisk menu na padzie, potem settings, nastepnie network i tam masz go offline i disconnect wireless.

    ja w niektorych grach mialem czarny ekran po wlaczeniu, ale co sie okazywalo akurat byla jakas aktualizacja i wtedy sie dokanczala sciagac, mozesz zobaczyc w grach czy tam w Queue nic nie czeka do sciagniecia.
     
  6. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Kurcze jak rozwiązać ten problem. Bo takie co chwile wylogowywanie się uruchamianie gry i logowanie z powrotem jest troszkę uciążliwe.
     
  7. loot2014/ban

    loot2014/ban Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2014
    Posty:
    192
    Polubienia:
    28
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Masz xboxa przez wi fi podłączonego czy kablem ?

    Tapnięte sprzed xboxa przez Neo V :)
     
  8. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
  9. dragon1493

    dragon1493 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2013
    Posty:
    789
    Polubienia:
    71
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dziwne jest to ze ten problem z xbox live dotknal tylko jakas czesc uzytkownikow X360, moj X360 slim nie ma zadnych problemow z XBL i czarnym ekranem po odpaleniu gry. Mozliwe ze wtedy kiedy to sie stalo miales wlaczona konsole i byles podlaczony do XBL i dlatego teraz masz problem jak i inni uzytkownicy z czarnym ekranem, najlepiej napisz do MS czy juz wiedza jak to naprawic.

    Ciekawe kiedy to Microsoft wam to czyms zrekompensuje :)

    A zeby odlaczyc calkowicie net od konsoli to kliknij przycisk Guide na padzie az wyskoczy menu i wejdz w Ustawienia -> Ustawienia systemu -> Ustawienia sieci -> i przy swojej nazwie sieci klikasz na Y aby odlaczyc neta od konsoli :)
     
    1 osoba to lubi.
  10. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    a teraz zauważyłem że nawet youtube nie mogę uruchomić ani innych programów wyskakuje czarny ekran i du... Szlak mnie trafi youtuba się nie uruchomi jak się nie ma dostępu do sieci . Hmmmm.... muszę w poniedziałek do Microsoftu napisać bo tak to żyć nie będziemy. Płacę za xbox live a korzystać nie mogę .
     
  11. sradkg

    sradkg Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2012
    Posty:
    226
    Polubienia:
    26
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    a restartowales konsole ?

    kilka sekund palec na logo na konsoli
     
  12. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    odłączyłem ją od prądu na jakieś 2-3min
     
  13. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Rozwiązałem chyba problem tfuu tfuu aby nie zapeszyć :tongue: Odłączyłem ixa od prądu na całą noc , rano włączyłem i wszystko śmiga jak kiedyś . Nie wiem czy zbieg okoliczności ale zadziałało :eek:nthego:
     
  14. Darekwlazel

    Darekwlazel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2014
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    co jest grane,mam neta w xbox live gralem i nagle mnie wylogowalo....sprawdzalem polaczenie i wystepuje blad podczas testow mimo ze na innych uzadzeniach mam internet i dobre polaczenie.Ostatnio to sie sztuki dzieja na konsolach na XBL.Ktos wie co to moze byc?



    a wiec tak to z routerem cos jest bo juz sam nie wiem a mam nowy ,otoz urzadzenia wszystkie jaki mam w domu...laptop,komp, tablet,2 telefony z androidem dzialaja ,na wifi a z konsoli wywala.Jak podlaczam swojego androida jako modem,dziala xbox live normalnie,....ale jak testuje polaczenie jako z modemu na konsole,jest wtedy problem,posiadam router tp-link TL-WR841N,nie wiem jakies specjalne ustawienia mam zrobic czy co?Prosze o szczegulawa pomoc po kolei co mam zrobic.Jakos sie odwdziecze.Dziekuje.

    posiadam internet od UPC...nie wiem moze jakies porty mam ustawic.Naprawde prosze o szczegulowa pomoc,co mam zrobic po kolei
     
  15. alfamaniek

    alfamaniek Banned XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2012
    Posty:
    138
    Polubienia:
    19
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Śląsk,jura krakowsko-częstochowska,okolice ;-)
    Od dziś powinno już być OK z xbox live,czarnym ekranem itp. można sprawdzić tu Stan usługi Xbox Live

    EDIT godz 14:24 ; znów nagle "Podstawowe usługi Xbox Live Ograniczona" ehh...
     
  16. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    powinni gnoje kasę oddać w postaci przedłużenia konta xbox live.
     
  17. tomcio83

    tomcio83 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 11, 2012
    Posty:
    64
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Wyjcowa
    Czyli znaleźliśmy chyba rozwiązanie bo Darekwlazel też zresetowal ixa przez całą noc pozbawiając go prądu i wszystko wróciło do normy. Wiec resetowac konsole na parę godzin Ci którzy mają podobne problemy. Sprawdzimy przy okazji czy wszystkim ten sposób działa
     
Wczytywanie...

Poleć forum