1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem....xgd3

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez xboxfan^^, Październik 15, 2011.

  1. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Ludzie wiec sluchajcie nagralem normalnie 2 plyty z xgd2 i wszystko git jak wypalam batmana to na 50% staje i błąd nagrywania layerbreak w pliku dvd mam 2133520 moze da rade jak zmienie na ten drugi? a nagrywam img burn 2.5.6
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Jaka nagrywarka, jaka płyta, jaki obraz, layer dobry jest, jak ustawiles opcje WRITE w imgburn
     
  4. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagrywarka lg nagrywa wszystkie xgd 2 bez problemu plyty to byly maxwell i bylo ich az 5! wczesniej te gry xgd2 wszystkie nagrywala na tych plytach teraz zmienilem plyty na verbatimki i chyba ustawie ten drugi layerbreak moze wtedy pojdzie?
     
  5. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Nie chce mi sie po raz 20 tłumaczyc czemu XGD3 powinno sie nagrywac na Verbatimach, poszukaj w moich postach, moze znajdziesz ...

    w opcjach w imgburn w WRITE ma byc CALCULATE OPTIMAL a layer taki jak jest w pliku dvd , nie napisales jaki obraz, jaka nazwa i skad pobrany...
     
  6. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Batman.Arkham.City.XBOX360-COMPLEX z darkwarez od super vipa i obraz napewno jest dobry a mozesz mi kolego powiedziec czemu powinno sie nagrywac na verbatimkach ?
     
  7. Pawepek

    Pawepek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    80
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wcale nie trzeba ja nagrywam na Platinum i też chodzą
     
  8. regeman85

    regeman85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2008
    Posty:
    316
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    cos w tym jest, faktycznie może i na innych płytach tez sie nagrywają, ja sciągnałem gow 3 i drivera nagrałem na verbach i działa, kolega przyniósł paczke płyt omega i i staje nagrywanie te same obrazy nagrywałem, a teraz batmana sciągnałem sobie i tak samo staneło w połowie nagrywania

    omegi zapewne nie sa dobre ale kiedys sie nagrywało i było ale z tymi grami teraz to cięzko
     
  9. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nagram na verbatimie i zdam relacje jak sie nagra znaczy ze wina plyt
     
  10. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    verbatimy maja lepszej jakosci wewnetrzna częsc plyty ta przy srodku, a tam sie nagrywa te 3 % gry w xgd3...
     
  11. ansiej

    ansiej Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam batmana (complex) nagranego na maxellach i hula aż miło
     
  12. MuchaPolska

    MuchaPolska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2011
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Bo Verbatim jest firmą która sobie nie pozwoli na partie płyt na których się nie nagra z innymi firmami jest różnie puszczą partię jakiś wadliwych płyt i dlatego tak się dzieje. Jestem pewny że xboxfan^^ na Verbatimie nagrał bez problemu :).
     
  13. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Jeśli gra nie chce się nagrać ImgBurn to ludzie na litość zmieńcie na CloneCD. Ten zabieg rozwiązuje 90% problemów przy nagrywaniu XGD3. Jeśli natomiast gra nadal się nie nagrywa to już czas wymienić nagrywarkę na coś nowszego. Należy wtedy otworzyć okno i obecny złom wyrzucić, następnie iść do sklepu i poświęcić ten majątek 70zł na nowy napęd. To samo tyczy się płyt - tylko Verbatimy dają gwarancji pomyślności wypalenia bez względu na nagrywarkę i napęd. Każda pozostała marka jest jak loteria, u jednych będzie dobrze, inny nie nagra nigdy. X360 jest bardzo wybredną konsolą co do płyt. U jednego napęd będzie czytał każdy chiński shit, u drugiego nie.

    Kolejną przyczyną źle nagranego obrazu pomimo, że program NIE informuje o błędzie jest system Windows. Syf w systemie też ma wpływ na nagrywanie płyty. Czasami Windows potrafi się zamulić, bufor spadnie do zera, płyta się kręci, ale laser nie wypali kilku informacji na płycie, a po prostu przeskoczy. Wy tego nie zauważycie, ani nie usłyszycie, ale owe miejsce na płycie gdzie laser nie wypalił kilkuset kilobajtów, kilku megabajtów to informacja dla konsoli, że nie może odczytać płyty - główny powód niepowodzenia zainstalowania gry na dysk.
     
  14. SIEDZE

    SIEDZE Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2010
    Posty:
    542
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zakładzie Karnym
    Ludzie boją sie CLone CD jak ognia ;] a w rzeczywistości jest lepszy niż imgburn...
     
  15. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Tak jest panowie wina stała po stronie imgburn! wszystkim ktorzy nie moga nagrac a nagrywaja na imgburn odradzam ten program clonecd wypalone i wszystko działa!!^^ juupi:D
     
  16. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    dla samego siebie i czystej ciekawości nagrałem gow3 drivera ace combat na płytach uwaga uwaga.... ,,titanium,, tzn najniższa półka i o dziwo... nie widze różnicy niz na verbatim? nie mam pojęcia od czego zależy fakt że komuś ta sama gra działą a komuś nie;/
     
  17. Syhiam

    Syhiam Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    ŁDZ
    Nie prawda , że trzeba nagrywac na Verbatimach... bo to tak za*****ta firma.... osobiście nagrywam na plytach MEDIARANGE po 1,5 zl za sztuke i wzystkie gry w xgd3 mi chodza bez problemu... nie wiem czemu kazdy pisze ze trzeb anagrywac na verbatimach...
     

Poleć forum