1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem Xobx 360 Arcade i Call OF Duty BO.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez BAD8OY77, Listopad 17, 2010.

  1. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siemka.Nie wiem czy pisze w dobrym dziale ale chyba tak .. A wiec mój problem polega na tym ze ostatnio zakupiłem nowego Call Of Duty Black OPS. Grałem spokojnie przeszedłem single Player a potem pograłem trochę w multi. Następnie graliśmy z bratem na podzielonym ekranie i nagle w xklocku zaczęło coś pukać myślałem ze już tak było a ja się nie przysłuchiwałem ale jednak nie. Skończyliśmy plansze potem włączyłem jeszcze raz i mapka nie chciała się wczytać. Xkolcek nagle się wycisza jakby płyty w nim w ogóle nie było i coś pstryka. Przestraszyłem się bo dosyć głośny był ten dźwięk wyłączyłem grę i wyciągnąłem płytę. Płyta była porysowana nie aż tak bardzo ale jednak. Rysa jest wokół płyty wiec jestem pewien ze xbox ja porysował ale to chyba wina mojej babci bo gdy grałem to przestawiła mi xklocka a czytałem ze tak nie można robić. Ale to 1 sprawa ta porysowana płyta 2 sprawa to ze single Player chodzi a na multi chodzi tylko 1 mapka ;/ a czy gram na single czy na multi to zakazdym razem xbox się wycisza i coś pstryka. Proszę o pomoc nie wiem czy to wina Xboxa czy porysowanej gry. Z tym pstrykaniem powinienem chyba dać do reklamacji xbox ale nie wiem czy to coś zadziała bo chciałbym pograć na multi w coda. Bardzo proszę o odpowiedz :D.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartek6949

    bartek6949 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    119
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płyte da się łatwo naprawić na allegro pełno tego kosz to okołom 5-10 zł plus przesyłka. A pstryka chyba dla tego że laser nie może odzczytać płyty i zmienia pozycje lepiej na takiej nie grać bo laser może jeszcze bardziej ja uszkodzić ,a może nawet i sam laser się uszkodzić(to tylko moja teza).
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Mozliwe ze jesz uszkodzona soczewka. Sprawdz jak inne gry dzialaja. Jezeli nie ma z nimi problemu to znaczy ze wszystkiemu winna jest plyta. Gorzaj jak z innymi grami tez bede problemy, ale raczej nie sadze.
     
  5. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha.No ale czemu mi nie chca mapy sie w tej grze wczytywac czy to wina tego lasera ze nie czyta i czy dawac xbox do reklamacji zeby zobaczyli czy cos sie tam dzieje ? A to juz pstrykalo zanim gra byla porysowana :/ A to naprawianie plyt na czym polega ?
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  7. maciek1027

    maciek1027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2009
    Posty:
    211
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie będziesz miał porysowanej płytki/regeneracja płytki.
     
  8. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra wielkie dzieki.Ale nie odpowiedzieliscie mi jeszcze na moje najwazniejsze pytanie czemu tylko 1 mapka sie wczytuje ? Czy jezeli oddam ta plyte do regeeneracji to cos sie z nimi stanie ze np xbox nie odczyta zawartosci plyty? Dawc tego xboxa do reklamacji czy nie ? Sory ze tak duzo pytan ale nie wiem co robic.
     
  9. szelka_512

    szelka_512 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak oddasz tą płyte do regeneracji , to nic się nie stanie.;]
    Oddaj go na gwarancję i masz spokój.;]

    Pozdor
     
  10. strongbow82

    strongbow82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam..mam problem ,mianowicie przy jednej z misji(wietnam)podbiegam z jednym z kolegow by otworzyc drzwi,w tym momencie wybucha samochod i nastaje ciemnosc,slysze glosy widze odleglosc do celu ale nic nie moge zrobic..gra orginallna..
     
  11. Lyska

    Lyska Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak inne gry działają to wina płyty. Ja miałem x'a pionowo dużym napisem XBOX360 do Siebie, zostawiłem załączonego pro streeta, poszedłem do sklepu. Jak wróciłem klocek był wyłączony. Załączyłem go, płyta w kółko wywalała błąd o ściereczce, hm? okazało się że mój tata szukał guzika jak go wyłączyć i go przechylił. Takie ładne kółko narysowane na płycie, życie.
     
  12. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra ale czy ta rysa ma jakis zwiazek z wczytywaniem tych map ? Bo singiel na lajcie chodzi tylko na multi tych map nie wczytuje bo cos pstryka i sie wycisz xbox bo normalnie dosyc glosno chodzi jak plyta jest wlozona. A gdybym kupil sobie dysk bo w arcade nie ma i zainstalowal ta gre to nie mial bym juz takich problemow ?
     
  13. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    mozliwe ze to przez plyte multi ci nie dziala
     
  14. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra ale tylko 1 mapka mi sie wczytuje a tak to ok wszystko dziala. A moze po zainstalowaniu na dysku to normalnie pojdzie?
     
  15. tomas89

    tomas89 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    200
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bdg
    Jedna mapka sie wczytuje a inne nie bo rysa jest akurat w miejscu gdzie zapisane są dane dla innych mapek. Czy to tak ciężko wziąć na logike? Jak masz ryse, gry na dysku nie zainstalujesz. Zresztą po co w ogóle pytasz o takie pierdoły? Zainstaluj i sie nie pytaj... Jak bedziesz chciał wyjść z domu też sie nas zapytasz?
     
  16. AdamAdamski

    AdamAdamski Banned

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2010
    Posty:
    179
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Poznań miasto doznań
    Tak jak tomas napisał wyżej , jesli masz płytę porysowana w miejscu gdzie zapisane sa na niej inne mapy to plik ten został uszkodzony i mapy sie nie wczytają . Zainstalowanie gry na dysku w tym przypadku nic nie da , o ile w ogóle da sie zainstalowac ( wątpie) . Jedynym wyjsciem jest próba regeneracji płyty , a jeśli to nic nie da to zakup nowej gry W ogóle to dziwię sie , że nie instalujesz gier na dysku , wtedy płyta potrzebna jest tylko do uruchomienia gry .
     
  17. BAD8OY77

    BAD8OY77 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No dobra jezu pytam sie bo jestem nowicjuszem i od niedawna mam xboxa. Dobra dzieki za wszystko zobacze moze dam plyte do regeneracji a nie instaluje gier na dysku bo nie mam dysku musze go kupic.
     
Wczytywanie...

Poleć forum