1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z 16d4s po drillu

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez mechman_pl, Marzec 10, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    hej, mam problem, podczas drilla napęd dziwnie się zachował...

    w momencie drillowania nagle otworzył się sam napęd... po chwili również się odblokował... i teraz dziwnie się zachowuje

    napęd się sam otwiera w momencie włączenia konsoli... gdy schowam tackę za chwilę się ponownie sama otwiera...

    napęd jest odblokowany ale przy wgrywaniu softu wywala błąd weryfikacji...

    domyślam się że chip do wymiany ale pewności nie mam, a też nigdy nie miałem podobnego przypadku więc może jakieś sugestie co zrobić??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do wymiany

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Brales zasilanie z konsoli?

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  5. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    no to jak masz takie objawy to mozliwe ze uszkodzony southbridge. Trzeba by inny naped sprawdzic.
     
  7. Shibby

    Shibby Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 7, 2008
    Posty:
    2051
    Polubienia:
    127
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Niedawno miałem slima właśnie po takim samym zabiegu, tylko nie doszło do drilla, efekt identyczny jak u Ciebie.
    Mostek do wymiany, niestety tak się kończy branie zasilania z konsoli...
    BTW
    Pomyśl nad RGH, a napęd jeśli jest sprawny możesz sprzedać.
     
  8. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    southbridge jest ok... wsadziłem do napędu inne PCB i śmiga bez problemu więc problem leży w starym PCB - chipie... czy spotkaliście się z jakimś fixem na to poza wymianą chipa??
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Na takie objawy jak u Ciebie tylko wymiana chipa lub pcb

    Wysłane z mojego LGP920 za pomocą Tapatalk
     
  10. mazaki1

    mazaki1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 11, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    bełchatów
    a duzo roboty z chipem ??? przy wymianie ktos juz cwiczyl ???


    wyslane z tapatalk
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Uważać, pod chipem tez klej mozna łatwo wyrwac. Ktos kto zna temat, pojdzie łatwo. Znajdz tylko chip oryg w dobrej cenie, placic 120 zl za zamiennik ahh...


    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  12. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    odnośnie chipa czytałem ,że może nie działać nawet po przylutowaniu nowego, całe pcb jest w cenie napędu lepiej już rgh zrobić
     
  13. karol22

    karol22 Banned

    Dołączył:
    Marzec 3, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    piszesz o matrix pcb? to prawda ze taki zamiennik jest drogi, to po co drillować? wystarczy chip.
     
  14. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ja wezmę się w tygodniu za wymianę tego nieszczęsnego chipa... chyba że znajdzie się nabywca na samą elektronikę to wtedy sobie daruję...

    dziś zrobiłem dochodzenie co się stało i niestety 0,5mm w bok mi wiertło poszło... odblokowałem chip ale przy okazji rozwaliłem ścieżkę obok...
     
  15. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    pomyśl czy nie warto zrobić sobie rgh eletronika w cenie 200zl a rgh 179zl
     
  16. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12101
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Masz tanie chipy oryg winbond ?

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  17. mechman_pl

    mechman_pl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    to konsola klienta wiec tylko nowe PCB wchodzi w grę, w szczególności że już mu ją oddałem... a co do elektroniki to mam jeszcze zapas który kupiłem po 150zł więc strata jest do przeżycia...

    no niestety nie mam... a patrząc na ceny chipów wymiana wydaje się być nieopłacalna...
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum