1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z 3 rrod

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Daros888, Grudzień 17, 2012.

  1. Daros888

    Daros888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Witam.
    Mam u siebie konsole z rrod'em. Dzisiaj wymieniłem paste, ale po ponownym odpaleniu konsoli dalej migają 3 czerwone diody. Znacie jeszcze jakieś inne "domowe" sposoby na to aby poradzić sobie z tym? Nie chce mi się bawić w reballing, bo to za drogo mnie wyjdzie, najwyżej sprzedam konsole. Z góry dzięki za pomoc. Btw. konsola to falcon.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    a po wymianie pasty odpaliłeś konsole bez wiatraków żeby się przegrzała i zresetowała pamięć ?


    @down
    lepiej wypiąć kabelek od wiatraków lub zablokować wiatraki zapałkami.
     
    1 osoba to lubi.
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Owiń ją włączoną w koc i doprowadź do przegrzania tak aby się sama wyłączyła i żeby paliły się dwie czerwone diody.Jak ją wyłączysz i ponownie włączysz będzie hulać jak nowa.U mnie-mam Xenona z jtag ten sposób zawsze działa.Nie wiem jaką masz konsolę,ale co Ci szkodzi spróbować.
     
    1 osoba to lubi.
  5. Daros888

    Daros888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    #ESLORD - nie nie zrobiłem tego. A muszę ją całą skręcić spowrotem? Czy wystarczy, że odłącze wiatraki i w takim "surowym" stanie odpale? Wtedy czekać aż się sama wyłączy i automatycznie zrestetuje tak? Ile to czasu zajmie mniej więcej? W ogóle jak ją odpalałem to wiatraki chodziły przez pierwszą sekundę-dwie i po zapaleniu się czerwonych diód przestawały chodzić.
     
  6. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Rozkręć konsole, płyta gł. niech będzie w metalowej klatce. Odepnij kabelek od wiatraków z pł. gł. i włącz konsole. Po okołu 15 minutach konsola sięgnie krytycznej temperatury i wyłączy się, pojawią się 2 diody zamiast 3. Odłączasz konsole od zasilania i podłączasz jeszcze raz...podłączasz oczywiście wiatraki i konsola powinna wystartować już bez rroda
     
  7. Daros888

    Daros888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Włączyłem kosole na 30 min i nic. Co dziwne to nie słyszę nic gdy konsola jest włączona i palą się 3 czerwony diody, tak jakby nie pracowała w ogóle. Jak odpalam konsole to na zasilaczu zapala się zielona lampka tylko na ułamek sekundy i potem jest pomarańczowa. Już kończą mi się pomysły co z tym zrobić:/
     
  8. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No sorry ale czego Ty oczekujesz stosując takie metody ? Nawet jak konsola zadziała to pewnie i tak pochodzi parę dni.
    Jeżeli świecą się 3 diody to odczytaj kod błędu i sprawdź czego ten błąd dotyczy, potem ewentualnie próbuj naprawiać.
     
  9. Daros888

    Daros888 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Odczytałem kod błędu i wynosi 0002, to chyba napięcie CPU? Znalazłem też, że to problem z interfejsem sieciowym.
     
  10. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Odp: Problem z 3 rrod

    Ogólnie zwarcie gdzieś jest na płycie.. możesz też sprawdzić inny zasilacz

    Wysyłane z mojego HTC Wildfire za pomocą Tapatalk 2
     
Wczytywanie...

Poleć forum