1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z AC:Revelations LT 3.0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez bieruskate, Maj 14, 2012.

  1. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A więc tak prosze was o pomoc. Sytuacja wygląda tak że wgrałem u siebie lt 3.0 i zgodnie z poradnikiem z forum przygotowałem i nagrałem grę. W abgx pisało tylko że DMI is unverified SS is unverified kolorem żółtym. Podejrzewałem że to z powodu polskiej wersji gry, ale teraz sam nie wiem. Odpalam grę na konsoli i chce aktualizacji ,no więc zaktualizowałem. Odpalam chwile wczytuje sie następnie wywala "Płyta nie obsługiwana". Poczytałem troche forum i ktoś radził aby wgrać najnowszy dash ,zrobiłem to (Aktualizacje oprogramowania konsoli Xbox 360 | Rozwiązywanie problemów z konsolą Xbox | Pomoc techniczna konsoli Xbox) i sytuacja nadal wygląda tak samo.Z góry dzięki za pomoc.

    Edit:
    Dokładnie ten sam komunikat pokazuje się przy grach AP25 (Black Ops,Brotherhood) ale te gry nagrywane były jeszcze pod stare lt
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    naprawde nikt nie zna odpowiedzi ??
     
  4. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wrzuć log z abgx'a.
    Włóż płytę do napędu, przepuść przez abgx'a i sprawdź, czy dograło "Topologię".
     
  5. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Proszę:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Topologię dogrywało pamiętam za pierwszym razem kiedy przepuszczałem przez abgx obraz.

    Może błąd popełniłem w tym że najpierw wgrałem lt3.0+ a dopiero potem wgrałem aktualizacje dasha ?...
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jaki napęd w konsoli? Inne gry działają?
     
  7. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    napęd liteon konsola jasper starsze gry działaja nie działa CoD:BO i AC:Brotherhood ale te gry powinny nie działać akurat po wgraniu nowego firmware z tego co czytałem.

    Oho ...
    Miałem autofix ustawiony na level2 teraz dałem na level3 i nie ma zadnego żółtego pola już. Dograło plik DMI. Czy możliwe że gra właśnie przez to nie poszła ??
     
  8. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nagrałem gre jeszcze raz tym razem log abgx jest w 100% "na zielono" i **** ten sam komunikat "Płyta jest nieobsługiwana"

    tu jeszcze dołoże loga z flasha bo szczęśliwie zapisałem :
    booktype'a nie ustawiałem ponieważ nie ma tam mojej nagrywarki
     
  9. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Spróbowałem jeszcze sposobu z TU mimo ze to odnosi sie do cichej aktualki ale nic z tego ;/

    to że nie ustawiłem booktype jest problemem (nie ma tam mojego modelu nagrywarki)?
    pomóżcie bo szukam i szukam i nigdzie nie moge znaleźć rozwiązania a wole już zrobić jeszcze raz flasha niz marnowac kolejne pieniądze na verbatimy
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Liteon od nowości?
     
  11. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Spróbuj Clon'emCD ("zapisuj aż do osiągnięcia końca tego medium").
     
  13. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to spróbuje jutro musze płyte ogarnac ale szkoda kasy juz 10zł poszło w błoto a nigdy nie nagrałem źle gry ... wgrałem na pewno dobre firmware zobacz jeszcze ?? zawsze moge wgrac 2.0 z powrotem
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Napędu? Jeśli pod 02510C to tak.
     
  15. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrałem CloneCD i ścięło się przy lead out pomyślałem że może nagrywarka zepsuta wiec nagrałem kolejny raz na innym kompie na ktorym kiedys nagrywałem imgburnem bez żadnych problemów. Nadal występuje dokładnie ten sam błąd "Płyta jest nieobsługiwana". Jedyny pomysł jaki jeszcze mam to reflash oraz nagrać jakaś gre która chodziła na starszym lt ap25. Jeśli to jakaś informacja dla ciebie to klucz(dummy.bin itp.) wyciągałem z ixtreme 1.6 ponieważ była taka opcja w Jingleflasherze na tym keyu wgrałem lt i wszytko śmigało. Poradźcie coś bo naprawde nie mam siły już do tego zmarnowałem z 5 płyt i dużo czasu.
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zmień nagrywarkę, najlepiej na iHAS'a.
     
  17. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tylko próbowałem już dwoma różnymi nagrywarkami moge spróbować jeszcze 3 wiec nie chciałbym wydać pieniędzy i skończyć z tym samym efektem
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Na pewno masz LT 3.0? Kiedy przerabiałeś?
     
  19. bieruskate

    bieruskate Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2012
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    już właśnie sam nie jestem pewny czy mam dlatego wrzuciłem logi z jflashera na pierwszej stronie. Przerabiałem 12 maja. Spróbuje sie skontaktować z jakimś fachowcem z miasta mojego.
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
Wczytywanie...

Poleć forum