1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z activateiso

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez maja87, Listopad 15, 2009.

  1. maja87

    maja87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam konsole z ix 1.6 z napędem lite-on i jak wkładam płytkę z activateiso do napędu to wyskakuje mi biały ekran z napisami ale jak wyciągnę płytkę i włożę z grą to i tak nie idzie a na filmiku jak patrzyłem to jest jeszcze jedna płytka wkładana przez osobę z tego instruktarzu. czy toi oznacza że nie pobrałem jeszcze czegoś np. firmwire 1.6 bo nie wiem gdzie popełniłem błąd??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    A na pewno dobrze nagrałeś? Przeczytaj dokładnie poradnik z forum:
    PORADNIK
     
  4. maja87

    maja87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprawdziłem nero discspeed czy jest ok później nagrałem imgburn ze zmianą tego layera i prędkością 2.4x nawet pobrałem activateiso ze strony z poradnikiem ale nie wiem dlaczego tak spakowany było. Jedyne co mogło mi nie wyjść to samo nagranie bo plik się nagrał ale po skończeniu nagrywania cały czas w imgburn pisało na dole finalising.... czy coś takiego a przez kilka minut nic się nie działo tylko nagrywarka migała i musiałem kompa resetować bo się z tym nic nie dało zrobić. Czy to może być przyczyna??
     
  5. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    Napewno źle nagrałeś płytkę, bo wystarcy włożyć activate.iso właczyć, poczekać aż pojawi się biały ekran, wyciągnąć, włożyć grę wave4 i powinno działać. Jak nie ogarniesz activate.iso przerób obraz na wave3 :D

    @edit: po skonczeniu gdy pisze finishing musisz odczekac jakies 15-20 min, po upływie tego czasu wyskoczy ze poprawnie nagrałeś :p
     
  6. DevNull90

    DevNull90 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Wroo
    Musi wyskoczyć Ci informacja o tym, że nagrywanie zostało zakończone powodzeniem. To co opisałeś wyżej - nagrywarka "zamykała" płytkę czyli wyznaczała miejsce do którego na płycie zostały wypalone dane. Czym mniejszy ich rozmiar tym dłużej to trwa. Mimo wszystko należy czekać do końca aż wyskoczy informacja o tym, że nagrano ok.
    Płytka do kosza i nagraj od nowa.
     
  7. maja87

    maja87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko w tym problem że gry nie ściągnąłem tylko kupiłem a nie chce znowu zmieniać ix. Czyli nagrać jeszcze raz i powinno pomóc?? bo nie wiem jakiego wave mają te gry.
     
  8. Grantone PL

    Grantone PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Olsztyn
    No nagraj jeszcze raz activate.iso i czekaj nawet 30min aż się skonczy, ja też jak nagrywałem tyle czekałem. A jakie gry masz??
     
  9. maja87

    maja87 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    tekken6 i CoD MW2
     
Wczytywanie...

Poleć forum