1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją. Błąd C000-000E

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez koszek13, Luty 23, 2012.

  1. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam serdecznie

    Mam problem z pewna konsolą. Postaram się opisać go najdokładniej jak umiem. Kupiłem od znajomego konsole, na której wyskakiwał błąd aktualizacji. Kod błędu kończył się C005-3002. Robiłem trick z tacką i nic to nie dało. Dużo czytałem na ten temat i znalazłem na forum, że najprawdopodobniej mam podmieniony napęd w konsoli i czasem wystarczy zamienić napęd na taki jaki był na początku (chodzi o markę). Zamieniłem zatem napęd na Philips i Benq (w konsoli znajdował się Samsung). Zrestartowałem konsole. Aktualizacja ruszyła dalej ... doszła do połowy i wyskoczył nowy błąd tym razem o kodzie C000-000E. Tym razem nie mam pomysłu co zrobić dalej dlatego liczę na Waszą pomoc. Będę bardzo wdzięczny za wszelkie rady dotyczące mojego problemu. Zaznaczę jeszcze, że jak miałem wcześniejszy błąd tj. C005-3002 po włożeniu pendrive z dashem nic się nie załączało. Kombinowałem, gdyż czytałem też, że to może być wina aktualizacji. Teraz gdy wkładam Pena z dashami na chwile załącza się aktualizacja po czym wyskakuje mi znów ten sam błąd C000-000E. Nie mam pomysłu co mogę z tym zrobić.

    Czekam na wszelkie rady :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Czy ten benq ma oryginalny FW czy wgrane LT ? Jeśli jest wgrane LT, to wgraj OFW i powinno ruszyć.
     
  4. mario1500

    mario1500 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 8, 2008
    Posty:
    361
    Polubienia:
    5
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    podaj datę produkcji konsoli
    podejrzewam że był tam LiteOn a nie Benq
    zresztą sam sprawdź co tam powinno być: Xbox 360 Drives - List
     
  5. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Data produkcji konsoli to 2006-07-31. Ten Benq nie miał wgrywanego żadnego LT. Z listy wyczytałem, że napęd to jednak samsung ...
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    samsung lub hitachi
     
  7. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jakieś sugestie co można by z tym zrobić?
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1064
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wgrać oryginalny soft ms28 do samiego zrobić update 13146, 13599
     
  9. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Chciałem zapytać jeszcze czy wgrywanie oryginalnego softa wygląda tak samo jak LT? Musze posiadać jak rozumiem Jungleflashera. Czy koniecznie potrzebny jest kontroler VIA? Szczerze dopiero się uczę na temat xboxów i dużo czytam więc nie do końca wiem co i jak. Widziałem tutka na forum jak zrobić flash napędu ale chyba nie posiadam kontrolera VIA.
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Podłącz napęd konsoli do komputera przez kabel sata i zobacz czy będzie go widział.
     
  11. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Komputer nie widzi napędu.
     
  12. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Czyli jak dobrze rozumiem nie mam tego kontrolera VIA? Skoro nie czyta mi napędu od xboxa. Czytałem, że można kupić na allegro taki kontroler. Moglibyście coś doradzić w tej materii?
     
  13. ROBI772

    ROBI772 RGH Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 28, 2011
    Posty:
    2734
    Polubienia:
    606
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    PZL
    A nie masz czasem RAID, jak tak to go wyłącz, Spróbuj na innych portach sata, Odłącz nagrywarke. Jak to nie pomoże to będziesz musiał kupuć przejsciówke SATA-USB na chipsecie VIA.
     
  14. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  15. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziękuję Wam wszystkim za pomoc. Zacznę od kupienia z allegro tego kontrolera. Potem krok po kroku przerobie napęd na oryginalny. Postaram się zrobić aktualkę. Potem zrobię update systemu najpierw ten jeden potem drugi, który kolega opisał mi wyżej a na koniec jak wszystko pójdzie dobrze przerobie sobie napęd na LT 2.0. Proszę o nie zamykanie tematu, jak tylko wszystko zrobię będę na bieżąco informował o postępach i w razie czego prosił o dalszą pomoc.
     
  16. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W oczekiwaniu na chipset VIA pozwolę sobie trochę odbiec od tematu tak by nie zakładać nowego. Wiem, że jeśli podłącze konsole do neta i zrobię aktualkę dasha to przy wgranym LT 3.0 nic się nie stanie. Jak ma się sprawa z LT 2.0 i jak sprawdzić którym firmware ma się wgrany w napęd?

    Zapewne mam wgrane LT 2.0. Chciałbym zrobić aktualizacje tak by konsola była kompatybilna z sensoerm kinect i żeby nie cofnęło mi przeróbki. Który dashboard powinienem wgrać?
     
  17. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Każdy jest okey. Tylko dash 13146 cofał przeróbke
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Xbox 360 Dashboard Update 2.0.13604.0 Download with Avatars
     
  19. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kontroler Via dotrze do mnie jutro albo po weekendzie wtedy zaczniemy działać znów z tą konsolą. Tymczasem mam kolejne pytanie. Posiadam drugą konsole, którą staram się naprawić. Opisze dokładnie jak przebiegał cały proces. Liczę na jakieś rady lub podpowiedzi co mogę dalej zrobić. Na początku miałem błąd e74. Wymieniłem pastę na GPU i CPU, oczywiście Arctic Silver 5. Potem nagrzałem układ GPU (spowodowałem wyświetlenie dwóch czerwonych diód) i zamontowałem radiator. Konsola odpaliła. Podziałała około 3h i wyskoczył mi RROD. Kod 0110 czyli błąd ramu. Ponownie rozkręciłem konsolę, zrobiłem ultimate xclamp na GPU a do kości ramu od spodu płyty zamontowałem takie przylepne gumki grubości około 4mm. Złożyłem wszystko do kupy. Konsola podziałała 2 dni i znów RROD 0110. Myślicie, że penny trick coś da? Co mógłbym zrobić aby odratować konsolkę?
     
  20. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    kupic nową:)chalpniczymi sposobami nic nie zrobisz zreszta masz efekt
     
  21. koszek13

    koszek13 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A gdzieś czytałem jeszcze o reflow ramu? Myślicie, że wygrzewanie coś da? Czyli nic się nie da z nią zrobić by pochodziła dłużej ...
     
Wczytywanie...

Poleć forum