1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z aktualizacją błąd C000-0099

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jonyk, Grudzień 25, 2011.

  1. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Posiadam konsolę xbox kupioną na allegro "używaną". Wszystko było ok do momentu kiedy chciałem zagrać w gry na kinect. Konsolka prosiła o aktualizację, więc zgrałem update na pena. Po podłączeniu wyskoczył napis "czy chcesz zaktualizować [...]" nacisnąłem "tak" po czym niby zaczynało coś się dziać ale wyskakiwał zawsze błąd z końcówką : xxxx-xxxx-xxxx-C000-0099 zobaczyłem więc na stronce xboxa znaczenie tej informacji i postąpiłem według wszystkich zawartych tam kroków w celu naprawienia tego błędu, jednak to dalej nie pomagało. Próbowałem także aktualizować poprzez xbox live, lecz wyskakiwał ten sam błąd. Później sprawdziłem na google, że zwykle taką informację dostają użytkownicy, którzy mają zbanowaną konsolę. Sprawdziłem poprzez program xVal czy mam zbanowaną konsolę, ale pokazała się informacja, że wszystko jest ok. Dlaczego więc wyskakuje mi ten błąd i co jest jego przyczyną? Czy to może dlatego, że mam shackowany napęd (tego nie wiem, ponieważ nie grałem w piraty na tej konsoli i nie wiem czy jest przerobiona)?

    Proszę o pomoc!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
  4. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Możliwe, że w konsoli został podmieniony napęd, co jest powodem Twojego problemu.
    Jaką wersję dashboardu masz teraz wgraną?
     
  5. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    x2UP Już próbowałem...

    UP Teraz mam wersję: 2.0.13146.0

    e.mój dysk to Philips Lite On 74850C
     
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Podejrzewam, że kupiłeś używaną konsole w której został podmieniony napęd. Być może ktoś tam wsadził taniego samsunga ms28....
    Jedyne co Ci pozostaje to kupno nowego napędu.
    Podaj mi datę produkcji swojej konsolki. Na jej podstawie można stwierdził jaki napęd tam siedział oryginalnie.
     
  7. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Hej,
    tak jak pisalem wczesniej moj naped to:
    Philips Lite On
    FW:74850C
    MODEL: DG-16D2S

    Data produkcji konsoli to: 2008.08.12 .
    Znalazlem strone z oryginalnymi firmware'ami do napedow XBOXa. Zamierzam wrzucic oryginalny firmware przy pomocy Jungle Flashera.
    Sa dostepne dwie wersje FW:74850Cv1 74850Cv2. Obie sa OK? Czy trzeba sie jakos zabezpieczyc przed takim flashowaniem? Da sie zrobic backup FW obecnie wgranego na naped?
     
  8. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Aktualizacja, którą masz wgraną zmieniłą FW Twojego napędu z 74850C na 02510C tak więc wgraj ten drugi i wtedy zaktualizuj konsolkę nowszym dashboardem, najlepiej 13599.

    edit:// ponadto, gdy podepniesz napęd pod pc, w JungleFlasher wyświetli Ci się wersja FW, powinna być 0251.
     
  9. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podlaczylem DVD z XBOXa do PC przez SATA, zasilam je z XBOXa :). Naped jest widoczny w biosie ale pod Vista juz nie. Drugi problem: XBOX wylacza sie po jakims czasie przez co trace zasilanie do DVD.
    Jakies pomysly jak obejsc te dwa problemy? Pozdrawiam i z gory dzieki za odpowiedz.
     
  10. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    1. Napęd musi być widoczny w JungleFlasherze a nie w Viście.
    Włącz program JungleFlasher i przeleć wszystkie porty SATA, w którymś z nich napęd powinien być widoczny.

    2a. Wystarczy, że podepniesz wtyczkę Composite do samej konsoli, do telewizora nie musi być podpięta.
    2b. Jeśli nie masz kabla Composite tylko HDMI, wtedy wtyczka musi być wpięta i w konsole i w telewizor.
     
  11. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Właśnie taki problem jest, że nie wyszukuje tego napędu w Jungle Flasher i jest jeszcze jeden problem, podczas uruchamiania programu wyskakuje informacja, że "portio64.sys" nie może być podpisany. Może to ma jakiś związek z tym, że nie znajduje tego dysku?
    [​IMG]

    Tak wygląda ta informacja.

    E. Udało się te sterowniki wgrać! Teraz znajduje dysk tyle, że nie wiem co teraz dalej trzeba robić...

    Zamieszczam obrazek z tym jak to wyglada w JF:

    [​IMG]
     
  12. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Na PM wysłałem potrzebne Ci rzeczy z krótkim opisem ; )
     
  13. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, dzieki. Działa i wyszukuje, co dalej?

    [​IMG]
     
  14. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    pomoze ktos?

    sorry za dbl posta
     
  15. adziu19970207

    adziu19970207 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    musisz wyciągnąć klucz z napędu za pomocą pmt probe
     
  16. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do wgrywania ofw też potrzebny jest klucz?
     
  17. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
  18. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy są jakieś inne sposoby? Ten z tacką wysuniętą do połowy nie skutkuje, wyskakuje błąd "ixtreme xdkey extraction failed! Power drive with tray half open" mimo tego że tackę mam wysuniętą do połowy.
     
  19. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
  20. jonyk

    jonyk Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2011
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ktos moze podac linka z tym jak takowy pmt probe zrobic? z gory dzieki :)
     
  21. klekotpl

    klekotpl Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    torun
    bierzesz sie sa flashowanie napedu a nie chce ci sie nawet poszukac info?????

    http://xboxforum.pl/firmware-napedo...zyt-klucza-z-wszystkich-liteon%D3w-89475.html
     
Wczytywanie...

Poleć forum