1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją dasha pzez internet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Masstah, Październik 5, 2013.

  1. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Problem z aktualizacją dasha przez internet.

    Jeśli utworzyłem temat niepotrzebnie z góry przepraszam lecz niestety nie mogłem znależć na forum odpowiedzi na moje pytanie. A mianowicie posiadam dash 16202 podłączyłem internet i od razu pojawił sie komunikat o aktualizacji dasha, zaktualizował sie do 16537 i zmów pokazał ze aktualizacja, po zatwierdzeniu nie chce pobrać, po jakimś czasie pokazuje komunikat ze nie może nawiązać połaczenia z XBL. I teraz nie wiem co dalej bo wywaliło mi awatary, z góry dzięki za pomoc ;D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  4. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Niestety, z pena próbowałem ale nie widzi aktualizacji;/
     
  5. orso

    orso Super Moderator Członek Załogi Super Moderator Pomocnik PSforum.pl

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    2722
    Polubienia:
    786
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Napisz w jaki sposób wrzucasz update czy na pendrive masz katalog $systemupdate.

    Wysłane z mojego HTC One X przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Czytałem jak aktualizować z pena i robiłem wszystko tak jak w poradniku, sformatowany pen na FAT itd. ale po właczeniu konsoli nie widz aktualizacji.
     
  7. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1111
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj na kilkanaście sekund odłączyć konsolę od prądu, włóż pena w usb i odpal x'a .

    Pisane na SGS+ w tapatalk 4.
     
  8. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Niestety to też nic nie daje, wracajac do aktualizacji przez net to pokazuje komunikat że trwa instalacja ale pasek pobierania drgnie raz i stoi jak zaklęty, po chwili wywali zeby sprawdzić protokoły może to o to mu chodzi, tylko że ja sie kompletnie na tym nie znam. Chyba bede musiał sobie darować granie na LIVE...?

    Kopie na forum i nie moge znależć żadnego poradnika na ten temat,
    moze zapytam inaczej mam internet mobilny w kompie stacjonarnym w którym też jest karta sieciowa i tak mam to podłaczone ma tak ktoś może? i czy wogóle ma to sens działac bo ja widze że wszędzie jest router i router.
    Panowie pomocnicy i moderatorzy bardzo proszę o pomoc bo mi od natłoku informacji już pod kopółką sie gotuje ;D
     
  9. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    Wejdż w zakładke ustawienia później w ustawienia systemu teraz w pamięć i klikamy kolejno: LB, RB, X, LB, RB, X,.Restart konoli i zobacz czy ruszy z pena
     
  10. Gothic4

    Gothic4 Banned

    Dołączył:
    Marzec 29, 2012
    Posty:
    37
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam ten sam problem. Pojawiła się aktualizacja 16537 i się zrobiła. Potem znów się pojawiła i zacięła więc wyłączyłem konsole i ją właczyłem i wszystko działało normalnie. Gdy ją później znów włączyłem to znowu się pokazała aktualizacja wtf

    Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalk 4
     
  11. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Niestety nadal nie rusza z pena.
     
  12. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    12.10.2013
    Aktualizacja zaczeła sie pobierać doszła do połowy, transfer stanoł poczym ruszył znów stanoł i tak kilka razy, aż wkońcu wywaliło bład i klapa.

    Moje pytanie czy z ostatnią aktualizacją dasha wszyscy maja taki problem czy tylko mój dziadek(komp) nie daje rady?
    A może na wszystko ma wpływ np: USB 1.0


    Temat do zamknięcia, po podłaczeniu do routera aktualizacja poszła do końca i wszystko gra ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum