1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją gier i dascha

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez victtorio, Maj 19, 2011.

  1. victtorio

    victtorio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Witam
    Posiadam Xbox'a z LT+ 1.1 podłączonego do internetu. Konsola za każdym razem prosi o pobranie kilku mega aktualizacji go gier takich jak Mafia II czy Crysis 2 jednak po potwierdzeniu pobierania wyskakuje komunikat o błędzie połączenia o nr 3151-0000-D080-0200-8007-045D. Połaczenie sprawdzałem juz wielokrotnie i za każdym razem jest ok. Połączenie sięciowe konsoli ustawiałem na zmianę według zaleceń Microsoftu oraz własnego widzimisię i za każdym razem to samo. Przed LT+ miełem iXtreme 1.6 i wtedy było oki. Dla wyjaśnienia dodam że łącze się kablem przez router TP-LINK TL-WR340G z modemem telewizji kablowej TOYA. Dwa laptopy, stacjonarka i telewizor śmigają na tym bez problemów. Tylko Xbox uparcie nie chce pobierać aktualizacji. Błąd dotyczy zarówno aktualizacji gier jak i oprogramowania.

    Proszę o POMOC!! :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    sprobuj oczyscic bufor
     
  4. victtorio

    victtorio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Podpowiedź może i dobra ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobic... :)
     
  5. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    buehehe mialem taki sam router... i zycze ci powodzenia :D zanim podlaczylem konsole do internetu minelo ok. 2 tygodni, tenrouter jest (i w tym momencie posypal sie grad niecenzuralnych slow ktorych nie zaryzykuje napisac), nawet przyszedl gosciu ktory meczyl sie i w koncu zrobil , stwierdzil ze jak uslyszal przez telefon TPLink to wachal sie czy w ogole przyjezdzac... czym predzej zmien router, bedziesz mial z nim wiele problemow...
    wiem ze to nie jest rozwiazanie twoich problemow ani w zadna pomoc ale jednak mowie ci szczerze i mam nadzieje ze nie dostane warna za to :/
     
  6. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Nie gadaj, bo mam ten sam router. Podłączona stacjonarka, laptop, X360 i PS3 i nie posiadam takich problemów, wszystko pięknie pracuje. Przyczyna musi leżeć gdzieś indziej
     
  7. pegazus69

    pegazus69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 19, 2011
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Można używać płytki "activate iso" minus jest taki, że przed każdym załączeniem gry np. mafia 2 najpierw musisz włożyć activate iso a dopiero później płytkę z grą.
     
  8. Chris von D

    Chris von D Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 1, 2010
    Posty:
    1022
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Kolego, ale co ma piernik do wiatraka?
     
  9. lukaszwolfjanusz

    lukaszwolfjanusz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2009
    Posty:
    79
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    ja też mam router TP-Link i nie mam żadnych problemów. Koledze chyba chodziło o pamięć podręczną (Ustawienia systemu -> pamięć -> wybierasz dysk twardy i wciskasz Y -> wyczyść pamięć podręczną) może Ci to pomoże a na pewno nie zaszkodzi.

    pozdro.
     
  10. victtorio

    victtorio Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 16, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Łódź
    Niestety pomimo wyczyszczenia pamięci podręcznej konsola nadal nie chce pobrać aktualizacji. :( :(
    Myślę że nie jest to wina routera bo podłączyłem sieć przez inny router i nadal jest to samo. Podejrzewałem już nawet kabel ale komputer na nim śmiga znakomicie. W sumie wszystkie problemy zaczęły się od przeróbki na LT+.
     
Wczytywanie...

Poleć forum