1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateo7717, Luty 18, 2012.

  1. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.Włączyłem dziś konsolę offline i grałem w Fife 11, ale chcąc zaktualizować składy do kariery musiałem się zalogować do EA, a żeby to zrobić to także do Live. Podłączyłem kabel i pojawiło się okienko z logowaniem mojego profilu i informacja o aktualizacji Live, a jeśli jej nie przeprowadzę, to nie będę miał dostępu do usługi do momentu jej zaktualizowania. Aktualizacja się pobrała po czym wyświetlił się błąd:

    "Nie można wykonać aktualizacji. Jeżeli ten błąd będzie się powtarzać, przejdź na stronę Welcome to Xbox Support - Xbox.com

    Kod statusu: 396B-397D-1380-0703-C000-0099"

    Prób było kilka, każda kończyła się tak samo. Co mogę zrobić w tej sprawie, dodam że od jakiegoś miesiąca mam przerobioną konsolę na LT2.0
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Wgraj dasha 13599 z pendrive

    Wysłane z mojej XPERII Neo V za pomocą Tapatalk.
     
  4. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam najnowszego dasha, to robi różnicę?
     
  5. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4559
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj konsolę zaktualizować przez pena.
     
  6. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widzę, że coś nowego :) oczywiście wyjaśnienie co to znaczy i jak się to robi oraz odpowiedź na moje pytanie wydedukowałem za pomocą telepatii i astrologii, ta odpowiedź ogromnie mi się przydała! :)

    A tak serio to status ŚWIEŻAK znaczy, że slogany "zaktualizuj konsolę przez pena" mogą do mnie nie trafić, bo nie jestem tak bystry jak większość wszechwiedzących użytkowników, więc z łaski swojej prosiłbym o tłumaczenie jeżykiem prostym i krok po kroku.

    chciałbym też przeprosić wszystkich, że jestem takim kretynem, tłumokiem itp, że nie urodziłem się z tą wiedzą, a przecież jest ona oczywista a także podziękować, że pomimo mojego debilizmu nie zostałem wyeliminowany ze społeczeństwa, choć nie zasługuję na taki zaszczyt.
     
  7. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
  8. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jaki związek z Xbox Live ma dash? Wszystko działało dobrze, do dzisiaj, a konsolę aktualizowałem i przerabiałem z miesiąc temu
     
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28146
    Polubienia:
    3220
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Co jakiś czas wychodzi aktualizacja i żeby mięć dostęp do LIVE musisz ja pobrać. Jeżeli dziś miałeś aktualizację to nie dograła Ci się wersja 14717. Pobierz ją ze stronki M$ wypakuj skopiuj i zainstaluj z pendrive.

    EDIT:

    Po prostu musisz dokończyć aktualizację.
    Pobierz aktualizację z tej stronki tam jest instrukcja jak ją zainstalować z pendrive:
    http://support.xbox.com/en-US/xbox-360/system-updates/system-updates-info
     
  10. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale co dokładnie masz na myśli?
     
  11. materac48

    materac48 Banned

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    168
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Rybnik
    Po prostu ściągnij dasha 13599 z neta i zainstaluj z pendriva to wtedy konsola będzie działać.

    Jeśli dalej nie pójdzie to najnowszy dash ze strony ms i będzie działać. I nie pytaj po co, dlaczego i kiedy bo to jedyne rozwiązanie.
     
  12. FNR

    FNR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2011
    Posty:
    76
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Wygląda mi to na spoof napędu albo po prostu LT2 na starym firmware-aktualizacji nie zgadza się napęd lub soft który w nim masz, oddaj do fachowca, wgra "czysty" firmware i zrobi aktualizację
    Ktoś kto robił przeróbkę dał ciała, zawsze najpierw aktualizacja

    Połączył się z Live więc i tak ściągnęlo mu najnowszy, wcześniejszego już nie zapakuje ;)
     
  13. mateo7717

    mateo7717 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, nie pytam. Ale nadal mnie zastanawia jaki związek ma problem z aktualizacją TYLKO usługi Live, gdzie przez miesiąc bity grałem off i on-line, korzystałem z konsoli bez przeszkód i wszystko było OK? Jak mógł dać ciała ktoś przy przeróbce jak wszystko działało? Proszę wybaczyć, ale nie mam zamiaru płacić trzy razy za jedną usługę (przywrócenie oryginalnego softa to taka sama cena jak za przerobienie), więc śmiem nie dowierzać w taką przyczynę, dlatego drodzy mędrcy rodzaju pana materaca48, pytam dociekliwie po co, dlaczego i kiedy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum