1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją. Proszę o pomoc!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez NrX, Luty 28, 2012.

  1. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Witajcie. Kupiłem w grudniu konsole Xbox360 z lipca 2008 (falcon) napęd samsung. Oczywiście konsola kupiona na Allegro miała przeróbkę wtedy nie wiedziałem w czym ona zawadza lecz tylko że można odczytywać nieoryginalne gry i kopie zapasowe. Co do przeróbki to mój internet nie pozwala mi na to żeby pobierać gry (8kb/s) więc jest mi nie potrzebna. Zakupiliśmy jedną z nowszych gier i potrzebna była nowa aktualizacja gdy się aktualizowała zatrzymało się w pewnym miejscu i po 10 min wyskoczył kod błędu (wiem że to przez przeróbkę). Chciałbym się dowiedzieć jak usunąć przeróbkę skoro nie mam oryginalnego klucza napędu. Mój dash to taki już wyższy niż 9199 to jest 12*** (taki bez avatarów) nie pamiętam nie mam konsoli przy sobie teraz, jak coś to powiem. Proszę jak najmocniej o pomoc konsola jest mi potrzebna na ten piątek, jak nie usunąć przeróbkę to chociaż jak wgrać nowszy dash. Oczywiście serwis nie wchodzi w grę D:

    Od razu mówie że szukałem tygodniami odpowiedzi na me pytanie żeby nie było że jest na nie rozwiązanie i że nie potrzebnie zakładałem nowy temat i nie umiem korzystać z wyszukiwarki na stronie i Google.

    Z góry dzięki!!! Pozdrawiam!!!

    Jak bym mógł to bym się jakoś odwdzięczył :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. gruby33

    gruby33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 3, 2010
    Posty:
    724
    Polubienia:
    38
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Aktualizacja ci nie pójdzie nowa bo masz zmieniany napęd w konsoli. Po tej dacie produkcji to powinieneś mieć LiteOn ewentualnie BenQ.

    Teraz to albo zmiana napędu na taki jaki powinien być albo zabawa z FW. Czyli wgrać od SAMSUNGA ale bez SPOFA. Tak jakby Samsung był oryginalnie.

    U jednego klienta to akurat sprawdzałem i zadziałało ale niestety nie chciała odpalić się żadna gra z XGD3 (czyli te najnowsze).
     
  4. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Czyli najlepszym rozwiązaniem byłoby wymienienie na BenQ albo LiteOn? Tylko właśnie który trzeba wybrać? Jak do tej pory to niewiem bo nowsze gry chodziły typu AC Brootherhood czy Forza 4 na tym starym dashu niewiem jakim cudem? Ale działały tylko z tymi pod kinecta byłby problem bo ten dash nie obsługuje kinecta
    To znaczy obsługuje ale pisze że potrzebna aktualizacja
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    ściągnij przedni panel konsoli i sprawdź jakie masz kolory kabli, bo nie wydaje mi się że to jest samsung skoro forza poszła.

    [​IMG]
     
  6. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jak serwis nie wchodzi w gre to jak chcesz to rozwiązać?. konsola od kogoś kupiona z allegro?
     
  7. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Napęd to samsung (czerwono-czarny kabel)

    I niewiem dlaczego ale on czyta te nowsze gry, niemiałem z nim problemu dopóki nie ten kinect.

    A i jeszcze tam się wkradł błąd chodziło mi o Forze 3.

    I czy samsung nie odtwarza nowszych gier?

    Pytałem się sprzedającego na Allegro czy był oryginalnie Samsung mówił że tak, on miał konsole te dwa lata i był jeszcze jeden ale z nim niema kontaktu.

    Niewiem czy się opłaca bardziej dać do naprawy czy poprostu komuś sprzedać i dozbierać do nowego Slim'a jak myślicie?
     
  8. stasicklol

    stasicklol Banned

    Dołączył:
    Marzec 20, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam.
    Też miałem problem z zrobieniem aktualizacji ponieważ poprzedni właściciel zmienił napęd z samsung ms25 na ms28, oczywiście mi go nie wysłał wraz z konsolą żeby kiedyś zrobić aktualke
    Spróbuj tym poradnikiem kombinować.. http://.xboxforum.pl/dla-swiezakow-...-spoofowanych-napedach-na-lt2-0-a-104259.html
    u mnie się to skończyło z błędami e71 ( problem z dashem, oczywiście nie można tego naprawić w domu) więc uważaj, ale po wyłączeniu/włączeniu konsoli miałem dash wymagany do nowej gry..pozdrawiam
     
  9. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    No niewiem czy konsoli jeszcze bardziej nie popsuje skoro u ciebie i innych wyskakuja bledy. Ale jak to gdy zrobiłes to to na starym dashu i samsungu dzialaly gry nowe? Bo jak tak to ja już chyba to mam.
    Ale niewiem co nadal z ta aktualizacja dasha bo kinecta nie podlacze :(
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    miałem 1 falcona z oryginalnie włożonym samsungiem, ale fakt że 99% falconów ma benq lub nowsze liteona. Tak czy inaczej jeżeli masz samsunga z CFW w napędzie to bez rozebrania konsoli i odczytania fw sie nie obejdzie jeżeli chcesz zaktualizować dasha.
     
  11. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    A mogłbyś napisać jak to zrobić? Ten flash? Tak żeby można było zaaktualizować? Mi na przeróbce nie zależy:p
     
  12. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Jakiś Tutek może? Jak zrobić ten fw napędu żeby zaaktualizować dash-a?

    Z góry dzięki
     
  13. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    No tak zawsze tak jest, pisze temat na forum i mówią co trzeba zrobić, ale jak się pytam 'jak?' to nikt nie odpowiada. D:
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A samemu tak ciężko poszukać ? W dziale lt masz tutoriale dla każdego napędu, lub przejrzyj mauala od JF, wszystko jest tam dokładnie opisane.
     
  15. NrX

    NrX Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2011
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białystok
    Nie ma niestety. Ty myślisz że ja nie szukałem? Co mi z tego że sobie wgram jeśli można jakieś inne lt+ skoro mi jest potrzebna nowa AKTUALIZACJA bo nie włącze kinecta a z przeróbka nie zaaktualizuje dasha. Trzeba wrócić do stanu oryginalnego ale nie mam oryginalnego klucza napedu bo była kupiona na Allegro. I w tym jest problem, bo chyba inaczej nie usune przeróbki, co?
     
Wczytywanie...

Poleć forum