1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z aktualizacją X-BOX 360 POMOCY!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jawor199393, Listopad 19, 2015.

GTA V X-BOX vs PC

  1. X-BOX

    2 głos(y/ów)
    100,0%
  2. PC

    0 głos(y/ów)
    0,0%
  1. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    witam mam problem. kupiłem x box 360 przerobiony(nie wiem jaka przeróbka) i nie mogę zaktualizować systemu. nie zależy mi na przeróbce tylko na tym by mi chodziły nowe gry. próbowałem przez płytę z oryginalną grą (GTA V) i nie dało rady. nie wyskakuje mi kod błędu tylko ze nie można dokończyć aktualizacji. formatowałem dysk. próbowałem z pendrive i z DVD i nic ktoś jest w stanie coś doradzić?? (aktualia wersja 2.0.8955.0)
     
    Ostatnia edycja: Listopad 19, 2015
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Podaj ten kod.

    Masz możliwość podpięcia konsoli do internetu? Jeśli tak, zrób to.
    Konsola była przerabiana? Napęd był zamieniany ( spoofowany ) lub coś z tych rzeczy?
     
    Jawor199393 lubi to.
  4. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów

    nie mam możliwości podpiąć konsoli do internetu gdyż korzystam z mobilnego internetu i laptopa chyba że mogę jakoś udostępnić internet przez kabel sieciowy z laptopa

    >"kupiłem x box 360 przerobiony(nie wiem jaka przeróbka)"
    >"nie wyskakuje mi kod błędu tylko ze nie można dokończyć aktualizacji" WP_000316.jpg
     
  5. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Konsola fat czy slim ???
     
    Jawor199393 lubi to.
  6. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Tak jak napisał @fifi88@fifi88: co to za konsola, FAT czy SLIM? Z dashem 2.0.8955.0, obstawiam, że jest to FAT.
    Podaj datę produkcji. ( z tyłu na naklejce masz napisane MFR Date lub Service Date, choć bardziej interesuje mnie to pierwsze )
     
    Jawor199393 lubi to.
  7. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    Konsola to FAT. Na naklece pisze MFR datę 2008-09-16
     
  8. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    rgh lub jtag

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    Jawor199393 lubi to.
  9. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Albo nie właściwy napęd.
     
    Jawor199393 lubi to.
  10. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    jaki ma związek przeróbka z aktualizacją?
    przypominam że nie zależny mi na przeróbce tylko na tym żebym mógł grać w nowe oryginalne gry.
    Czy przeróbka może blokować aktualizację?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    oczywiście blokuje, po aktualizacji miałbyś cegiełkę. musisz udać się do serwisu zajmującego się konsolami.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    Jawor199393 lubi to.
  12. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    Rozumiem ze sam tego nie zrobię.
    Ale może znajdzie się ktoś na forum kto mógł by mnie po instruować jak to zrobić.
    Wiem ze po aktualizacji przeróbki prawdopodobnie nie będzie.

    Tylko jest problem jak mogę zaktualizować skoro przeróbka blokuje mi te możliwość.
    Może jest wersja aktualizacji dla przeróbki?
    Wnioskuje ze skoro przeróbka blokuje aktualizacje to nie jest to kwestia napędu tylko ingerencja w pliki systemowe.
     
  13. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    przekopując forum znalazłem wpis który mógłby rozwiązać mój problem mianowicie
    "jestprogram mulitbuild 0.7 prowadzi cie doslowne za reke. wkleja sie tylko nand konoli oraz cpukey"

    podał by mi ktoś link do tego programu ?

    ewentualnie pokierował mię jak wygląda tworzenie nandu i jego flashowanie.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12090
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    wlacz konsole przez eject zobacz czy xell startuje. jeśli tak to rozbierasz konsole i sprawdzasz jaka modyfikacja jest wlutowana w płytę główną. jeśli rgh jtag potrzebujesz smc z czystej nie przerobionej konsoli, generujesz z dawcy oryg pamięć (przez jrunner) . kolejno odlutowujesz chipa lub zawory jtag.
    jeśli się okazuje na początku ze xell nie startuje i nie ma wlutowanej przeróbki, sprawdzasz czy twój napęd do liteon jeśli nie, kupujesz na allegro liteona 16d2s. Nie zapominając ze należy skopiować klucz ze starego napedu.

    Wysłane z mojego SM-N7505 przy użyciu Tapatalka
     
    Jawor199393 lubi to.
  15. fifi88

    fifi88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    396
    Polubienia:
    15
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielawa
    Jak rgh to jeszcze mozna przez dashlauncha sprawdzic czy to jtag czy rgh czy rgh2
     
    Jawor199393 lubi to.
  16. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    Gdzie kupiłeś tę konsolę? Na jakiejś aukcji, czy z lokalnego źródła?
    Jeśli z aukcji to wrzuć tutaj linka do niej.

    Piszecie o RGH a przecież on nigdzie nie napisał, że ma RGH.

    Bardziej obstawiałbym na niewłaściwy napęd.
    Włącz konsolę, wysuń tackę napędu, zrób jej zdjęcie i wrzuć je tu na forum.
     
    Jawor199393 lubi to.
  17. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
  18. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
  19. Jawor199393

    Jawor199393 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 18, 2015
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    chrzanów
    konsole dostałem w sumie dość dawno temu tyle że cały czas stała nie używana dopóki sobie przypomniałem o jej istnieniu wysłałem zdj płyty i napędu mam nadzieje ze to pomoże
     
  20. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Napęd nie od tej konsoli to jedno, także bez zmiany na liteona gry działać nie będą.

    Mi twój problem wygląda na to, że każdy bolą dostała kiedy bana i ktoś zdejmowal blokadę instalacji gier na dysku. W każdym razie sam nic nie zrobisz. Jak coś to napisz na pw, podejmę się zrobienia tego.

    Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka
     
    Jawor199393 lubi to.
  21. TheOFF

    TheOFF V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2009
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    341
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    UK
    No i wszystko jasne.
    Twoja konsola to najprawdopodobniej Falcon lub Jasper, choć bardziej obstawiałbym na Jaspera.
    Jest w niej niewłaściwy napęd - Samsung, a powinien być BenQ ( w przypadku Falcona ) lub LiteON ( Jasper ).

    Jedynym rozwiązaniem jest kupno prawidłowego napędu, wyciągnięcie klucza ze starego i wgranie FirmWare'u z kluczem do nowego napędu.
     
    Jawor199393 lubi to.
Wczytywanie...

Poleć forum