1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z aktualizacją Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Woozy, Czerwiec 27, 2011.

  1. Woozy

    Woozy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Witam!
    Jestem posiadaczem kupionej niedawno konsoli Xbox 360 Premium. Konsolkę świadomie zakupiłem zbanowaną (wraz z dyskiem). Przez pewien okres czasu grałem tylko w starsze gry min. GTA 4, NBA 08. Po pewnym czasie dostałem w swoje ręce ORYGINALNĄ grę Assasins Creed Brotherhood. Po próbie włączenia gry pojawił się komunikat o potrzebie aktualizacji, więc kliknąłem "Tak". Niestety ze względy na zbanowany dysk aktualizacja się nie zainstalowała a ja pozostałem tylko z ekranem:

    Zatrzymano aktualizację systemu

    Nie można odczytać aktualizacji płyty.Aby kontynuować aktualizację, ponownie włóż płytę.

    Kod statusu: 22FB-3080-B200-0700-C000-0013

    ---------
    Niestety po włożeniu płyty aktualizacji nadal wykonać nie mogę.

    Jak pozbyć się tego ekranu? Nie wymagam abym miał zaktualizowaną konsolkę. po prostu chciałbym spowrotem mój dashboard ze starym oprogramowaniem.

    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xbox 360 fan

    Xbox 360 fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2009
    Posty:
    138
    Polubienia:
    35
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wielkopolska
    gdzieś pisało że jak żle wgrasz aktualizacje to możesz cofnąć zmiany ale ni wiem gdzie chyba gdzieś na forum
     
  4. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Zresetuj do ustawień fabrycznych .

    Nacisnac Y i prawy spust podczas uruchomienia konsoli.

    A aktualizacje z pendrive.
     
  5. Woozy

    Woozy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    niestety próba zresetowania ustawień fabrycznych nie podziałała. Czy jeśli zakualizowałbym konsolkę z poziomu pendrive'a to utracę swoją przeróbkę napędu?
     
  6. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Z pendrive ale dash 2.0.12625.0 - on nie kasuje przeróbki.
    Jeżeli nie pomoże to najnowszy i ponowna przeróbka.

    Wypnij dysk z konsoli i zobacz jak się zachowa konsola.
     
  7. Woozy

    Woozy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Niestety aktualizacja nie idzie. Przez chwilkę pojawia się ekran "Instalowanie aktualizacji..." a po kilku sekundach wraca do poprzedniego ekranu, który opisywałem wcześniej. Po wypięciu dysko z konsoli Konsolka zachowuje się tak samo.
     
  8. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    To może tak :

    1.pendrive dash 2.0.12625.0
    2.podczas uruchomienia konsoli przytrzymaj przycisk synchronizacji.
    3.trzymaj przycisk i potwierdz aktualizację.

    Występują U Ciebie 3 niewiadome ( ban,gra z AP 2.5 i starsza przeróbka )
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    jeśli dalej bedzie błąd to smierdzi podmianą napedu....
     
  10. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  12. Woozy

    Woozy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    zrobiłem tak, jak napisał boby2pc. Niestety, nie idzie. Może to jest wina tego, że konsola nie ma gdzie zapisać tego update'u ponieważ mam zbanowany dysk?
     
  13. freeman94

    freeman94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 24, 2010
    Posty:
    279
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Tarnów

    Też mi się tak wydaje, na ale dashboard 625 nic nie "krzaczył" i wszystko zazwyczaj chodziło
    problem z podmianą napędu trafia się w nowej aktualizacji gdzie jest zmieniany FW (oryginalnego) napędu.
    Ale któż wie.

    Do autora:
    Wiesz może czy jak kupowałeś konsole był zmieniany w niej napęd?
     
  14. Woozy

    Woozy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 25, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    nie nie. Napęd najprawdopodobniej nie był zmieniany. Konsolę kupowałem od znajomego który na 99% nie bawił się w takie rzeczy jak zmiana napędu.
     
  15. fanboy

    fanboy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 16, 2011
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam mam podobny problem czyli mam przerobioną konsole na LT 1.0 i kupilem sobie orginał fife 12 wyskoczyła mi aktualiznacja tak wiec nie patrzac na to ze mi usunie lt chcialem zaktualizowac lecz nie udalo sie;/
     
  16. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    orginalny soft do napędu wgraj jak masz inny niż orginalny to będzie trudniej
     
Wczytywanie...

Poleć forum